ZA SVE KRALJEVE FACEBOOKA, INSTAGRAMA… Društvene mreže uzrokuju depresiju i anksioznost

Objavljeno: 08.1.2017. u 09:31
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ukoliko posvećujete previše pažnje društvenim mrežama, nakon podataka da to može uzrokovati anksioznost i depresiju, možda ćete ipak malo manje vremena provoditi u virtualnom svijetu.

Na Sveučilištu u Pittsburghu provedeno je istraživanje među 1.700 ispitanika koje je pokazalo kako ljudi koji koriste sedam do 11 različitih društvenih mreža imaju tri puta veći rizik od obolijevanja od depresije i anksioznosti od onih koji koriste do dvije različite društvene mreže, piše Health.

Uključujući u ovo i druge faktore koji utječu na mentalne probleme kao što su društveni i ljubavni status, spol, rasa i financije, zaključak je kako nema potrebe da zaboravite na sve društvene mreže. Ipak, autori su složni kako je potrebno provesti još dodatnih istraživanja.

Osobe koje već imaju mentalne probleme, više su na društvenim mrežama

Kako navodi Bryan Primack, voditelj istraživanja, postoji i mogućnost kako osobe koje već imaju mentalne probleme više i češće koriste društvene mreže kako bi se s tim problemima lakše izborile.

“Postoji mogućnost da traže izlaz iz situacije u kojoj se nalaze ili jednostavno traže mjesto u kojem će se osjećati prihvaćenim. S druge strane, postoji i mogućnost kako upravo manevriranje različitim društvenim mrežama i pokušavanje održavanja mnoštva kontakata i ažuriranja podataka, na kraju dovodi do depresije i anksioznosti”, pojasnio je.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program