MMF priznao da je pogriješio!

Objavljeno: 07.1.2013. u 17:19
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Prvo su grčevito zagovarali stroge mjere štednje, a sad otvoreno priznaju – ‘pogriješili smo’. Priznao je to top ekonomist Međunarodnog monetarnog fonda.

MMF je napravio krive prognoze za ekonomije Grčke i drugih europskih zemalja, jer kako tvrdi njihov top ekonomist Olivier Blanchard, nisu u potpunosti razumjeli kako će mjere štednje koje države uvode, zapravo potkopati ekonomski rast, prenosi BBC.

Iako su još u listopadu priznali kako mjere štednje uzrokuju ekonomsku štetu, u najnovijem izvještaju potvrdili su taj zaključak, uz dodatak kako je najgore ipak prošlo i da utjecaji mjera štednje polako jenjavaju, uz istovremeni oporavak ekonomija.

Bivša nezavisna savjetnica europske regionalne savjetničke grupe MMF-a i profesorica, Ngaire Woods, istaknula je očit zaključak. ‘MMF je naučio lekcije štednje na primjeru drugih zemalja u posljednjih 20 godina’, rekla je Woods.

Dodala je i kako MMF naglašava da ‘sve zemlje koje mogu, uspore mjere štednje i da ih ne provode kao jedini cilj, jer će rezultati toga na ekonomiju započeti ružne cikluse… Fiskalnu konsolidaciju trebalo bi više raširiti’, zaključila je Woods.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program