Pupovac očitao bukvicu Plenkoviću na božićnom domjenku

Objavljeno: 05.1.2017. u 14:40
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nakon duge zahvale i prisjećanja na političke prigode koje su se otvarale pred Vladom Andreja Plenkovića nakon prošlih parlamentarnih izbora, Milorad Pupovac iz Srpskog narodnog vijeća prigovorio je Vladi, kojoj je na čelu uvaženi gost božićnog domjenka, Andrej Plenković, zbog uvjeta u kojima živi srpska nacionalna manjina, ali i zbog – Jasenovca.

“Da nije bilo ploče u Jasenovcu, to iščekivanje ne bi bilo stavljeno u sjenu. Ovako smo u Novu godinu ušli s nadom i vjerom u bolje sutra, ali i sjenom na toj nadi i zabrinutošću, koja iz te geste, toga čina na tom mjestu ne može da ne bude proizvedena”, kazao je Pupovac.

Jedna mu je suradnica kazala da bude osoban i da govori u svoje ime na obilježavanju Božića, no navodi da mu uloga to ne dopušta.

“Sigurno je da svi međusobno dijelimo ovo: Smrt jednog od nas ne može biti razlog za negiranje smrti drugog”, kazao je, nastavljajući da stradanje jednog od nas razlog biti razlog za omalovažavanje žrtava drugih, “pogotovo ne na mjestu na kojem je u 20. stoljeću stradalo najviše pripadnika hrvatskog naroda. I tu ne spominjem ni Srbe niti Rome, već Hrvate”, podvukao je.

“Gotovo 8.000 (ih je stradalo). Naša je dužnost da učinimo sve da sačuvamo ono što je stvoreno u jesen 2016., program i politiku koja je bila prilika za donošenje mira, obnove povjerenja, društva pravednosti, jednakosti i zakonitosti”, poručio je.

Pozvao je na toleranciju, prihvaćanje i stvaranje oslonca zajedničkim rješenjima.

Plenković o velikosrpskoj agresiji, obrambenom ratu i velikim tragedijama 20. stoljeća

Skupu su se obratili i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, ali i Vladimir Božović, izaslanik srpskog premijera Aleksandra Vučića, koji je poručio Srbima u Hrvatskoj da će ih matična zemlja uvijek braniti. Također je kazao da se tragičnu prošlost ne može izbrisati.

“Božićno vrijeme i blagdani za sve vjernike izazivaju najviše emocija, ljubavi, introspekcije, solidarnosti”, kazao je, pak, Andrej Plenković. “Vidjeli ste da smo ove godine poslali poruku suživota, tolerancije i okrenutosti budućnosti”, kazao je Plenković, navodeći i da je Hrvatska “nakon pravednog, obrambenog rata u kojemu je bila žrtva velikosrpske Miloševićeve politike” te ulaska u NATO i EU želi tretirati manjine i poštovati ih uz maksimum napora da se njihov život odvija na najkvalitetniji način.

“Činjenica da je 20. stoljeće bilo obilježeno velikim tragedijama i sukobima nameću nam zadaću da se 2017. godine suočavamo s prošlošću… Pred nama je da taj proces na miran, staložen, trezven i zakonit način započnemo i zatvorimo, nadam se, do kraja rada ove vlade”, kazao je Plenković, ponavljajući da je ambicija njegove vlade postizanje konsenzusa oko tog pitanja.

Uslijedila je dodjela godišnih nagrada.

Novica Vučinić, svestrani umjetnik iz Moravica u Gorskom kotaru, dobio je nagradu “Nikola Tesla”.

Mirta Trninić primila je nagradu “Diana Obecter Budisavljević”, dok su građani Srba, kao prvi kolektiv otkad se dodjeljuju ova priznanja, dobili nagradu za antifašizam “Doktor Gojko Nikoliš”. U ime svih nagrađenih se obratio, pak, dobitnik nagrade “Svetozar Pribičević” za unaprjeđenje hrvatsko-srpskih odnosa, povjesničar Hrvoje Klasić.

“On ponajviše pridonosi bratstvu i – kako se danas mora reći – sestrinstvu”, najavio ga je Pupovac.

Za kraj se skupu, nakon pozdrava Đuki Hrženjaku iz Saveza antifašističkih boraca i Antifašisičke lige, i mitropolit zagrebako-ljubljanski, Porfirije. Uslijedilo je lomljenje česnice i zakuska.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.4/5 (9 votes cast)
Pupovac očitao bukvicu Plenkoviću na božićnom domjenku, 1.4 out of 5 based on 9 ratings

10 komentara za “Pupovac očitao bukvicu Plenkoviću na božićnom domjenku”

 1. A kud kurac nije ozvadija pa se popisa po njemu kad mu je sve dopusteno , jadna li nam Hrvatska majka kako nas jebe svaka guba jadni ljudi sto su izginuli uza ovu gamad sramota

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Dokle će se hrvatski državni ponižavati pred Pupavcem i bratijom?

  Isti se deklarira kao ateist a sebi daje za pravo biti vjerski poglavica.

  Dali je pravoslavni Božić vjerski blagdan ili politički dernek?

