Na Gradskom vijeću

Gradonačelnik Vrančić Ireni Dragić: “Vi ste seoska baba tračara”

Objavljeno: 13.9.2012. u 13:55
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

SDP-ova vijećnica Irena Dragić podsjetila je gradonačelnika danas na Centar Mocire, a ujedno ga je i optužila za svu štetu koja tamo nastaje.

- Na početku vašeg mandata obećali ste povesti sve vijećnike u obilazak Centra Mocire, no to se do danas nije dogodilo. Sad vas pred kraj vašeg mandata pozivam da nas povedete u taj obilazak. U nekoliko navrata upozoravali smo na devatsaciju tog objekta koji osim iz vani, propada i iznutra, kazala je Dragić, na što joj je gradonačelnik odgovorio kako ga podsjeća na “seosku babu tračaru”.

- Citirajući mene podsjećate me na seosku babu tračaru. Bapska priča, što ću ja razgovarati o tome što je tko rekao prije sedam godina. Očito je vaša namjera politikanska. Grad Zadar je najmanja karika u tom projektu u kojem sudjeluju dva ministarstva, rekao je gradonačelnik, dodavši kako nije samo njihova krivica.

- Grad Zadar ni u jednom dijelu nije bio kočnica, dapače, poticali smo da se nađe rješenje, predlagali smo i za vrijeme bivše i sadašnje Vlade, tražili smo razgovor. Mi smo i molili, rekao je Vrančić.

- Predsjedniče Vijeća, zaštitite me od uvreda jer ovo nije prvi put. Trebalo je to biti riješeno. Objekt treba zaštititi. Vi to možete, ali nećete, zaključila je Dragić.

Sabinu Glasovac zanimao je sustav odvodnje.

- Apsurdno da zbog jedne kiše poplavi cijeli grad, konstatirala je Glasovac dodavši kako u Rijeci kada padne 176 mm kiše nema šteta, a u Zadru zbog 80 mm kiše nastane potpuni kolaps. Osvrnula se i na “igranje vaterpola” na Forumu.

- Nepojmljivo je da se ispred Svetog Donata na Forumu igra vaterpolo. Je li to promocija kakvu želimo za Zadar? Šahtovi po cestama eksplodiraju, a umjesto automobila trebaju nam gondole kao u Veneciji. Tko je kriv za kolaps sustava odvodnje i tko će nadoknaditi nastalu materijalnu štetu?, upitala je Glasovac.

- Odvodnja je funkcionalan sustav koji nije završen, ali je velikim dijelom dosta toga napravljeno. Broj korisnika koji nije spojen je smanjen i radi se uglavnom o perifernim dijelovima grada, odgovorio je Vrančić, ali i dodao:

“Vi ste profesorica, a ja liječnik, pa držim da bi bilo bolje da te stvari ostavimo da rješava struka. Nema smisla da mi raspravljamo o šahtovima, pa da nam se struka smije.”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

5 komentara za “Gradonačelnik Vrančić Ireni Dragić: “Vi ste seoska baba tračara””

 1. Di Vam je Kalmo ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. VRANČIĆU JE NAJBOLJE DA NIŠTA NE KOMENTIRA , ON JE ZA MIROVINU

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Peronja je stručnjak njega pitajte.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Na slisi samo mujkani ,
  use nase podase.! Sve su postigli tudjim radom.Triba bih vezati na stup sramote .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. Eee, Fauste..Fauste
  Bolje bi ti bilo na poziciji Glasnogovornika HR vaterpolo reprezentacije. Točka, novi red
  Aj Bog

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program