KLOOZ ZADAR: Klub mladih traži volontere!

Objavljeno: 19.11.2012. u 18:07
Autor: , e-mail: marko.babic@znet.hr

Novootvoreni klub mladih KLOOZ je službeno započeo sa svojim programom u prostorijama udruge CINAZ u Providurovoj palači, informacija je iz Kluba koji je 5. ovog mjeseca odobrilo Ministarstvo socijalne politike i mladih. Cilj KLOOZ-a je poticanje aktivnog provođenja slobodnog vremena mladih, kreativnog stvaralaštva, aktivnog sudjelovanje mladih u lokalnoj zajednici te informiranje, savjetovanje i educiranje mladih.

SRIJEDOM I PETKOM FILMSKE RADIONICE

Prve filmske radionice pod imenom ‘THE FILM ITSELF’ koje vodi Erik Lončar su krenule 7.11. sa maksimalnim brojem polaznika i održavat će se srijedom i petkom od 19 sati iduća tri mjeseca. Za vrijeme održavanja radionica, prostorija kluba mladih će biti zauzeta za druge aktivnosti i usluge koje pružamo.

U KLOOZ-u će biti ažurirana oglasna ploča kao i ona u DHM-u, te će biti predstavljeni različiti edukativni materijali i brošure iz svih područja interesa mladih iz Nacionalnog programa za mlade od 2009. do 2013. godine.

MJESEC BORBE PROTIV OVISNOSTI

Tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti koji traje od 15. studenog do 15. prosinca, udruga CINAZ će organizirati okrugli stol na temu prevencije suvremenih ovisnosti, projekciju dokumentarnih filmova na temu ovisnosti (u produkciji Lumiere media), i radionice osposobljavanja za volontere za rad s učenicima 6. razreda na prevenciji ovisnosti.

POZIV VOLONTERIMA

“Pozivaju se svi mladi u dobi od 15 do 30 godina da se prijave na radionice osposobljavanja volontera za rad s učenicima 6. razreda osnovnih škola na prevenciji ovisnosti. Osim upoznavanja sa osnovama volonterstva, volonteri će naučiti kako na neformalan, pristupačan i zanimljiv način način djeci prezentirati suvremene ovisnosti i njihove posljedice. Možete se prijaviti do 28.11. putem e-maila: kloozerzd@gmail.com”, poručuju iz Kluba.

Početak radionica je planiran za 29.11., s trajanjem do 15.12., a uključuje sveukupno 5 sati radionica. Broj polaznika je ograničen.

Voditelji su Ivo štrkljević, Valentina Grbić, Morana Rogić i prof.dr.sc. Zlatko Miliša.

Ovaj tjedan u KLOOZ-u vas očekuje:

UTORAK: KNJIŽEVNA VEČER

U utorak, 20.11. s početkom u 19 h, u KLOOZ-u će se održati književna večer sa zadarskom pjesnikinjom Nikolinom Dolfić. Nikolina poeziju piše dugi niz godina, te je imala nekoliko samostalnih pjesničkih večeri, a kao članica književne udruge „ZaPis“ sudjeluje jednom mjesečno na književnim večerima u Zadru i izvan njega. Nekoliko pjesama izašle su joj u časopisu „Zarez“. Uskoro bi na svjetlo dana trebala izaći zbirka kratkih priča književne udruge „ZaPis“ za koju je napisala priču i prvi put se okušala u pisanju proze. Želimir Periš, član književne udruge ZaPis“, opisao je njenu poeziju kao – postmodernu retro pop art poeziju. Radi kao knjižničarka u Osnovnoj školi Vladimir Nazor, Neviđane (otok Pašman). Članica je Zadarskog plesnog ansambla u sklopu kojeg vodi plesne treninge.

ČETVRTAK: PROJEKCIJA KRATKOMETRAŽNIH FILMOVA

Povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti u četvrtak, 22.11., u 19 h na rasporedu su dva kratkometražna filma kreativnog studia Lumiere media:

‘Login your life’, Lumiere media Zadar, 2011

Film se bavi problamatikom suvremenih ovisnosti ; ovisnosti o Facebook-u.

(scenarij: Mate Predovan, kamera: Duje Miliša, Angelo Virag, grafička obrada: Mate Predovan, montaža: Duje Miliša)

‘Carpe vita’ , Lumiere media Zadar, 2010

Film je prikazan na 3. Four River Film festivalu u Karlovcu 2010. Tematika filma je život jedne djevojke tijekom i nakon ovisnosti o heroinu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program