Glumačka radionica kluba mladih KLOOZ

Objavljeno: 15.3.2013. u 17:19
Autor: , e-mail: marko.babic@znet.hr

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U skopu projekta kluba mladih KLOOZ 13. i 14. ovog mjeseca održana je glumačka radionica ‘Osnove glumačkih vještina’ pod vodstvom Ivane Begović. Radionica se održala u dvorani OŠ Petar Preradović, koncipirana u cjelokupna dva dana s dvije grupe sa maksimalnim brojem od 25 mladih polaznika u dobi od 15 do 30 godina.

Radionica je uključivala vježbe za scenski govor, scenski pokret, vježbe koncentracije, vježbe savladavanja unutarnjeg i vanjskog prostora, vježbe imaginacije i osjetilnog prisjećanja, vježbe koje razvijaju odnos s partnerom, vježbe intuicije itd., a sve su bile “naslonjene” na učenja glavnih glumačkih teoretičara 20.st.: Stanislavskog, M. Čehova, Grotowskog, Mejerholda, L. Strasberga, Brechta itd. Sudionici su se takodjer imali priliku upoznati i s bazičnom glumačkom terminologijom, primjerice što je to šlagvort, mizanscen itd.

Unutar radionica upriličeni su i intervjui s “ljudima iz prakse”, a oni su redom: Vinko Radovčić, mladi i veoma uspješni kazališni glumac i redatelj, Denica Ivanovna, diplomirana kazališna kritičarka i menadžerica, Antonela Grubić, također mlada zadarska glumica te Danica Nenadić, dugogodišnja plesačica ZPA-a i fotografkinja. Učesnici su i sami bili u prilici postavljati pitanja gostima.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program