ZADARSKI ŠTAND DOBROTE: Zemunička djeca u akciji za djecu koja nemaju osiguran obrok u školi

Objavljeno: 12.12.2015. u 14:48
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Sunčana subota, puno dobre volje, vrijedne ruke zemuničkih školaraca i donirani proizvodi članova udruge „Volim domaće“ s OPG-ova Seljačke tržnice koji su bili postavljeni na Štandu dobrote, ispred Supernova centra urodili su da se u zadarskoj akciji „Da niti jedno dijete u RH ne bude gladno“ sakupi 1350 kuna za djecu Osnovne škole Josipa Pančića u Bribiru čiji roditelji nisu u financijskoj mogućnosti osigurati im obrok.

Akciju organizira Portal dobrote, a zadarsku akciju organizacijski su pomogli AGRRA, Osnovna škola Zemunik i Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari.

Tržnica u Kutini je započela s prikupljanjem donacija za djecu Osnovne škole Zemunik, a Zadar danas uzvratio punim srcem.

„Jako nam je drago da smo organizacijski mogli sudjelovati o ovoj akciji. Posebno pohvaljujem vrijedne volontere Nikolu, Niku, Ivana, Lorenu , Luciju i Mirnu koji su nesebično cijelo jutro ovdje vrlo aktivno prodavali donirane proizvode i izmamili puno osmijeha na licima naših kupaca. Zahvaljujem svim suorganizatorima jer smo u zajedničkoj sinergiji danas prikupili 1350 kuna za djecu Osnovne škole Josipa Pančića u Bribiru. Posebno nam je drago što su donatori naši vrijedni OPG-ovci čiji su proizvodi nestali do 12 sati. Štand dobrote iz Zadra puna srca prosljeđujemo idućem gradu domaćinu“, izjavila je Marta Pintur, dopredsjednica Udruge za ruralni razvoj Ravni kotari.

U travnju 2015. Ministarstvo socijalne politike i mladih raspisalo je natječaj za Projekt besplatne prehrane te su se na taj način podmirili obroci za 17500 djece. U Projekt je ušlo oko 600 škola, a Portal dobrote partner je 51 školi. Sve škole koje su se prijavile u Projekt u njega su i ušle, međutim one škole koje u trenutku prijave nisu imale kuhinju pa se nijedno dijete nije hranilo ili su financirani iz nekih drugih izvora nisu se prijavile.

Ako niste danas posjetili zadarski Štand dobrote možete pomoći i ovako:

1. Uplatom na žiro-račun otvoren kod Erste banke IBAN: HR5924020061500035096, primatelj: Humanitarna udruga Portal dobrote, Trakošćanska 21, 10000 Zagreb, opis plaćanja: „za akciju Da niti jedno dijete u Hrvatskoj ne bude gladno“.

2. Za informacije, upite i prijedloge obratiti se na kontakt Portal Dobrote ili FB stranicu Kruh Za Poslije.

3. Obavijestiti nas o vašoj školi u kojoj djeca nemaju plaćen obrok.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
ZADARSKI ŠTAND DOBROTE: Zemunička djeca u akciji za djecu koja nemaju osiguran obrok u školi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 komentara za “ZADARSKI ŠTAND DOBROTE: Zemunička djeca u akciji za djecu koja nemaju osiguran obrok u školi”

  1. Nisam znao da zemunička djeca nemaju roditelje.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  2. Jako mi je drago da se ideja ravnateljice o.s. Zemunik ostvarila! U zadnjem clanku umjesto da se kritiziraju oni koji prstom nisu maknuli, bili su kritizirani krivi ljudi…tako se nitko ne moze motivirati!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program