Connect with us

Nekategorizirano

Ili Kalmeta ili SDP

Objavljeno

-

Najveća laž usvojena na ovim prostorima jest da je Zadar utvrda HDZ-a. Nijedan podatak ni sa jednih lokalnih izbora to nije niti može potkrijepiti. HDZ nigdje, pa ni u tobožnjoj svojoj utvrdi, nije ni jednostavno ni lako dobio lokalne izbore. Svo objašnjenje činjenice da su na zadarskom području otkad je svijeta i vijeka na pobjedničkom tronu jest u skoro pa nevjerojatnom umijeću njihova političkog taktiziranja (ili manipulacije, eventualno, što je također dopušteno), odnosno neumijeću i(li) nesposobnosti lokalne oporbe da se nametne.

Vodeći virtuoz bez dvojbe je Božidar Kalmeta, svidjelo se to komu ili ne i htio to netko prihvatiti ili ne. Vječiti gradonačelnik Zadra razvio se kroz godine u majstora par excellence u igri preživljavanja. Do te mjere da bismo mogli reći da Božidar Kalmeta jedini shvaća politiku kakva ona danas jest, sažeto: dobro predviđanje i jaka intuicija, prepoznavanje trenutka (i osobe), te neodgođeno djelovanje.

Nova najveća laž koja se potura na ovim prostorima posljednjih dana jest da HDZ dvoji oko Kalmetinog novog mandata. Sve da tako nešto i jest istina, politička interpretacija takvog čega zapravo bi bila da HDZ dvoji oko zadržavanja Zadra u svojim rukama.

Zadarsku županiju, opet govorimo o potpuno egzaktnim podacima svima dostupnim na www.izbori.hr, može za HDZ izvojevati i pudlica Stipe Zrilića (jedini uvjet bio bi da je ima, dakako?), premda se samo Stipi Zriliću ispred HDZ-a može dogoditi drugi krug izbora. No, grad Zadar drugi je par cipela…

Nikad HDZ-ov, kako smo se uvodno složili, i kako svjedočimo svake četiri godine, to može ostati samo s Kalmetom. Istina, on ima dvije USKOK-ove optužnice koje se sada u nekim krugovima pokušavaju predstaviti kao omča oko Plenkovićeva, ili Kalmetina vrata, ali što su te optužnice promijenile zapravo? Baš ništa. Čak ni zadarska oporba nije odigrala na tu kartu, pa zašto bi šef HDZ-a? Koja bi logika bila u podizanju prašine tri mjeseca do izbora na mjestu gdje se prašina mogla puno ranije podići, a nije? A micanje Kalmete diglo bi oluju. Plenković bi zapravo time odigrao za SDP koji ni sam za sebe ovdje ne igra.

HDZ i Plenković, dakle, u Zadru ne samo da nisu „doma“, već imaju zapravo i cijeli niz problema i bez nepostojeće oporbe. Drugi kandidat za gradonačelnika vrlo vjerojatno bi bio osvježavajuć i dobrodošao jer da 25 godina piješ samo i najbolje vino – dosadilo bi. No problem je što bi u dva i pol desetljeća netko negdje proizveo bolje od najboljeg vina, a Zadar i HDZ – što zbog Kalmete samog, što zbog objektivnih okolnosti – ni iz daleka nisu iznjedrili kandidata boljeg od postojećeg gradonačelnika. Točnije, kandidata uopće.

Devedeset dana do izbora za to je više nego kasno. Nema ovdje puno mudrosti, kako to neki politički lobiji nastoje poturiti. Ako uopće dvoji, vrh HDZ-a dvoji – ne o Kalmeti ili nekom drugom kandidatu, već o zadržavanju ili gubitku grada Zadra.

Nitko ne može tvrditi drukčije. Na žalost ili na sreću, kako za koga.

 

 
Nastavi čitati
5 komentara

5 Comments

  1. Vicenca Fabro

    9. veljače 2017. at 10:42

    ovaj sluganski člančić je degutantan!
    u županiji od više od sto tisuća ljudi nema boljega od Kalmete?
    Sluganstvo na portalima bi trebalo sankcionirati, jer se sa pravom čitatelji pitaju koliko se plaća ovakvi članak.
    molim iznosite cijenu pa da i ostali građani mogu platiti da im se povlađuje i nevješto analizira njihovo stanje.

     
  2. Naivan kao E.Š.

    9. veljače 2017. at 20:06

    Jeli Kalmeta stranka u Zadru?
    Kako se mogu učlaniti?

