DEMANTIJ ZADARSKIH VATROGASACA: “Nismo obučeni za hvatanje zmija!”

Objavljeno: 26.8.2014. u 10:47
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zadarski vatrogasci su danas uputili javnosti demantij nakon napisa u pojedinim medijima kako je njihova intervencija od 20. kolovoza na Poluotoku, kada su pozvani jer je u stan ušla zmija, odrađena neprofesionalno i bojažljivo.

Njihov dopis prenosimo u cijelosti:

“Nakon napisa u pojedinim medijima kako su vatrogasci intervenciju 20.08.2014. g. na Poluotoku, kada je osoba zvala da joj je zmija ušla u stan, odradili neprofesionalno i bojažljivo, zapovjednik JVP Zadar, Željko Šoša obavio je razgovor s vatrogascima koji su bili na intervenciji, kao i sa osobom koja je vatrogasce zvala u pomoć.

- Nakon razgovora sa svima utvrđeno je kako su napisi neistiniti. Naime podstanar koji je vatrogasce i pozvao na intervenciju kazao je kako za niti jedan medij nije izjavio da su vatrogasci vidjeli zmiju, niti da su vatrogasci zaboravili sa sobom ponijeti posebne hvataljke za zmije – rekao je Šoša.

Ističe kako su vatrogasci posao obavili profesionalno, a jedina istina u svemu jest da su nakon sat i pol traženja zmije zaboravili priručnik po koji su se naknadno vratili.

Ovim putem također napominjemo kako vatrogasci u vatrogasnoj školi nisu obučeni za hvatanje zmija, no želeći biti što spremniji za spašavanje ljudskih života i imovine nabavili su priručniko zmijama i hvataljke kako bi bili što spremniji i za ovakve intervencije kojih je u posljednje vrijeme sve više, a sve u cilju postizanja bolje sigurnosti građana grada Zadra.”

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
DEMANTIJ ZADARSKIH VATROGASACA: "Nismo obučeni za hvatanje zmija!", 4.5 out of 5 based on 2 ratings

1 komentar za “DEMANTIJ ZADARSKIH VATROGASACA: “Nismo obučeni za hvatanje zmija!””

  1. Dečki čestitam na hrabrosti i entuzijazmu da pomognete građanima.

    Jedina organizacija u Hrvatskoj sa odobrenjem za namjerno hvatanje i izmještanje posebno zaštičenih jedinki zmija od MINISTARSTVA ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE je Udruga Zmijolovac.
    Darko ima 40.g.iskustva u hvatanju zmija po cijeloj Hrvatskoj.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program