Gotovina: Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti

Objavljeno: 18.11.2014. u 08:16
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ante Gotovina u ponedjeljak je navečer bio u Pleternici gdje se građanima pridružio u paljenju svijeća za Vukovar.

“Postoje važni dani u životu jedne nacije i demokracije kao što je sutrašnje obilježavanje dana sjećanja na vukovarske žrtve. Tu ne smije biti politike i svi trebamo biti jedinstveni te s dostojanstvom i dužnim poštovanjem odati počast žrtvama Vukovara. Isto je tako s Danom domovinske zahvalnosti ili Danom pobjede. Moramo cijeniti ljude i žrtvu svih onih koji su dali svoje živote i svoje zdravlje, a pobjeda nam je omogućila neovisnost i slobodu. To su temelji hrvatske državnosti na kojima gradimo budućnost onakvu kakvu svi želimo”, rekao je Gotovina, prenosi 034portal.

“I demokracija i sve ono što ide s njom je proces, nikad događaj. Bili smo svjedoci nečega u prošlosti zbog čega nismo bili sretni. Trebamo naučiti da oprostiti nečiju pogrešku nije slabost nego snaga. Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti. Onaj drugi, nasuprot, mora biti spreman taj oprost prihvatiti. Postoje još uvijek emocije, ali uvjeren sam da naši ljudi to shvaćaju”, komentirao je general.

Ne zna još hoće li u utorak biti u Vukovaru ili Škabrnji, ali će sigurno biti na misi za sve poginule. Na pitanje kako se osjeća dvije godine nakon izlaska iz zatvora kaže: “Super sam. Sloboda je stanje duha.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
Gotovina: Samo jak čovjek može oprostiti, ne i zaboraviti, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program