HARBOR COOKHOUSE&CLUB Vina DEGARRA & Rakija Mashtel

Objavljeno: 28.12.2016. u 08:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Sinoć je održana prezentacija i degustacija vina DEGARRA i rakija Mashtel u Harbor Cook House & Club-u. Zabavu su osigurali DJ i live bend.

Kada je nakon devet godina rada zatvoren popularni zadarski klub Maraschino, vlasnici su tom prostoru na Branimirovoj obali željeli dati potpuno novi život. Dvojica investitora, Dejan Marković i Vilson Shtjefni, znali su kako na tom mjestu kako ne žele nikakavu franšizu već originalni koncept.

A kako su nam najbolja rješenja oduvijek nadohvat ruke, tako će se baš lokacija u gradskoj luci pokazati ključnom za inspiraciju tog koncepta. U neposrednoj blizini kluba, naime, nalazi se stari, mali škver, već desetljećima prava duša grada kojemu ni moderna vremena nisu uspjela oduzeti njegovu originalnost. Baš ta činjenica odredit će budući izgled kluba koji i imenom -”Harbor cookhouse and club”- i uređenjem u potpunosti poštuje svoje specifično okruženje.

Svoju ideju i viziju dvojica investitora povjerila su u ruke kiparu i scenografu Nedjeljku Mikacu Caku, čiji potpis već nose popularni zagrebački lokala poput Johann Francka i Peperminta. Taj spoj stvorio je prostor koji na nevjerojatno maštovit i efektan način spaja nespojivo, počevši od samog stila uređenja gdje, potpuno neočekivano i netipično, industrijski dizajn prepun hladnih metala i tamnih tonova odiše toplinom, do najsitnijih detalja koji bi u svakom drugom slučaju vjerojatno izgledali kao loš spoj. No, ne i u ovoj priči. U Harboru će vam sasvim prirodno “leći” DJ pult smještan na prastaroj drvenoj morši kojoj leđa čuvaju šplanje, škvara i ostali zaboravljeni alat iz nekih davnih vremena, ali i brodska pumpa u podnožju visokog barskog stola kao da joj je tu oduvijek mjesto.

Mashtel je obiteljska destilerija za proizvodnju jakih alkoholnih pića nastala 2015. Kao rezultat prijateljstva Šime Peše i Ede Šare.

Sama proizvodnja i kušaonica nalaze se u Zatonu pokraj Zadra na adresi Zadarska cesta 56, Zaton, Nin.

Mashtel je nastao kao višegodišnja želja za bavljenjem proizvodnje jakih alkoholnih pića a sam pristup proizvodnji je izniman. Od samog odabira voća iz organskog uzgoja iz Zadarske županije i šire te do procesa proizvodnje koji je iznimno zahtjevan i dugotrajan.Tako npr.od same fermentacije voća do gotovog proizvoda je potrebno proći i do šest mjeseci strogo kontroliranog rada.

Rezultat tako dugog procesa proizvodnje je proizvod visoke kakvoće što potvrđuju analize ovlaštenih labaratorija i naravno usmene i pismene kritike potrošaća koje su redom izvrsne.

Za sam proces destilacije je zadužen stroj koji je gotovo jedinsteven u našim krajevima i kao takav je sam vrh tehnologije u proizvodnji jakih alkoholnih pića.

Proizvod je pakiran u keramičke boce koje svojim dizajnom podižu proizvod na jednu višu razinu i zadaju nove standarde u proizvodnji jakih alkoholnih pića.

Napominjem da su svi proizvodi plod fermentacije i destilacije iz same materije, odnosno direktno iz voća vrhunske kakvoće i nisu dobiveni u procesu maceracije, naravno osim medice koja koristi za bazu vinovicu, rakiju od mošta te je i ona kao takva iznimna na našem tržištu.

Do sada su proizveli nekoliko okusa kao što su jabuka, šljiva, smokva, rogač, dunja, vinovica, travarica, medica, a od manjih količina više kao iskušavanje novih vrsta, milun, aroniju i mandarinu.

Vinarija “Degarra”

Vinarija “Degarra” je mala „ boutique „ vinarija smještena u Zadru. Nastala je sasvim spontano kao vizionarski pothvat dvaju prijatelja Dane Šulentića i Mate Pestića koji su imali sve što je potrebno za ostvarenje njihovih ambicija; volju, strast i znanje. Vinarija “Degarra” proizvodi limitirane serije vina. Osnovna misija im je postaviti se kao mali proizvođač vina vrhunske kvalitete i sudjelovati u stvaranju vinske priče Zadarske županije.

Degarra je izvedeno ime od francuskog izraza „Vin de Garage“ koji je sinonim za male strastvene proizvođače najboljih francuskih i svjetskih vina. Baziraju se na malim proizvodnjama vrhunskih vina.

“U tome smo vidjeli sebe i odlučili da naš „brand“ bude nešto što će našim potrošačima vrlo jasno odaslati sliku onoga što mi predstavljamo i čemu težimo – ističe supruga vlasnika vinarije ujedno enolog vinarije Dragana Šulentić, dipl.ing.preh.tehnologije”

U vinariji se proizvode bijela, rose i crvena (crna) vina s posebnim naglaskom na bijelim vinima jer ih nedostaje na tržištu. Ono što će ih sigurno izdvojiti na tržištu je to što će ga iznenaditi svake godine s nekim novim proizvodom, jer su puni ideja i želje za kreiranjem nečeg novog.

Vinarija Degrra je upravo lansirala svoj novi proizvod „ Prvi Zadarski Pjenušac „ PRIMO – Pjenušac pripremljen tradicionalnom metodom vrenja u boci od sorte Pošip; PERLA – Rose Pjenušac pripremljen tradicionalnom metodom vrenja u boci o sorte PLAVINA.

Samoj proizvodnji se pristupa profesionalno, ulažući puno znanja i sredstava u nove tehnologije. U proizvodnji se pridržavaju i nekih tradicionalnih načela kao što je njegovanje i odležavanje crvenog vina u barrique bačvama jer crvena vina proizvedena od grožđa iz vinograda Zadarske županije imaju veliki potencijal za dugogodišnje odležavanje. To su velika vina visokih alkohola i visokih vinskih kiselina i samo kao takva mogu odležavati više godina.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program