ZNET

Završio sastanak ŽO HDZ-a

SA SASTANKA ŽO HDZ-a: Kalmeta odustao od lobiranja; HDZ-ovci dobili upute o kandidiranju!

Objavljeno: 02.5.2012. u 21:15
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

U Medulićevoj 2 prije koju minutu završio je prvi sastanak Županijskog odbora HDZ-a Zadarske županije u novom sastavu. Predsjednik istoga, Božidar Kalmeta, odustao je ipak u konačnici od daljnjeg javnog lobiranja za “svojeg” predsjednika Tomislava Karamarka, te je sastanak prošao u više manje revijalnoj i, dodaje naš sugovornik, “komornoj” atmosferi.

Trideset i trojici članova ŽO njihov je novi/stari predsjednik oprezno tek dao na znanje kakva su pravila igre uoči predstojećeg 15. Općeg sabora stranke u Zagrebu, odnosno upoznao ih je sa zadanim administrativnim okolnostima. Umjesto u funkciji lobiste, dakle, Kalmeta je kao pravi administrativac odradio večerašnji sastanak i stranačkim kolegama za koje ni sam nije siguran koliko su mu (i tko) lojalni, poslovno i hladno priopćio da:

- u 12 sati ove subote (5. svibnja) istječe rok za prijavu kandidatura za sva tijela stranke, odnosno za poziciju predsjednika, zamjenika predsjednika, šest potpredsjednika i deset članova Predsjedništva;

- od 5. do 19. svibnja traje rok za prikupljanje potpisa potrebnih za kandidature;

- te da će se Županijski odbor HDZ-a Zadarske županije sastati idući tjedan i razmotriti zadarske kandidature za dva člana Predsjedništva HDZ-a, a na koliko imaju pravo predlaganja četiri dalmatinske županije.

Prema informacijama kojima raspolaže Z NET, zadarski župan Stipe Zrilić navodno će biti upravo jedan od zadarskih kandidata na rečenu poziciju u Zagrebu.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak