Rudi mu potrčao u zagrljaj: Pas i supruga dočekali su Bandića

Objavljeno: 19.11.2014. u 18:27
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Milan Bandić izašao je iz Remetinca nakon što je uplatio 15 mil. kn jamčevine. Nije htio davati izjave. Nakon njega izašao je i njegov savjetnik, Željko Horvat

Milan Bandić u 18 sati pušten je iz Remetinca nakon što je u pritvoru zbog afere ‘Agram’ proveo mjesec dana. Nije davao izjave, samo je kazao ‘Bok, hvala’, sjeo u Mercedes i odvezao se prema stanu u Bužanovoj. U garaži se nakratko poigrao s Rudijem, a zatim uputio prema liftu. Kod Bandića je došao i njegov odvjetnik Marijan Hanžeković.

Nakon zagrebačkog gradonačelnika iz Remetinca je izašao i njegov savjetnik, Željko Horvat. Također nije htio davati izjave.

Bandić je dok je izlazio iz Remetinca u rukama nosio plastične vrećice, a dočekali su ga pomoćnik Dragutin Ferenčak te supruga Vesna i pas Rudi koji mu je iz auta potrčao u zagrljaj.

Pred Remetincem se okupilo 50-ak građana, Bandićevih pristaša, koji su klicali prilikom njegova izlaska.

Gradonačelnik je platio rekordnih 15 milijuna kuna jamčevine te obećao sucu istrage Zdenku Posavcu da će poštivati mjere opreza koje su mu određene – da neće utjecati na svjedoke i obavljati dužnost gradonačelnika.

Kako Večernji doznaje, navodno je jedan od Bandićevih odvjetnika, Marijan Hanžeković, digao kratkoročni kredit na 15 milijuna kuna kako bi Bandić mogao platiti jamčevinu.

Na slobodu bi trebalo izaći i ostali osumnjičenici nakon što su uplatili jamčevine: bivši šef Holdinga Slobodan Ljubičić, direktor ZET-a Ivan Tolić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum te glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović. Svi osumnjičeni morali su se još jednom obvezati da neće bježati, ponoviti kazneno djelo i utjecati na svjedoke.

U pritvoru u Remetincu ostaje jedino vlasnik tvrtke ‘Bramgrad projekt’ Branko Mihaljević jer je njegov odvjetnik rekao da Mihaljević nema sedam milijuna kuna za jamčevinu. On je za svoju slobodu želi založiti nekretnine vrijedne preko sedam milijuna kuna. Na slobodu će moći tek kad dokaže da je ukljižio založno pravo na nekretnine, a odluka o tome, nakon žalbenog roka, postane pravomoćna.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program