  Za mislite , i još nam se prijeti. Dokle?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Dok nas ne sataru skroz a sto je jos najzalosnije derneke im fananciramo mi !!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 4. Troprste sve potoirati preko drine.DOSTAAAAAAAA banda fasisticka.Komunizam je bio najveci fasizam od kad postoji svit.U Hrvatskoj smo imali komunizam sa jedne strane i sa druge strane smo bili okupirani od srbije.Bili smo njihove sluge, banda, hrvatskih komunisti su nepocudne Hrvate ubijali za svoje gospodare srbe.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Kakvu bukvicu?
  Jadni autore ovog teksta,jadni će biti i pošteni Srbi,bude li ih opet branila bratija iz Srbije.
  Je li ovo vrime Božića ili skup iz 90-ih?
  Sam pogled pupija suklja mržnjom,sve ostalo ne triba analizirati ili da to ipak učini Klasić!?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 6. ivan biondić

  “Nema važnijeg zadatka za novu predsjednicu Republike Hrvatske od smišljenog rada na konstituiranju i funkcioniranju Hrvatske kao političke nacije. Zato jedna njena rečenica i odluka da se obraća Hrvaticama i Hrvatima, kao pripadnicima političke nacije, dobar je početak na tom putu. Sadašnje muke i sukobi oko nacije moraju se završiti jasnim političkim programom konstituiranja Hrvatske kao političke nacije. To je toliko važno da se slažem s izjavom
  prof. dr. Ive Biondića, koji je već prije desetak godina rekao, Hrvatska će
  biti politička nacija ili je biti ne će”.

  (Zdravko Tomac, 7Dnevno, 30. siječnja 2015.)

  ZDRAVKO TOMAC I RAČANOV TESTAMENT

  1. I kod „lijevih“ i kod „desnih“, više nego na simboličkoj razini, valjalo bi razlikovati: između „SRBA U HRVATSKOJ“ Milorada Miše PUPOVCA, s jedne, i „HRVATSKIH SRBA“ Predraga Peđe MIŠIĆA, s druge strane.

  2. Po svemu sudeći, to su dobro znali Ivica RAČAN (i Mate ARLOVIĆ), glede im afirmacije – u čemu je bilo načelno SANADEROVO suglasje – tzv. političkog hrvatstva (suvremeno
  HRVATSKA NACIJA).

  3. Nažalost, ta njihova – u biti izvorno starčevićanska ideja – glede velikosrpskog (vulgo: četničkog) Pupovčevog projekta SRBI KAO KLJUČ (1993.), naišla je na posvemašnji „lijevo-desni“ otklon. Pače, ARLOVIĆA je politički došla glave.

  4. Međutim, upravo je spomenuti Pupovčev KLJUČ središnji agens zlokobne (o)pozicijske
  koruptivno-klijentističke politike „novog smjera“ (2000. do danas). Dakle, ona politika koja je naciju i društvo dovela na rub moralna, društvenog i gospodarskog ponora.

  5. Ako je to tako, onda je – prije svega – posebice glede im totalne dezorijentacije, ponukati SDP: kako bi se vratili izvornom RAČANOVOM TESTAMENTU, a to je NATIO CROATICA CLAVIS.

  6. S obzirom na to ako je HDZ metaforički „stvoreio HRVATSKU DRŽAVU“, zašto SDP ne bi sada metaforički „ostvario HRVATSKU NACIJU“ . Na svoj način, bibi to simbolično-autolustracijski čin
  prvoga reda .

  7. U tom oslobađajućem kontekstu, nakon „Tuđmanove svehrvatsko-pragmatičke“ (HRVATSKA
  DRŽAVA), otvara se perspektiva „svehrvatsko-stvarne pomirbe“ (HRVATSKA NACIJA),
  što je opet stvarni TUĐMANOV TESTAMENT.

  8. U čitavoj toj priči – dakle, glede konačne ostvarbe HRVATSKE NACIJE – kao izvorni RAČAN/TUĐMANOV suradnik (svjedok), najviše bi upravo, mogao pripomoći
  Zdravko TOMAC. I TO (NI)JE (TI)TO!

  STOP PARTITOKRACIJI – SLOBODA HRVATSKOJ NACIJI!

  http://www.hazud.hr/pupovac-pred-sveu...

  http://www.peticija24.com/zauzdajmo_z...

  http://www.peticija24.com/vukovarski_...

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Vicenca Fabro

  U Hrvatskoj treba jasno reći da naša politika ne radi dovoljno na zapošljavanju tisuća nezaposlenih. Radi tog javlja se govor mržnje jer Srbi misle da su diskriminirani u ovoj nam zajedničoj domovini jer su oni kao i Hrvati i ostali bez posla.Hrvati misle da su Srbi krivi jer ni oni nemaju posla , i pakleni se krug mržnje razgara, a sve zato jer se lakše prepucavati , prijetiti kao i onaj srpski izaslanik nego biti konstruktivan i predlagati rješenja. NAROD VIŠE NE PUŠI PREPUCAVANJA, NAROD ŽELI BOLJI ŽIVOT, POSLA ZA SVE MLADE LJUDE, NAROD ŽELI DA POLITIČARI NA TOME RADE A NE DA SE PREPUCAVAJU, JER TO PREPUCAVANJE NIKAMO NE VODI.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. Srbi neka se prepucavaju u srbiji i neka ne diraju GRABNICE HRVATSKE DRZAVE/..,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Mi Hrvati smo zivili i u AostroUgarskoj i Mletackoj republici.Niti austrija,ni madjarska ne prica i zali za Hrvatskom .A ova fasisticka banda srpska stalno rovari ,i smislja kako nas ponovno okupirati.Austrija je gradila po Hrvatskoj ,a ova banda je samo pljackala i rusila,ubijala Hrvate.Hranili smo ih 100 godina,Stoka fasisticka.Gledam Tv stalno o srbima koda zivim srbiji ili srbojugoslaviji.
  CIJA JE OVO DRZAVA .DRZAVA NACINALNA HRVATA.nikako gradjana.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. mm

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program