POLARNA HLADNOĆA Diljem Europe 60 mrtvih, prema Hrvatskoj ide nova hladna fronta

Objavljeno: 11.1.2017. u 08:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Val hladnoće u Europi i dalje odnosi živote uz sedam novih smrtnih slučajeva na Balkanu, šest u Poljskoj koliko i u Rumunjskoj od četvrtka, čime je ukupni broj stradalih došao do 60.

U Poljskoj, koja je najugroženija, u ponedjeljak je umrlo još 6 osoba, dok je u nekim dijelovima zemlje temperatura pala na -20 stupnjeva Celzijevih, objavio je u utorak Vladin centar za nacionalnu sigurnost.

U Rumunjskoj je zabilježeno šest smrti zbog smrzavanja u šest dana, objavilo je ministarstvo zdravstva u prvoj službenoj bilanci.

Temperature na -35

Na cijelom području Rumunjske u utorak je bilo na snazi upozorenje na ledene temperature jer je u središtu zemlje zabilježeno – 32 stupnja C. Škole su zatvorene u Bukureštu i okrugu Constante.

Na Balkanu je najmanje 7 osoba umrlo zbog hladnoće u posljednja 24 sata. U Srbiji su zabilježene tri žrtve, koliko i u Makedoniji, a u Albaniji jedna osoba, izvijestili su lokalni mediji u utorak. Na jugu Srbije je proglašeno izvanredno stanje. U selu Duga Poljana se smrznuli jedan 88-godišnjak i njegov 64-godišnji sin.

Plovidba Dunavom je u utorak obustavljena do nove odredbe.

Val hladnoće iz Skandinavije od kraja tjedna zahvaća Europu, gdje ugrožava ponajviše beskućnike.

Stiže nova hladna fronta

Prema najnovijim prgonostičkim modelima, nakon nekoliko dana s nešto blažim temperaturama, veći dio Europe očekuje novi prodor hladnog zraka i novi debeli minusi.

Novi prodor hladnog zraka očekuje se već do petka, ponajprije na području Velike Britanije, Irske, Norveške, Švedske, Danske, dijelova Beneluxa i baltičkih zemalja, a u danima nakon petka proširit će se i na južnije dijelove kontinenta. Ipak, naglašava se kako ova hladna fronta, iako će donijeti novo zahlađenje, neće biti toliko oštra kao ona proteklog tjedna.

Oko 17. siječnja fronta će se polako proširiti na zapadnu Europu, ali i središnju Europu te Mediteran.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program