     
  3. stokan sitnog zuba

    9. veljače 2017. at 23:59

    lako ako si domoljubna ‘rvat’na i “vjernik”, rano bake svoje, ee

     
  4. sam pusić

    13. veljače 2017. at 18:44

    Kalmeta se obogatio na magistralnom vodovodu i cesti Zadar-Vir. Najviše novca je pokradeno u općini Vir gdje su Kalmeta i načelnik Kašpović bili ortaci. Gdje su nestali novci koje je ministar Kalmeta dodijelio općini Vir, cca 310 milijuna kuna? Gdje su nestali novci od poreza na vikendice? Zar se ne bi trebala pozabaviti sa ovom pljačkom Arijana? Pomoćnik im je bio Ivica Jurjević iz Vodoinstalacije. Zašto je ta firma posudila (?) Kristijanu Kapoviću 100 tisuća eura? Kako sa plaćom od 13.5 tisuća KUNA, načelnik Kapović može iplaćivati mjesečnu ratu za kredite veću od 17 tisuća eura.

     
  5. Vicenca Fabro

    18. ožujka 2017. at 15:01

    ARIJANICE NE DIRAJ SE U KOALICIJU SDEPENJARA I HADEZENJARA NEĆEŠ DOBITI POVIŠICU OD GAZDE!

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Nekategorizirano

SA VOLONTERSKE BURZE: Briga o postavu i komunikacija s posjetiteljima u Noći muzeja u Narodnom muzeju Zadar

Objavljeno

-

By

U petak 26. siječnja se na razini Republike Hrvatske odvija XIX. Noć muzeja.

Na prošlogodišnju Noć muzeja Narodni je muzej Zadar bio po broju posjetitelja drugi u RH, odnosno prvi uzmemo li u obzir broj stanovnika odnosno “bazen” posjetitelja.

“Ove godine zbog našeg razrađenog programa ne očekujemo pad interesa, a da bi ta večer prošla u najboljem redu, potrebni su nam volonteri koji će nam pomoći u brizi o postavu (radi se o nekim od najvrednijih djela hrvatske umjetnosti i zadarske povijesti)”, stoji u objavi iz NMZ.

Za prijavu i detaljnije informacije obratite se putem maila na: muzej.nmz@gmail.com do 24. siječnja.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

Ambulante pune oboljelih od korone, gripe i hripavca. Liječnici upozoravaju na lijek koji često zaboravljamo

Objavljeno

-

By

U prosjeku na tjedan u Hrvatskoj od korone oboli 4.000 ljudi. Uz to svakog dana prijavljuju se slučajevi oboljenja od gripe i hripavca što dodatno opterećuje zdravstveni sustav.

Od covida svaki tjedan oboli u prosjeku 4.000 ljudi, a 45 ih premine. Prijavljenih slučajeva gripe samo prvog tjedna ove godine bilo je više od 800 prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, piše Dnevnik.hr.

Također još ne jenjava ni epidemija hripavca koji može biti koban pogotovo za manju djecu.

Stoga su čekaonice u ambulantama i bolnicama pune pacijenata koji traže liječničku pomoć zbog infektivnih i bakterijskih bolesti dišnih puteva. Liječnicima obiteljske medicine posao se ovih dana udvostručio, a slično je i na hitnim prijemima.

“Dosad nam je obim popovećan, mogureći poduplao se u odnosu na ljeto i jesen, kao što znamo zima je i tada su najčešće bolesti respiratornog sustava”, izjavila je liječnica obiteljske medicine Vedrana Tudor Špalj.

Liječnici također upozoravaju kako ne treba zaboraviti na mogućnost cjepljenja koje može biti spasonosno.

“Cjepljenje kao mjera prevencije protiv gripe, docjeplivanje protiv covida, također trudnice, ukućani, tek rođenih beba i dojenčadi koje nisu redovno cjepljeni da se docijepe protiv hripavca”, izjavila je dr. Andrea Petaros Šuran, voditeljica Odjela za epidemiologiju NZZJZ PGŽ.

 
Nastavi čitati

Nekategorizirano

VIŠNJIK: Obavijesti za posjetitelje koncerta Tragom Olivera

Objavljeno

-

By

Organizator koncerta Tragom Olivera, koji će se održati u subotu, 2. prosinca 2023. u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, informira sve posjetitelje o sljedećem:

– Početak koncerta bit će u 20 sati.
– Ulazak publike u dvoranu bit će od 19 sati.
– Ulazak u Parter – sjeverni ulaz prizemlje lijevo i desno između ulaza A i D.
– Ulazak na Tribine, Prsten i Teleskopske tribine – ulazi B i D na katu.
– Molba svim posjetiteljima: Dođite na vrijeme da biste izbjegli možebitne gužve i zastoje na parkiralištima ili komunikacijama prema dvorani!

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu