U Gradskoj vijećnici

AKTUALNI SAT SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA-Gradonačelnik Vrančić:”Nismo mi dužni Gortanu nego oni nama”

Objavljeno: 28.5.2012. u 14:05
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća započeo je vijećnik Josip Vlahović koji je konstatirao kako nema konzistentne politike prema mladima u Zadru.

- Ozbiljne projekcije nema, a nema ni gradske projekcije za budući razvoj u sljedećih 10 godina, dođe li do novog regionalnog ustroja, smatra Vlahović koji je napomenuo kako se prolongirao problem pristupa osoba s invaliditetom gradskoj upravi. Gradonačelnik je na to odgovorio kako je Grad Zadar napravio puno za invalide, kao i za druge zadarske institucije.

Željko Predovan upitao je o pomorskom dobru.

- 28. svibnja je, dakle uoči početka sezone smo, a ne postoji koncesionar za vezove na otoku Istu. Natječaj nije raspisan unatoč tome što je koncesija istekla, kazao je Predovan te dodao kako se radi o gradskom nemaru. Također je upitao i tko na pomorskom dobru unutar grada ima koncesiju i na koji rok, misleći na ugostiteljske objekte.

- Grad upravlja dijelom pomorskog dobra, a na tim plažama daju se koncesijska odobrenja. Ove godine bilo ih je 6. Već ovaj tjedan problem na Istu bit će riješen, tvrdi Ivica Katić.

Denisa Karlovića je pak zanimalo kad počinju radovi na ulici Petra Skoke na Smiljevcu. Na to pitanje odgovorio mu je dogradonačelnik Darko Kasap, rekavši kako je potrebno raspisati natječaj za prvu fazu kolektora visokih zona.

- Očekujemo da će Hrvatske vode za mjesec dana kompletirati svoj dio natječaja, a početak radova očekuje se tijekom ovoga ljeta. Okoliš oko zgrade POS-a bit će obuhvaćen, i to u skladu s novim Prostornim planom, kaže Kasap.

Radnici tvrtke Gortan građenje u petak su ispred poslovnice na Voštarnici održali prosvjedni skup zbog neisplaćenih, odnosno umanjenih plaća zadnjih tri mjeseca. Naime, poduzeće Gortan Građenje pred samim je stečajem jer se u posljednih deset mjeseci nisu uspjela naplatiti potraživanja tvrtke, koja sad ukupno iznose oko 50 milijuna kuna, a samo je Grad Zadar dužan preko 20 milijuna kuna od ukupne svote.

- Opće je poznato da imamo neriješena plaćanja prema Gortanu, a to kažem zbog njihovih radnika koji ne mogu dobiti plaću. Grad Zadar Gortanu duguje 24 milijuna kuna, podsjetila je danas u gradskoj vijećnici Omerka Šarić.

Gradonačelnik je kazao kako Grad Zadar nije dužan prema Gortanu niti jedne kune.

- Odnosi unutar te firme su takvi kakvi jesu. Grad Zadar s Gortanom ima nerješeno pitanje naplate komunalnog doprinosa. Mi smatramo da je Gortan dužan nama. To je cijela istina, nemam što drugo dodati, komentirao je Vrančić.

Omerka Šarić je gradonačelniku na to odgovorila:”Možda niste dužni Gortanu, ali jeste stanarima makar javnu rasvjetu”.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program