VRATI SE SEBI ZA POČETAK

Objavljeno: 07.1.2017. u 18:37
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Znaš što je grozno?

Grozno je kada stres prevlada radost življenja, posao, odnose….

Nema onoga tko je imun na stres. U današnjem stilu života svi smo u petoj brzini. Svima štitnjača radi ili prebrzo ili presporo. Još je i siječanj u tijeku, što znači da još uvijek otplaćuješ ( i oplakuješ) omega tri iz bakalara, tuku iz zaleđa, nordijsku jelku i tonu kolača, masu nepotrebnih poklona…

I onda nas taj prokleti stres masovno tjera da mijenjamo prehranu, pazimo na unos ugljikohidrata, držimo pod nadzorom hormone. Kao da je sve otišlo u bezdan. OMG- ima li nade za nas?

( Naravno da ima, jer da nema otišla bi sad na Maslenički most pa neka me bura nosi daleko od svih).

A što ćeš nisi mogla zaobići blagdane, htjela si stvoriti prosinačku idilu. Neka si, dobro je to, samo malo nezgodno u CRO-army državi u kojoj ne znaš imaš li predsjednicu ili turističkog vodiča bez jasnog plana putovanja, kliznu vladu ili depresivnu oporbu.

Ali #dobrojesve #imašjošuvijekamerican #mojasućut

Ne možeš ti sada nestati i prestati odjednom razmišljati o tome kako ćeš preživjeti mjesec, kako ćeš preboljeti budalu-kako ćeš oprostiti budali, kako ćeš zavoljeti novog proletera, kako ( i ponovno kako) sve to ukomponirati u milijun i jednu obavezu??

Pa se jave standardna pitanja zašto se ne mogu s nekim ustaliti, stvoriti toplo gnijezdo, dijeliti dobro i loše?

A nemam pojma iskreno draga moja ženo, možda je problem u tebi, možda u njemu, možda u vama. Možda ti gnijezdo ima lošu izolaciju, milijun i jedna je opcija :) A vani je hladno a ti sama, hoćeš li umrijeti? Nećeš, ne brini, ima nas još :)

Nemaš tu baš puno logike, osim da uistinu trebaš paziti na sebe i to baš onako s puno razuma.

Odlaze nam bivši i možda sadašnji (trebao bi otići partner iz daleke prošlosti), a ti trebaš sutra sama sa sobom nastaviti naprijed.

Sama samcata, bez prtljaga jer je putovanje uvijek nepredvidivo!

Pritisak, stezanje u prsima, objektivni fizički simptomi da ti nije dobro, da gubiš tlo pod nogama, da ti izmiču situacije koje si do sada moga kontrolirati, da se gubiš u odnosu sa samim sobom, samo su neki od pokazatelja da ti možda i nije baš najbolje. Užas. Niti malo ugodno. Što to sebi radimo?

Što da me neki na kraju krajeva nezreli balonja (kad se tako moram izražavati) izbaci iz balansa, da mi poremeti psihu, rad organa. Ne bi išlo, e ne bi bome!!

I ne samo odnos s muškarcem, nego svi nepotrebni loši i poluiskreni odnosi, koje je svatko od nas prošao, probao i nadam se probavio.

Zašto trošiti vrijeme s nekim tko to odrađuje reda radi, zašto se davati jednosmjerno u odnosima, trpjeti nebuloze, uvijek iste priče i praviti se da ti je mozak ostao kod kuće i da ćeš sve to ponovno ponoviti???

Ne pitaj se onda zašto su ti hormoni u disbalansu, sama sebe si izbacila iz normalnih životnih uvjeta, čim si pustila pijavicama da na tebi olakšaju svoju dušu i popratne sadržaje.

Vjerujte utjeha postoji, u ovome niste same. Ima nas mali milijun, tu svugdje oko tebe, skrivenih u svojim domovima, odnosima, brakovima, poslovima.

Nevjerovatno je koliko si dopuštamo da nas tako nepotrebni problemi oduzmu, odbace od realnosti i zagospodare s onim dobrim, s radošću, veseljem i borbenim duhom.

Poznajem ljude ( pa i samu sebe) koji su se godinama previrali, budili i odlazili na spavanje uvijek s istom mišlju, zašto nešto nije uspjelo-ili ima li nade za nas?

Prošla svršena vremena, trebaju ostati duboko ispod zemlje, i trebaju spavati vječni zimski san. Od njih nikad ništa novoga, čemu čitati već jednom pročitanu dramu? Nema novih likova, nema novih raspleta, a i kraj ti je dobro poznat :)

Odjednom se rode sulude opcije koje postanu „opravdano“ racionalne. Postaneš rob zatvorenog svijeta u kojem ne stvaraš niti jednu novu situaciju, odnos ili novu aktivnost.

Postaneš zarobljen u svom malom tmurnom svijetu izopačenih misli.

Bljak, fuj, odvratnooooo, bježi od mene, nestaniiiii!!!!

#tražisebeponovno

Trenutno su idealni temperaturni uvjeti na termometru za liječenje navedenog stanja.

Trebaš zalediti sve loše odnose, duboko iz zamrznuti te ih nikad ne odleđivati i trpati u današnji dan.

Imaj na umu da su ljudi pokvareni. Baš jesu, nažalost. Vole oni kopkati po tvom životu i preispitivati sve tvoje odnose i odluke.

Vrijeme blagdana je iza nas i hvala Bogu da ne trebaš više slušati nepotrebna pitanja, kada i kako ćeš regulirati proces razmnožavanja, izmjene prstenja i sl.

Što te briga kada ću i što raditi u životu? Da li ti je taj odgovor toliko važan, da ne možeš spavati? Ako je tako pronađi novu žrtvu, mene zaobiđi. Što dalje od mene, molim te.

Svatko se može vratiti u balans kad si posloži prioritete i okruži se samo s onim što ga čini radosnim. Kad to prihvatiš i spustiš u život vidjet ćeš da odjednom oko tebe i nema baš puno ljudi.

Skoro kao danas na Kalelargi, nigdje nikoga, led ledeni, samo najhrabriji opstaju :)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
VRATI SE SEBI ZA POČETAK, 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program