Brojne zvijezde na “Prosvjedu milijun žena” protiv Trumpa

Objavljeno: 10.1.2017. u 16:06
Autor: , e-mail: n1@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Brojne holivudske glumice pridružit će se masovnim prosvjedima protiv novoizabranog predsjednika Donalda Trumpa, dan nakon njegove prisege u Washingtonu, izvijestili su organizatori.

“Prosvjed milijun žena”, organiziran putem Facebooka u studenome, u prva 24 sata od najave privukao je brojne istomišljenice, rekla je Bob Bland, jedna od organizatorica skupa iz New Yorka te dodala da se u glavnome gradu Sjedinjenih Država 21. siječnja očekuje više od 100.000 prosvjednica.

Među slavnim prosvjednicama naći će se America Ferrera, Katy Perry, Amy Schumer, Scarlett Johansson, Cher, Julianne Moore i Frances McDormand.

Ulicama Washingtona u znak protesta prošetat će i Debra Messing, Uzo Aduba, Patricia Arquette, Danielle Brooks, Diane Guerrero, Padma Lakshmi, Olivia Wilde, Constance Wu i Zendaya.

Glumica i producentica Chelsea Handler istodobno će predvoditi slične demonstracije u Park Cityju u Utahu.

To će biti još jedan u nizu planiranih prosvjeda koji će se dan nakon inauguracije održati u Sjedinjenim Državama i u svijetu.

Žene zabrinute da bi Donald Trump mogao umanjiti ili ukinuti njihova prava planirale su masovan prosvjed u Washingtonu. On je reakcija na Trumpova stajališta o ženama koja je iznio tijekom kampanje. Trump je u kampanji vrijeđao novinarke, suparnicu Hillary Clinton i druge žene zbog njihova izgleda, a pojavio se i video u kojem se hvali da je hvatao žene i nudio im se, što je nekoliko žena i potvrdilo. Kazao je i da bi pobačaj trebalo u većini slučajeva zabraniti, a žene koje su ih imale kazniti, no to je poslije povukao objasnivši da bi trebalo kazniti liječnike koji su ih izveli.

Žene se koordiniraju putem društvenih medija i interes je velik u svim državama.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Brojne zvijezde na "Prosvjedu milijun žena" protiv Trumpa, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

6 komentara za “Brojne zvijezde na “Prosvjedu milijun žena” protiv Trumpa”

 1. Među slavnima će se naći i Vlatka Pokos,…..ma di bi one za lovu “prodale”svoje tilo,…..sve poštena od poštenije,…..uf,skoro sam zaboravija,ipak su one slavne,….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
 2. Bravo!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 2.3/5 (3 votes cast)
 3. Nebeske ili morske zvizde.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 4. Vicenca Fabro

  Dobro bi bilo da u Hrvatskoj prosvjedi budu načini kako iskazati nezadovoljstvo političkim odlukama, kako izražavati zajedničke stavove protiv ne demokratskih odluka onih koje smo izabrali. Dok u Hrvatskoj nema prosvjeda znak je da smo kao građani nedovoljno svjesni koliko se mnogo neodgovarajućih i štetnih stvari može postići prosvjedima.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Vicenca Fabro

  ispravak zadnje rečence
  može promijenti s prosvjedima

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program