Evo što vas u KLOOZ-u očekuje tokom svibnja

Objavljeno: 05.5.2014. u 12:42
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Prijave za radionicu skautskih vještina!

Skautski pokret je najveći pokret na Svijetu, broji više od 28 milijuna članova u ukupno 216 država i teritorija. Pokret je to u kojem se može naučit puno stvari bitnih u životu, kao što je preživljavanje u prirodi, pa sve do prezentacijskih vještina. Skautski pokret nastao je 1907. godine u Engleskoj, osnivač je Sir Robert Baden Powell. O skautskom pokretu dovoljno govori činjenica da su gotovo svi američki presjednici bili članovi američkih boy scouta. U moderno doba koje zaokuplja tehnologija skautizam se okreće životu i provodu u prirodi, ali i upoznavanju novih načina komunikacije i prezentiranja određenih vještina. Skautski moto je B.P. što znači ‘be prepare’ ili ‘budi pripravan’, a također su i inicijali osnivača pokreta.

U Zadru danas ne postoji niti jedna prava skautska organizacija, bilo udruga ili klub. Klub mladih KLOOZ je uvidio potrebu za organizacijom ovakvih radionica u Zadru, te nam je želja pokrenuti upravo tu predivnu priču u Zadru uz sponzorstvo Saveza izviđača Hrvatske.

Ako ste stariji od 18 godina, željni avantura, upoznavanja novih ljudi i volite prirodu, prijavite se na radionice skautskih vještina u KLOOZ-u. Program će se sastojati od klasičnih radionica 9.5. i 16.5. u trajanju od dva školska sata i jednog dvodnevnog izleta na kojem ćemo prakticirati stečeno znanje.

Početak radionice je u petak 9.5. u 19.00h. Svi zainteresirani se mogu prijaviti na radionicu do 9.5. sa svojim osobnim podacima na e-mail: udrugacinaz@gmail.com ili osobnim dolaskom u udrugu CINAZ.

Radionicu će voditi Ivo Štrkljević, student i volonter, te Željko Rogić, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske (SIH).

Knjiška posvuduša: Književna večer s Boškom Habušem, srijeda 7.5. u 18.00h

U sklopu književnih događanja pod nazivom ‘KNJIŠKA POSVUDUŠA’ u srijedu 7.5. u 18.00h će se ispred KLOOZ-a održati književna večer sa zadarskim pjesnikom Boškom Habušem, aktivnom članom književne udruge ZaPis, koji će čitati starije i novije pjesme iz svog pjesničkog opusa i svoje prozne uratke.

Svi posjetitelji će imati priliku zaigrati nagradnu igru i osvojiti zanimljive knjige izdavačke kuće Fraktura. Uz to, najvjerniji posjetitelj književnih događanja će na kraju osvojiti prestižnu titulu KNJIŠKE POSVUDUŠE sa osvojenim unikatnim kipićem ručne izrade.

Info o gostu:

Lakše konstitucije, ali teškog karaktera, rođen je s dva dana zakašnjenja, 22. svibnja 1983. Pisanjem pokušava otkriti male i velike životne tajne, ali i sve očite pojave koje se zbivaju ljudskim bićima. Završio studij talijanskog i francuskog jezika s književnostima. Pojedine pjesme je objavljivao u književnom časopisu Sveučilišta u Zadru – Tri i u Zarezu. Piše i prevodi poetske uratke na nekoliko stranih jezika, među kojima se ističu talijanski, katalonski, francuski, engleski i španjolski. Svoju neizmjernu ljubav prema jezicima osim na polju poezije, ispoljava i u Centru za jadranska onomastička istraživanja na Sveučilištu u Zadru, gdje je zaposlen kao znanstveni novak na projektu “Onomastica Adriatica”. Od 2010. radi na doktorskoj disertaciji “Fitonimija zadarskog otočja”.

www.zapis.hr

Izložba stripa, do 8.6.2014

U KLOOZ-u možete pogledati i izložbu stripa polaznika radionice stripa koja s održala u siječnju. Cilj radionice je bio obučiti mlade polaznika u samostalnom stvaranju stripovskog projekta. Rezultat radionica su kratki stripovi po tri A3 stranice, koji u sebi obuhvaćaju temeljna znanja kreiranja stripa, kao i stripovske teorije, na temu suvremenih ovisnosti. Na izložbi možete pogledati i tiskano izdanje stripa.

Izložba će se moći razgledati do 7.6. radnim danima od 9.00-13.00h i od 17.00-21.00h.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program