Izlazi li Bandić iz Remetinca, ili će opet odlučivati o pritvoru?

Objavljeno: 19.11.2014. u 08:16
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U srijedu prijepodne bi se trebalo saznati hoće li zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću biti prihvaćena jamčevina od 15 milijuna kuna i jesu li prihvaćene mjere opreza prema kojima mu je zabranjen svaki kontakt sa svjedocima i obavljanje gradonačelničke dužnosti.

Izvanraspravno vijeće svoju je odluku donijelo još u utorak, ali će je objaviti u srijedu.

- Već u dva navrata odluka suca istrage je ukinuta iz proceduralnih razloga. Bit će donijeta u roku, a što je odlučeno bit će poznato u srijedu kada odluka bude obrazložena i napisana – rekao je novinarima u utorak glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Ako je odluka suca istrage pravomoćna, svim osumnjičenicima u aferi Agram se istražni zatvor zamjenjuje jamčevinom. Tako bi svi mogli izaći na slobodu kada sudu dostave dokaz da su jamčevine koje su im određene uplatili na račun suda.

Ponuđene jamčevine kreću se od 150.000 do 15 milijuna kuna. Ako je odluka suca istrage postala pravomoćna to će značiti da će se svi osumnjičenici kada izađu na slobodu morati pridržavati izrečenih mjera opreza.

Već su mjesec dana u istražnom zatvoru

Ako vijeće ukine odluku suca, o istražnom zatvoru odlučivat će se treći put, što bi dovelo do zanimljive situacije jer u srijedu Bandiću i ostalima istječe mjesec dana istražnog zatvora, a USKOK će vjerojatno tražiti njegovo produljenje.

Vijeće odluku suca može i preinačiti pa tako može povećati ili smanjiti jamčevinu, a može ih mijenjati i jamstvom u novcu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program