Zašto imamo potrebu braniti one koji nas ne zaslužuju?

Objavljeno: 20.12.2016. u 12:33
Autor: , e-mail: blondie@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nije mi se javio, imao je posla, nije vidio poruku, loš mu je signal.

Sad je otišao u Zagreb, sutra će me nazvati. Na vezi je online ali nije u fizičkoj mogućnosti pritisnuti tri slova, napor je to “veliki”. Trenutno ga bole sinusi, mora ići na utakmicu, teretanu, čupanje obrva (ne smij se, to je istina, počeli su prakticirati kozmetičke usluge na veliko)…..

Upravo pronalazi životnu bit, treba mu prostora.

NE ZAVARAVAJTE SE DJEVOJKE!!

Sve su to laži, okrutne prosinačke laži, a to ti ne treba u “najtoplijem” mjesecu u godini, kad sve vrišti od ljubav, kada se od svuda čuju božićne pjesme, kada srca iskaču sa svakog izloga, kada kuglice plešu radosne od sreće po našim borovima,  A TI I DALJE BRANIŠ NJEGA OD SEBE I OD ISTINE!

Zašto konstantno imamo potrebu braniti i opravdavati muškarce koji nas definitivno ne zaslužuju, ali što najgore niti ne žele??

Da čula si, ON TEBE NE ŽELI. NE PLAČI. PROĆI ĆE. DOĆI ĆE NOVI KOJI ĆE TE ŽELJETI.

Ako nam ne ide u ljubavi, onda da bi zaobišli istinu, krenemo najčešće lagati same sebe i uvjeravati se da je sve moglo biti idealno, ali da trenutno kiseli kupus njegove babe nije baš dobro uspio pa da se trenutno u depresiji i da se zbog tog povukao. ( Jedino ako toliko voli domaći kiseli kupus i ne može bez njega zamisliti jedan dan života, što je realno nemoguće.)

Često zanemarimo da smo bića s određenom dozom inteligencije i razuma, a u stanju smo sve baciti u najdublje ponore i braniti nekog idiota i opravdavati njegove famozne poteze!!

Zaštoooo??? Zašto smo tako površne? ( o.k ja sam plava to je moje opravdavanje, a što je tvoje?).

Najteže je priznati svoj poraz u ljubavi, jer je to možda i dio našeg neuspjeha?!

Moraš početi i to možda već danas. Možete ti se dogoditi da prođe i nekoliko godina, dok ti iznad glave ne klikne da je vrijeme da ga obrišeš iz svakodnevnih premišljanja i da je nije najbistrije braniti čovjeka koji tebe očito ne brani od loših trenutaka i previranja emocija.

Zvuči malo pregrubo i preoštro? Nije vjeruj mi.

Sudionik sam nekoliko legalnih prihvaćanja idiotskih opravdanja o tome zašto on nikad nije povukao prvi potez, pozvao je na kavu, prihvatio da mu može biti cura-žena, shvatio da je lijepo biti u vezi bez ikakvih opterećenja. (I zapamti najgore je takve priče podupirati jer onda i ti postaješ dio nebuloze koja nema “happy end”  na vidiku).

Nema opravdanja, nema zavaravanja, laganja, bježanja jer kad želiš nekoga i kad želiš bit s njim-njom  tada si spreman ove sekunde otići na kraj svijeta ali doslovno na kraj svijeta, i s njom gledati u ponor ako treba, ali gledati skupa u isti ponor.

Onaj koji te želi, on se neće puno premišljati, razglabati, lagati, jer on će znati da si ti ta, ona za koju se vrijedi boriti!!

Kad se pronađete onda ćete jedno drugome biti broj jedan. Svi ostali će postojati ali će zauzeti mjesto ispod tebe.

Važno je znati tko broj jedan, a ne 51.

Nemoj nikada sebe zavaravati radi tuđih grešaka. Nemoj si dopustiti da te netko zavlači, obećava nemoguće i da ti u svemu tome nikada ne daje jasne odgovore.

Bježi od njega, kao od zaraze koja vlada ovih dana. Iscrpiti će te, oslabiti imunitete i oporavljati ćeš se dugo. Strašno je važno  da takvo stanje zaliječiš u samom početku. Bakterije su opasne, mogu ostati u tijelu i obitavati nekoliko godina. NE ŽELIŠ SI TO, jer će od svega najaviše patiti tvoje tijelo.

Bolno je kad shvatiš da si nakon svih pokušaja krpanja, preslagivanje, savjetovanja sa svim prijateljicama i širom rodbinom shvatila da je on možda bio najgori životni potez. Oooops I did it again :(

Dok si ti uredno pravdala situacije i pokušala sebe tješiti, pored tebe je možda prošao netko tko te baš istinski želio. Ne sam kao objekt neko čak i subjekte svog postojanja, a ti se nekome liku iz kvarta bila samo zamjenica??

Zapamti jedno, dolazi Božić i ne želiš biti nezavršeni dio rečenice, novele ili ne daj Bože tragedije.

Otvori oči, dobro ih otvori, popij čašu vode ( možeš i kuhanoga vina) i baci zauvijek svaku loše utrošenu misao koja je blokirala tvoju sreću, nadu i radost.

On ionako ni sad ne zna što želi, zato ti poželi konačno jasnu situaciju. Važno je voljeti sebe.

Sretan ti Božić subjektu moj :)

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)
Zašto imamo potrebu braniti one koji nas ne zaslužuju?, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program