Aktualni sat

GRADSKO VIJEĆE-Irena Dragić o azilu za pse:”Jesu li psi postali taoci nečijih privatnih interesa?”

Objavljeno: 29.6.2012. u 13:44
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Aktualni sat današnje 35. sjednice Gradskog vijeća obilježila je rasprava o situaciji u KK Zadar, o prometnoj isključenosti Zadra, azilu za pse i centru Mocire.

- Dajemo li Muzeje u najam za ugostiteljske potrebe? Kolika je cijena toga, pitao je Željko Mikin, osvrnuvši se pritom na novootvoreni bar na Kalelargi, koji je sjedalice postavio u dvorištu Gradske straže. Gradonačelnik Vrančić odgovorio mu je kako je štekat u vlasništvu Narodnog muzeja.

- Tražim izvještaj o košarci. Što se najnovije događa u košarci? Koliko je Grad Zadar upleten? Čini mi se da je nelogično da ispada da je mlad dečko glavni krivac za sve loše što se događalo, kazao je Josip Vlahović. Zanimalo ga je također što gradsko vijeće ”radi tamo gdje je ”ulupano puno para za kojekakve ambicije”, te još jednom spomenuo prometnu isključivost Zadra, spomenuvši veze Ancona-Zadar i Knin-Zadar.

Vrančić mu je odgovorio da je košarkaški klub velika znamenitost ovog grada, da je krenuo u preoblikovanje iz udruge u dioničko društvo.

- KK Zadar podnio je sve zahtjeve za preoblikovanje. Znamo da je prihvaćen, elaborat je ocijenjen izvanredno, najbolje do sada. Suglasnost Ministarstva sporta je neosporna, kao i Porezne uprave. Vlada treba donijeti konačnu odluku o preoblikovanju kluba, na koju još čekamo. Porezne obveze postat će dionice grada, očekujemo da će to stići. KK Zadar znamenitost je ovoga grada u bivšoj i sadašnjoj državi, zaključio je gradonačelnik.

O prometnoj povezanosti kazao je kako je grad zadnjih desetljeća postigao značajne uspjehe (osobito kada je riječ o broju letova), ne zaboravaljajući na luku Gaženica u izgradnji. Zadar mora biti jedan od regionalnih centara srednjeg Jadrana, istaknuo je. Vrančić je inače u Povjerenstvu za regionalni razvoj i kaže da ga je upoznao sa stavom Zadra argumentirano i precizno.

Irena Dragić osvrnula se na azil za pse, te se pritom prisjetila kampanje dogradonačelnika Grgurevića koji ni na današnjoj sjednici nije bio prisutan.

- Sjećamo se kada je u kampanji dogradonačelnik Dražen Grgurević iznio niz obećanja o tisućama radnih mjesta, zoni Crno, azilu, Mc’Donaldsu, rekla je Irena Dragić, te dodala: ”Što se događa s azilom za pse? Jesmo li mijenjali prostorne planove da bi nekome pogodovali? Kakvu ulogu ima tvrtka Vigens u toj priči? Jesu li psi postali taoci nečijih privatnih interesa?”

Gradonačelnik je odgovorio kako se o zoni Crno zna da će na jesen imati glavni projekt i građevinsku dozvolu za moguće investicije.

- Na njoj se intenzivno radilo i na samom smo kraju, kazao je Vrančić i dodao kako se već radi pristupni put i sustav odvodnje do Supernove, a do kraja godine bit će spremni pregovori s ulagačima.

- Mi radimo na izmještanju azila za pse sa Žmirića. Razgovaramo sa Hrvatskim šumama i sređujemo dokumentaciju za lokaciju kod Bokanjca. Počeli smo s radovima, uglavnom uz pomoć donacija, među kojima je i tvrtka Vigens sa svojim bagerima, što su radovi vrijedni oko 100 tisuća kuna. Tražit ćemo žicu, stupove, molimo sve koji nam mogu pomoći da to i učine. Za koji tjedan psi sele na novu lokaciju, iako radovi neće biti potpuno završeni pa ćemo nastaviti s povremenim ulaganjima, obećao je gradonačelnik.

Centar Mocire također je bio jedna od tema današnje sjednice. Stoga je Omerka Šarić Frantin upozorila na nenaplaćene naknade za novorođenčad, te zapitala hoće li na jesen biti otvoren Centar Mocire.

- Naknade će biti isplaćene, iako kasne, a posljednje su isplaćene za siječanj. Prije 20-tak dana sastali su se predstavnici grada i Ministarstava. Imamo zajednički  stav, a to je da se nađe rješenje za nastavak radova. Ministar Željko Jovanović na tome je inzistirao. Rješenje je pred vratima, napomenuo je Vrančić.

Na aktualnom satu još je bila riječ o proičišćivaću na uređaju na Smiljevcu, pa je tako Ivo Gregov pročitao pismo stanara Smiljevca koji žive kod pročišćivača, a koji spremaju još jednu peticiju i traže mjerenje čistoće zraka. Dosjetio se i toga kako  bi se mogla organizirati grupa za izvještavanje o apliciranju na EU fondove.

- Sustav za pročišćavanje nedostatno projektiran, a danas izlazi natječaj za novi pročišćivač zraka, odgovorio mu je gradonačelnik.

SDP-ova vijećnica Sabina Glasovac osvrnula se i danas na svoje pitanje koje je postavila na prošloj sjednici Gradskog vijeća.

- Da li je župan Zrilić bio naivan i vjerovao Austrijancima kada je vjerovao da ćemo imati besplatan plin? Da li je dobro pročitao ugovor? Tko će preuzeti odgovornost za to što nije dobro čitao materijale, upitala  je Glasovac.

Pismeni odgovor je na koncu zatražila i od gradonačelnika i župana.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program