MINISTARSTVO MLADIH 70.000 kuna za zadarski CINAZ

Objavljeno: 26.9.2014. u 11:10
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Ministarstvo socijalne politike i mladih prvi će put, pored četiri Regionalna informativna centra za mlade, financirati i rad dvanaest Lokalnih informativnih centara za mlade u čiji će rad uložiti više od 900 tisuća kuna.

Među projektima odabranim putem natječaja su i projekti dosadašnjih suradnika Info zone na informiranju i savjetovanju mladih u regiji – Udruga Mladi u EU iz Šibenika, Udruga srednjoškolaca i studenata otoka Brača iz Pučišća te Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ iz Zadra.

Nakon potpisivanja Europske povelje o informiranju mladih 2012. godine, financiranje lokalnih informativnih centara za mlade je novi iskorak u razvoju organiziranog informiranja mladih u Hrvatskoj te potvrda uspješne zagovaračke politike Zajednice informativnih centara za mlade u Hrvatskoj koja je prethodnih godina ulagala velike napore u educiranje organizacija za mlade i širenje članstva.

Udruga za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti CINAZ osnovana je u Zadru, u svibnju 2003. godine. U svom radu Udruga ne uzima sredstva od roditelja, već svoje programe realizira od donatora, županijskog i gradskog proračuna, a očekuje se da će nadležno Ministarstvo kao ranijih godina sufinancirati projekte Udruge.

Članovi Udruge su uspostavili suradnju s udrugama u inozemstvu i pisali o iskustvima u radu s djecom i mladima u centrima za mlade u Irskoj, Njemačkoj, Sloveniji i Francuskoj te su aktivno angažirani u istraživanju problema, potreba i vrijednosti djece i mladih.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “MINISTARSTVO MLADIH 70.000 kuna za zadarski CINAZ”

  1. nek se bogati osnivatelj udruge kad ima vezu u našoj vladi

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program