NAJAVA Škraping 2016. održat će se 5. ožujka!

Objavljeno: 19.11.2015. u 11:04
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U Centru za kulturu u zgradi Općine Tkon održan je inicijalni sastanak Škraping tima. Na sastanku su definirane odgovornosti i obaveze članova kako bi i ove godine Škraping učinili još boljim i sadržajnijim.

Škraping (11. po redu) održat će se 05. ožujka 2016. godine.

U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će biti moguće posjetiti Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati brojni izlagači, kako sa otoka Pašmana tako i sa ostalih hrvatskih otoka.

U nedjelju 06. ožujka 2016. godine održat će se Škrapić, mali Škraping za djecu pod organizacijom Dječjeg vrtića „Ćok“ iz Tkona.

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 50 km, Challanger od cca 25 km i Light (Đir) od cca 10 km.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor.

Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program