Predstavnici 15 LAG-ova iz Litve na studijskom posjetu LAG-u Laura

Objavljeno: 08.4.2014. u 13:52
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Predstavnici LAG-a “Laura” su primili u gradskoj vijećnici Grada Biograda na Moru jučer 07.04. u 13:00 sati predstavnike Litvanskih Lag-ova.

U posjetu su bili 52 predstavnika iz 15 LAG-ova iz Republike Litve u pratnji počasne konzulice Litve Rime Koić. U gradskoj vijećnici je održan radni sastanak koji je bio prilika za razmjenu dugogodišnjeg iskustava i znanja u provedbi LEADER projekata predstavnika Litvanskih LAG-ova sa predstavnicima LAG “Laure”. Nakon izrazito plodnog sastanka i razmijenjenih ideja i primjera dobre prakse, predstavnici Litvanskih LAG-ova su obišli područje LAG “Laura” te su se na taj način izravno upoznali sa radom i djelovanjem “Laure”.

Predstavnici LAG-ova iz Litve pokazali su veliko zanimanje za rad jednog od vodećih LAG-ova naše države, upoznali su se sa načinom rada i provedbe projekata LAG-a “Laura”.

Ivan Ćupić, voditelj LAG-a “Laura” iskoristio je priliku da pozove svih 15 LAG-ova na 2. LAG Summer festival koji će se održati u Biogradu na Moru od 04.07. do 06.07.2014. godine u organizaciji LAG-a “Laura”. Cilj festivala je “spojiti zeleno i plavo” na jedan drugačiji način te pružiti priliku članovima LAG-ova iz cijele Europe da predstave svoje proizvode direktno pred 20.000 turista u gradu koji je poznat kao turističko središte Jadrana.

Uz festival, bilo je razgovora o slijedećem proračunskom razdoblju 2014-2020 u kojem će biti vidljiva prava uloga LAG-ova , kada bi oni trebali odlučivati o dodjeli EU sredstava prema LEADER principu, odnosno sufinanciranju manjih projekata na svom području, kako funkcioniraju LAG-ovi u drugim članicama zemalja EU. U slučaju LAG-a “Laura” riječ je o području gradova Biograda na Moru i Benkovca, te sa područja općina: Bibinje, Galovac, Lišane Ostrovičke, Pakoštane, Pašman, Polača, Sukošan, Sv. Filip i Jakov, Škabrnja, Stankovci i Tkon.

Za naredno proračunsko razdoblje se planira da će LAG-ovi odlučivati o raspodjeli do 5 mil. eura, kojim će putem svojih natječaja sufinancirati manje projekata javnog, civilnog i privatnog sektora na svom području.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program