Večeras sa svojim bendom na Trgu Petra Zoranića pjeva šibenski slavuj Đani Stipaničev

Objavljeno: 30.12.2016. u 08:41
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U stalnom ritmu putovanja i koncertnih nastupa posljednji od šibenskih slavuja, 47-godišnji tenor i bariton Đani Stipaničev, Badnjak i Božić dočekao je u krugu obitelji – daleko od pozornice, televizijske produkcije ili kazališnih daski s kojih je u mjuziklima i kao glumac očarao publiku širom Hrvatske. Kako je Stipaničev još uvijek u obljetničkoj godini – desetogodišnjici od osnutka benda, početka solo karijere i izlaska prvog albuma „Kartolina iz Dalmacije“ – pozivi stižu sa svih strana, a njegov osebujan glas, jedan od „Četiri tenora“ koji trenutno „drmaju“ estradnom scenom, naprosto žele čuti svi.

„Belaj je kada se uđe u ritam stalnih putovanja i nastupa. Kako nemam neku određenu glazbenu priču jer pjevam s veoma šarolikim repertoarom, mogu nastupati u bilo kojim prigodama“, govori nam šibenski pjevač o slatkim mukama koje ga prate cijelu 2016. godinu. Zato je kratki predah u vrijeme blagdana dočekao raširenih ruku u obiteljskom krugu, ali je „platio cijenu“.

„Blagdani su, moram priznati, veoma naporni i stresni. Prvo Badnjak, pa Božić i Stipanje, svaki dan iće i piće s obitelji“, šali se Stipaničev zadovoljan što je nakon dužeg vremena, kako kaže, došao doma a da nije bio „leteći ulet“. No, tako je bilo jučer kada smo ga dobili u njegovom obiteljskom domu u Samoboru. Danas je već neka druga priča; ona večerašnja na Trgu Petra Zoranića u Zadru na centralnoj bini „Adventa u Zadru“.

„Nastupao sam već jednom na tom mjestu, znam da su neki bunari u điru. Zapravo, nema gdje nisam nastupao solo ili s Komedijom: Pet bunara, Donat, ispred Morskih orgulja, dva-tri puta u HNK, u Jazinama, na Višnjiku … Evo nedavno i u Arsenalu kao Četiri tenora“, prisjeća se Stipaničev zadarskih koncertnih nastupa. Uostalom, u Zadru je šibenskom pjevaču počela nova glazbena priča i novi korak u karijeri dotadašnjeg pivača u klapama.

„Tako je, prvi koncert u solo karijeri imao sam baš u Arsenalu i zapamtio sam ga po fascinantnom prostoru. Dotad je klapa bila moj život, a odjednom sam se našao u novoj situaciji. Bas, bubanj, gitara i moj glas pred publikom, više nije bilo baritona i drugog tenora da te pokriju“, kaže. Događanja na manifestaciji „Advent u Zadru“ prati preko FB stranica zadarske Turističke zajednice, pa se uvjerio kakva ga atmosfera čeka na večerašnjem koncertu.

„Veselim se! Apsolutno! Vidio sam kakvo je ludilo bilo na Belanovom koncertu, pa se nadam kako će bend i mene zadarska publika dočekati u sličnom raspoloženju. Pratim i vremensku prognozu; kažu kako neće biti bure. Dakle, bit će lijepi zimski ugođaj, a mi veseli, zagrijani i raspoloženi da sa Zadranima dočekamo kraj ove godine. Garantiramo dobru zabavu i naš standardan repertoar koji publika želi, dakle neke moje pjesme i obrade, uz poneku prigodnu blagdansku stvar“ – obećao je raspoloženi Stipaničev sjajan ugođaj i glazbeni doživljaj večeras na Trgu Petra Zoranića od 21 sati.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program