Pravoslavni svećenik poručio Zagrebu i Beogradu: “Zavadili ste nas ´91, molim da sada prestanete”

Objavljeno: 07.1.2017. u 14:56
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Božićnu liturgiju za vjernike koji Božić slave po julijanskom kalendaru u Karlovcu je u subotu predvodio episkop gornjokarlovački Gerasim, nakon koje je poručio političarima na vlasti u Hrvatskoj i Srbiji da u ime mira prestanu stvarati atmosferu međusobne svađe i sukoba.

“Imam ja mnogo toga poručiti i političarima, ali bih radije o tome drugi put, ne baš na sam Božić. Ali mogu i sada poručiti političarima i u Zagrebu i u Beogradu – čini mi se da nas opet želite zavaditi. Učinili ste to 1991. godine, a imam osjećaj da sad opet želite isto to učiniti. I pozivam vas, u ime mira, da to ne činite”, izjavio je episkop Gerasim novinarima nakon svečane božićne liturgije, koju je predvodio u karlovačkom hramu sv. Nikolaja.

Novinare je zanimalo i ima li što dodati na poslanicu srpskog patrijarha Irineja, koju je tijekom liturgije pred 40-tak prisutnih vjernika pročitao protojerej Milidrag Stokanović, a u kojoj je patrijarh pozvao Srbe u Hrvatskoj da budu dobri građani svoje države i brinu o njenom napretku i općem dobru.

Osim spomenutog apela hrvatskim i srbijanskim političarima, episkop Gerasim je kao goruće probleme istaknuo nezaposlenost iz koje proizlazi i demografsko urušavanje te odlazak mladih u inozemstvo radi egzistencije.

“Podjednako i Hrvati i Srbi imaju poprilično problema s demografskom slikom svoga naroda. Ljudi je sve manje, mladi tražeći posao, bježe iz zemlje. Iskreno, nadam se i Bogu se molim, što god je u mogućnosti da ova vlada ili bilo koja druga koja će doći, uradi što više za mladi naraštaj”, kazao je.

Upitan ima li kakav “recept” za zadržavanje mladih, episkop Gerasim rekao je da ljudima “ne treba ni hljeba, ni igara, ni pljeska, već posao da mogu osigurati da žive normalno, kako to dolikuje ljudima, a na vladi je i na državi, pa i na nama u jednom dijelu da osmislimo sve što možemo samo da pomognemo ljudima i da ih zadržimo ovdje”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
Pravoslavni svećenik poručio Zagrebu i Beogradu: "Zavadili ste nas ´91, molim da sada prestanete", 2.3 out of 5 based on 3 ratings

4 komentara za “Pravoslavni svećenik poručio Zagrebu i Beogradu: “Zavadili ste nas ´91, molim da sada prestanete””

 1. ma ‘ko nas bre, zavadi ?
  hihihi

  a zašto si šutio :

  - prije, za i poslije ’91. ?

  - na pravoslavni badnjak, kad je vučićev predstavnik, kao gost hrvatske, vrijeđao i prijetio (uz nazočnost “domoljubnih ‘rvatina” na vlasti), ostalim hrvatima i državljanima rh ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 2. @stokan

  Ma dajte,mnogi su se tih godina najednom SJETILI da su kršćani i “vjernici” !!!!(pritom mislim i na katolike i na pravoslavce!)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 1.0/5 (1 vote cast)
 3. Lukavac odjebi nema pomirbe, ajde u srbiju ostavi se HRVATSKE DRZAVE.Vi nama ne tribate .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Jedva smo se risili vas i oslobodili.HRVATI IMAJU SVOJU NDH.GOTOVOOOOO.NEMA VISE srbojugoslavije nikada.,

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program