Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka – U ZADRU GA OČEKUJTE OD PONEDJELJKA!?

Objavljeno: 10.1.2017. u 15:32
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Prema prognozi norveškog instituta, snijeg će u Zagrebu padati od ponedjeljka do četvrtka. Slično će biti i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru

Velike hladnoće koje su obilježile ovaj i protekli tjedan, u idućem bi tjednu mogle zamijeniti oborine, piše 24sata. Kako prognozira norveški Yr, u Zagrebu bi snijeg mogao padati od ponedjeljka do četvrtka i to bez prestanka. Inače, riječ o meteorološkom institutu koji ima poprilično točne prognoze.

Temperature će i dalje ostati u minusu iako će biti ipak nešto više nego proteklih dana. Slično se vrijeme očekuje i na području Varaždina, Krapine, Karlovca te osobito u Lici i Gorskom kotaru koji bi prvu sljedeću ‘veliku pošiljku’ snijega mogli dobiti već u ovaj petak.

Snježne padaline predviđaju se u idućem tjednu i na istoku zemlje kao i u unutrašnjosti Dalmacije, ali bit će ih ipak nešto manje nego u središnjoj Hrvatskoj i gorskim predjelima.

Iako se uz more očekuje većinom kiša i to u velikim količinama, i tamo bi, osobito u ponedjeljak i utorak, mogla pasti i pokoja snježna pahulja i to prvenstveno na riječkom i zadarskom području.

Ledena smrt u Europi u nekoliko dana uzela 54 života

Još šestero ljudi umrlo je od hladnoće u ponedjeljak u Poljskoj gdje se temperature u nekim područjima još kreću oko 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice, objavio je u utorak vladin Centar za nacionalnu sigurnost.

Tako je u valu hladnoće koji vlada Europom od kraja prošlog tjedna u nekoliko dana umrle su najmanje 54 osobe, većinom u Poljskoj.

- Još šest osoba umrlo je od hladnoće tijekom zadnja 24 sata – objavio je centar u kratkom priopćenju.

- Broj žrtava pothlađenosti popeo se na 71 osobu od 1. studenoga – navodi centar u tom priopćenju. Poziva da se pomogne potrebitima u teškim meteorološkim uvjetima, uglavnom beskućnicima.

Po meteorološkim predviđanjima, temperature bi trebale postupno rasti u nadolazećim danima u Poljskoj, ali će ostati ispod ništice.

Prošle je zime, neobično blage, oko 77 osoba umrlo od pothlađenosti u toj zemlji s 38 milijuna stanovnika.

Prema istoj prognozi, Zadar bi mogao dočekati snijeg od ponedjeljka.

Sudeći po ovoj i svim dosadašnjim prognozama, teško je očekivati stvaranje snježnog pokrivača u našem gradu, ali pokoja će se pahulja “ukazati”, moguće, u prvim danima novog tjedna u večernjim ili ranim jutarnjim satima, kada je najhladnije.

Evo što točno kažu Norvežani:

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka - U ZADRU GA OČEKUJTE OD PONEDJELJKA!?, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “Pripremite se: Snijeg će padati četiri dana, i to bez prestanka – U ZADRU GA OČEKUJTE OD PONEDJELJKA!?”

  1. Debilana!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program