‘Spasili smo hrvatske autoceste, imat ćemo pola milijuna potpisa’

Objavljeno: 30.10.2014. u 12:11
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Čelnici inicijative ‘Ne damo naše autoceste’ predlažu da se referendum održi u isto vrijeme kad i predsjednički izbori. Potpise će predati Saboru sljedeći tjedan.

Inicijativa ‘Ne damo naše autoceste’ uspjela je prikupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o pitanju davanja hrvatskih autocesta u koncesiju.

“Spasili smo hrvatske autoceste, prikupili smo dovoljan broj potpisa. Ono što smo govorili ostvarilo se”, rekao je jedan od čelnika inicijative Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata na konferenciji za novinare.

“Da nije bilo udruga i sindikata, ne bi ova akcija uspjela. Tek dolazi vrijeme kad će građani imati utjecaj na donošenje odluka izvan izbora i što će morati gledati i uvažavati vlada”, dodao je Stanić.

Očekuju da se referendum raspiše uskoro.

“Idući tjedan predat ćemo potpise u Sabor. Od početka zasjedanja Sabora rok koji dajemo za formalnosti je 15 dana. Oni rade u toplim uredima, ne vidim da im treba duži rok. I mi smo imali isti rok. Ne želimo dodatne troškove građanima pa mislimo da bi se referendum mogao održati na dan predsjedničkih izbora, tako bi bio bar 10 puta bio jeftiniji. Svako dodatno trošenje ide na dušu Vlade”, rekao je Stanić.

Inicijativa je objavila da je skupila 487.612 potpisa, no riječ je o preliminarnom broju.

“Dosad smo pregledali i eliminirali neispravne potpise. Obrađenih imamo 487.612 do 10:34 sati danas, a očekujemo da ćemo imati oko pola milijuna. Preko 113.000 više od potrebnog. Smatramo da je 373.871 broj dovoljan za refererendum”, rekao je Teodor Celakoski.

“Ovdje vlast treba izići u susret građanskim inicijativama ako ima situaciju dvojbenog tumačenja broja potpisa. Iako imamo dovoljno i za teži kriterij, smatramo da treba uzeti niži. Ne želimo stati na ovome, želimo izazvati javnu raspravu i zahtijevati od vlasti da nas ne gura u korupcije ili privatizacije. Raditi na boljem modelu upravljanja javnim dobrom, tvrtkama, institucijama”, zaključio je Celakoski.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “‘Spasili smo hrvatske autoceste, imat ćemo pola milijuna potpisa’”

  1. ja san gladan

    sad smo tek najebali, nemojte onda kukati kad dođe na vlast HDZ dogodine, pa vam digne putarinu…i još štošta….živija ivo smranader…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program