GRABAR KITAROVIĆ PROZVALA VLADU ‘Mi 28. prosinca sijemo pšenicu za sljedećih pet godina’

Objavljeno: 14.12.2014. u 08:45
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović poručila je u subotu kako si Hrvatska više ne može dopustiti nijedan dan na čelu s ‘nesposobnom vladom Zorana Milanovića i njihovim nesposobnim suučesnikom Ivom Josipovićem’, istaknuvši da će kao predsjednica države brinuti o socijalnoj stabilnosti i dostojanstvu čovjeka

Na predizbornom skupu u Sportskom centru ‘Krešimi Ćosić’ na zadarskom Višnjiku, Grabar Kitarović je ustvrdila kako se Hrvatska nalazi u prijelomnom trenutku u kojem treba preuzeti odgovornost za budućnost države. Ponovila je kako će kao predsjednica sazvati sjednicu Vlade i premijera Zorana Milanovića pozvati da kaže kakvo je stanje u Hrvatskoj i što namjerava učiniti kako bi zemlju izvukao iz krize.

‘Prema onome što sam vidjela, čini mi se da neće biti nekih ideja i ako to tako bude, ako ne bude nikakvih rješenja, onda moraju otići. Jer Hrvatska više ne može dopustiti niti jedan dan na čelu s nesposobnom vladom Zorana Milanovića i njihovim nesposobnim suučesnikom Ivom Josipovićem’, naglasila je.

Biračima je poručila kako im jamči da će kao predsjednica države biti glas naroda. ‘Stanje u kojem se trenutačno Hrvatska nalazi je neizdrživo. EU kaže da idemo prema propasti, 90 posto građana tvrdi da idemo u krivom smjeru, a aktualni predsjednik Josipović kaže da je Hrvatska na pravom putu. Predsjednik koji ništa ne radi već pet godina, osim što misli o svom rejtingu. Pa tko je tu u pravu’, kazala je.

‘Ako netko misli da ne može ili da nema ovlasti, onda neka se pokupi i prepusti funkciju onome tko zna, može i hoće’, dodala je Grabar Kitarović.

Istaknula je kako će brinuti o socijalnoj stabilnosti, o životu dostojnom čovjeka, da će posebno brinuti o mladima, a kao vrhovna zapovjednica da hrvatske Oružane snage budu jamac suvereniteta, mira i slobode. Vratit će, ustvrdila je, dostojanstvo vanjskoj politici ‘koje danas nema jer se zatvorila u ovo neko dvorište’, vodit će računa o nacionalnim interesima, ‘jer ovo je Hrvatska, a ne regija’.

Grabar Kitarović je rekla i kako će ustrajavati na rješavanju svih otvorenih pitanja sa susjedima, uključujući i pitanja u Domovinskom ratu nestalih osoba te granice sa Srbijom, kao i na jednakopravnosti Hrvata u BiH.

‘Danas na sv. Luciju sije se pšenica, a narod kaže – kako nam rodi do Božića takva će nam biti godina. Mi 28. prosinca sijemo pšenicu za sljedećih pet godina. Moramo se potruditi da svako zrno proklija, da ta pšenica urodi plodom i da povedemo Hrvatsku da bude na mjestu gdje i pripada, među najprosperitetnijim zemljama EU’, naglasila je.

Predsjednik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta izrazio je uvjerenje da će Grabar Kitarović biti nova predsjednica Republike. ‘Ujedninjeni u našoj koaliciji na temeljima domoljubne politike pobjedit ćemo i na ovim predsjedničkim izborima, ali i na sljedećim parlamentarnim izborima’, poručio je Kalmeta.

Grabar Kitarović jutro je provela u druženju s građanima na središnjem zadarskom Narodnom trgu, gdje je donirala za buduću zadarsku socijalnu samoposlugu za koju sredstva prikupljaju volonteri Caritasa zadarske nadbiskupije. Potom je nazočila izvanrednom Saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, koja ju je podržala u predsjedničkoj kampanji. Bila je i gošća svečane akademije u povodu 23. obljetnice osnutka 72. bojne Vojne policije HV-a.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

5 komentara za “GRABAR KITAROVIĆ PROZVALA VLADU ‘Mi 28. prosinca sijemo pšenicu za sljedećih pet godina’”

 1. “Predsjednik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta izrazio je uvjerenje da će Grabar Kitarović biti nova predsjednica Republike. ‘Ujedninjeni u našoj koaliciji na temeljima domoljubne politike pobjedit ćemo i na ovim predsjedničkim izborima, ali i na sljedećim parlamentarnim izborima’, poručio je Kalmeta.”
  Domoljubje i lopovluk nisu isto!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Bando lopovska

  ona će sijati pšenicu,ma nemoj ,malo joj bila ŽETVA u NATO-u a sad bi i narod osironmašeni opet zamanitala

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. To što su nam Kalmeta i njegovi prethodnici posijali prije nekoliko godina danas žanjemo.
  Žetva je državni dug, opća nezaposlenost, pad BDP-a, rastući dugovi, korupcija i očaj kojem se ne nazire kraj.
  Kad branitelji iz “Savske” počnu prosvjedovati protiv ovakvih i ovih pojava odmah im se pridružujem.
  Za dom…!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Onemogućimo i gušimo, na samom početku, svaku pojavu progresivnosti vezanu uz poboljšanje životnog standarda u Državi.
  Uključimo sve što nam je na raspolaganju kako bi zadržali na vlasti aktualnog predsjednika Josipovića i vladajuću Kukuriku koaliciju.
  Za razliku od K.G. Kitarović i oporbe, uz sigurnu garanciju, jedino nam aktualna vlast i Josipović mogu osigurati još veći pad životnog standarda i bijedniju budućnost.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Vicenca Fabro

  za sve mudre i poštene ljude pravi kandidat za predsjednika lijepe naše hrvatske, mora bi biti mladi socijalno osjetljivi kandidat, gospodin Ivan Vilibor Sinčić!
  SVOJIM JE TIJELOM STVARAO i stvara ŽIVI ZID PROTIV NEHUMANIH ZAKONA KOJE SU PREDHODNICI KOJIMA PRIPADA I GORNJA KADIDATKINJA OMOGUĆILI LOPOVIMA DA STVORE I BESKUĆNIKE U HRVATSKIM PROSTORIMA.
  ne primijetiti da je to vrhunac razumijevanja i vrhunac borbe za maloga čovjeka bilo bi zlo, veliko zlo. Dok ovi kandidati troše nemilice naš novac financirajući kampanju i sumljivim donacijama od mnogih ljudi koji pripadaju podzemlju rh, on sa vjerojatno zadnjim teško zarađenim svojim kunama posjećuje staricu kojoj prijeti deložacija.Svaka čast mladom stručnjaku i velikome čovjeku Ivanu Viliboru Sinčiću!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program