Predavanje o suvremenim ovisnostima

Objavljeno: 09.12.2014. u 11:18
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Znate li dovoljno o suvremenim ovisnostima i njihovim posljedicama?

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca, Info Centar za mlade Zadar vas poziva na interaktivno predavanje ‘Suvremene ovisnosti’, koje se će se održati u petak, 12. prosinca u 18 sati u prostorijama udruge CINAZ (Trg Petra Zoranića 1, Providurova palača).

Nasilničko ponašanje, ovisnost o klađenju, neselektivno konzumiranje medijskih sadržaja – internet, mobitel, TV, ovisnost o hrani i izgledu (pretilost, anoreksija, bulimija), nekontrolirano kupovanje, kleptomanija samo su neki od primjera u ogromnom nizu suvremenih ovisnosti. Suvremene ovisnosti se nazivaju još i ovisnostima bez droga i većina ih je društveno uvjetovana, odnosno konzumerističkim društvom u kojem živimo.

Kroz brojne primjere uz raspravu i druženje, posjetitelji će se na predavanju moći upoznati sa činjenicama o ovisnosti, razviti kritičko razmišljanje o štetnim posljedicama koje nose, te će dobiti i primjerak knjige ‘Tamna strana ekrana’ (Miliša Zlatko i suradnici).

Predavanjem se želi potaknuti mlade na zdrav stil života u lokalnoj zajednici, posebice u predblagdansko vrijeme kada se sve više potiče i utječe na konzumeristički mentalitet građana.

Svi zainteresirani svoj dolazak trebaju najaviti putem e-maila: cinaz.info@gmail.com

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program