Ovih devet nepisanih pravila biste se trebali pridržavati u spavaćoj sobi ako želite sretnu vezu

Objavljeno: 11.1.2017. u 16:16
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Ako se držite ovoga, sve bi trebalo ići kako treba…

Kad ste u spavaćoj sobi sa svojim partnerom ili partnericom, sve ono što će se između vas dogoditi tiče se upravo i samo – vas. I apsolutno nikoga drugoga.

No, bez obzira što volimo da je u tom trenutku sve opušteno, divno i krasno, moramo biti svjesni da postoje određena, iako nepisana, pravila bontona u seksu, kojih bi se apsolutno svi trebali pridržavati ukoliko ne želimo prepasti partnera ili partnericu te si uništiti šansu za malo neobavezne zabave, ili pak za nečim puno ozbiljnijim, ovisno o tome u kakvoj se situaciji nalazili.

A evo koja su to pravila koja se nekako podrazumijevaju i kojih bi se trebali držati, no ipak ih, baš zbog toga, često smetnemo s uma.

1. Nemojte lagati o tome što zapravo želite

Ako je vaš partner jasno i glasno rekao kako želi monogaman odnos, nije u redu prihvatiti njegov prijedlog, odnosno želju, ako ta želja nije i vaša. Uvijek treba biti iskren i otvoreno reći osobi na čemu je u odnosu s vama, a ako ne nađete zajednički jezik, jednostavno ćete krenuti dalje u potrazi za onime što upravo vama više odgovara. Nije kraj svijeta, ali morate prvo misliti na sebe.

2. Nemojte izgovarati ovu rečenicu…

Ako usred akcije kažete rečenicu: “Nemoj stati, blizu sam”, vrlo je vjerojatno da će se dogoditi upravo suprutno. Jer, na taj način, iako možda potičete partnera da nastavi raditi što radi, jer očito to nešto radi jako dobro, u većini slučajeva dogodit će se da će se zbuniti zbog nametnutog pritiska, i baš će sve poći po krivu… Jednostavno ga pustite da radi to što radi, a ako vam se sviđa, to mu možete dati do znanja i uzdasima. Nemojte mu naređivati i zbunjivati ga (okej, osim ako ste par koji to voli…).

3. Oralni seks mora biti obostran

Najgore što možete biti u seksu jest egoisti. Ako vam partner daje oralno zadovoljstvo, neka to bude obostrano, i obavezno mu morate vratiti istom mjerom.

4. Bez laži o kontracepciji

Kada je riječ o razgovoru o kontracepciji, i vi i partner ili partnerica morate biti oprezni i ozbiljni, jer to nije tema s kojom biste se trebali šaliti. Ako mu kažete da uzimate kontracepcijske pilule, logično je da će biti ‘malo manje oprezan’, a ako želite da u svakom slučaju koristi i kondom, to mu jasno dajte do znanja. O ovom pitanju morate pronaći zajednički jezik, jer inače ništa neće ići kako treba…

5. Tuširanje je obavezno (ili barem intimnih dijelova)

Ne znači da morate pet minuta prije nego što krenete u akciju trčati u kupaonicu i obaviti kemijsko čišćenje. Dovoljno je da redovito vodite računa o osobnoj higijeni, jer ništa ne odbija više od neugodnog mirisa i neuglednog izgleda…

6. Budite kreativni i živahni

Nemojte samo ležati i očekivati da muškarac obavlja sav posao, a isto se odnosi i na muškarce. Nemojte im dopustiti da smatraju kako je položaj zeca savršen i kako su brzi pokreti jako zabavni i uzbudljivi. Okej, nekome možda jesu, ali seks je ipak uzbudljiviji ako podrazumijeva različite poze, brzine, kreativnost i nešto drugačije, zar ne?

7. Nemojte dopuštati ‘prebacivanje’…

Ako ste osoba koja voli i vaginalni i analni seks, to je u redu. Ali nemojte partneru dopustiti da se izmjenjuje iz jednog u drugi ukoliko prije toga niste promijenili kondom ili se dobro oprali. Inače bi stvari mogle postati i opasne, zbog bakterija koje se mogu prenijeti iz jednog u drugi dio tijela…

8. Bez oštrih kritika

Naravno, ovo se ne odnosi na tehničke kritike. Ako vam je nešto prebrzo, presporo, prejako ili preslabo ili vam se nešto u tehnici ne sviđa, uvijek je dobro o tome porazgovarati kako do toga više ne bi dolazilo. No apsolutno nikad nemojte kritizirati osobu zbog nečega na što ne može utjecati. Na primjer, nemojte misliti da su komentari poput: “Imaš male grudi” ili “Imaš mali penis” dobrodošli. To je omalovažavanje druge osobe i ne samo da će ugasiti želju za seksom, nego će kod te osobe ugasiti želju da vas ikad više vidi. Ako vam se netko ne sviđa, pa nećete uopće ni pomisliti na to da spavate s njim ili njom, zar ne?

9. Bez guranja

Oralni seks trebao bi biti nježan. Bilo kakvo guranje apsolutno ne dolazi u obzir, kao ni bilo kakve grubosti.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program