Predstavnici Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice i LAG-a Laure

Bogatstva Biogradske rivijere predstavljena u Sloveniji

Objavljeno: 09.3.2012. u 14:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Delegacija Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice i LAG-a Laure, prezentirala je jučer, 8. ožujka, bogatstvo Biogradske rivijere u Sloveniji, na području LAS-a MDD, odnosno 8 općina te 45.000 stanovnika koje pokriva ova organizacija. Povodom Dana žena, u samom sjedištu organizacije, Gradu Radlje ob Dravi, održan je nastup klape Donat u prepunoj dvorani. U sklopu svog posjeta, predstavnici Grada Biograda na Moru Ivo Eškinja, direktor turističke zajednice i Ivan Čupić, direktor LAG-a Laure posjetili su univerzalne trgovine ruralnih proizvoda kojima upravlja LAS (lokalna akcijska skupina) MDD s kojima je dogovoren nastup istih u Biogradu na Moru prilikom otvaranja 7. Festivala izvorne hrane i pića, gastronomskih delicija, izvornog suvenira i folklora koji će se održati od 01. do 03. lipnja 2012.g. u Biogradu. Dogovoreno je da se prilikom tog događanja cijela regija LAS-a MDD predstavi sa svojom jedinstvenom pokretnom trgovinom u kojoj se prodaju isključivo autohtoni proizvodi, što se savršeno uklapa u projekt Gastro stola u Biogradu na Moru.

Inače, Grad Biograd na Moru i Občina Radlje ob Dravi napravili su međusobnu poveznicu unutar projekta financiranog od strane Europske unije, a kojeg provode Udruga gradova Republike Hrvatske i Skupnost občin Slovenije pod nazivom LOCPART – poticanje i stvaranje lokalnih partnerstava Hrvatske i Slovenije. Cijeli projekt je započeo u Mariboru krajem siječnja 2012., a završava konferencijom u Biogradu na Moru, sredinom listopada 2012. godine. na kojoj će sudjelovati predstavnici svih gradova iz Hrvatske i Slovenije.

Uz navedeni projekt koji je u provedbi, ove dvije organizacije očekuju rezultate za još dva projekta koji su pripremljeni i poslani na odobrenje od strane Europske unije.

Ovim posjetom slovenskom gradu Radlje ob Dravi, Grad Biograd na Moru još jednom je pokazao izvrsnu suradnju sa Slovenijom

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program