SV. STOŠIJA Zadarski bogoslov Tomislav Končurat primio službu akolita

Objavljeno: 10.1.2017. u 15:54
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Na svetkovinu Krštenja Gospodinova u nedjelju 8. siječnja u katedrali Sv. Stošije u Zadru svečano misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

„Krštenje je nužno za spasenje, pa je Isus odredio učenicima prije uzašašća neka idu naviještati evanđelje i krstiti sve ljude i narode. Tim sakramentom krštenik se priključuje Crkvi i dobiva neizbrisivi duhovni biljeg, karakter, zbog čega se krštenje ne može ponavljati”, rekao je mons. Puljić, dodavši da svetkovina Isusovog krštenja podsjeća na naše krštenje koje je prvi i temeljni sakrament Crkve.

Za vrijeme mise, zadarski bogoslov Tomislav Končurat (35) primio je službu akolita.

Nadbiskup je predstavio životopis Tomislava rodom iz Kali, iz obitelji Gojka i Nere rođ. Perin, koji imaju i sina Boška. Nakon srednje škole, Tomislav je radio nekoliko godina, a krajem 2011. g. odlučio je poći u bogosloviju. Nakon propedeutskog vremena u sjemeništu Zmajević, upisao je Teološki fakultet u Rijeci gdje sad obnaša službu duktora i priprema se za đakonsko ređenje. Primanje službe akolitata jedna je od stepenica na tom putu.

„Akoliti sudjeluju u službi Crkve, pomažu prezbiterima i đakonima. Traži se da budu dobri učenici Duha Svetoga, kako bi mogli prinositi sebe Bogu kao duhovnu žrtvu. Postojanost, vjernost i rast su vrline koje se traže u vidu onoga što kandidat želi biti: svećenik, navjestitelj Riječi, djelitelj svetih tajna i odgojitelj naroda Božjeg”, rekao je mons. Puljić, pozdravljajući i njegove kolege bogoslove, u želji da Tomislav bude na visini zadataka koje će mu Crkva povjeriti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
SV. STOŠIJA Zadarski bogoslov Tomislav Končurat primio službu akolita, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program