31. sjednica Gradskog vijeća

Aktualni sat sjednice Gradskog vijeća obilježila pitanja o Perivoju kraljice Jelene, Ravnicama, okupljalištima za mlade i prometu u Zadru

Objavljeno: 21.3.2012. u 14:51
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Aktualni sat 31. sjednice Gradskog vijeća započeo je negodovanjem oporbenih vijećnika za raspravu o izmjeni plana uređenja zone Gaženica.

- Nema razloga da se nakon dva mjeseca ova tema opet uvrštava bez ikakvih dopuna, kazao je vijećnik Ivo Gregov.

Unatoč pokušaju oporbe da spomenutu točku maknu s dnevnog reda, gradonačelnik nije prihvatio prijedlog.

Na aktualnom satu tako su se našla pitanja poput onog Josipa Vlahovića o Zadarskoj mladeži.

- Mladima su dodijeljeni bunkeri i skloništa, zašto ih ostaviti bez sunca i mjeseca. Kako vidimo tu mladež za slijedećih 5 godina, upitao je Vlahović i zatražio pismeni odgovor.

Željko Mikin uputio je upit dogradonačelniku Draženu Grgureviću o privatiziranju obavljanja javnih poslova u kontekstu prezentacije grada Zadra, na što mu je dogradonačelnik odgovorio ako ima inicijativu ili želju da se pridruži u tom, rado će porazgovarati s njim.

- Nije to privatizirano, to je moj posao, odgovorio je Grgurević.

Osim dogradonačelniku, Mikin je malo oštriji upit uputio Darku Kasapu kojeg je pitao tko mu daje za pravo da se mimo vijećnice obračunava s njim putem naručenih članaka u zadarskim tiskovinama. ‘

- Iznijeli ste niz obijeda. Neka javnost procjeni tko je u pravu, odgovorio je kratko Kasap.

Nedjeljko Pavlović primijetio je kako se na spoju kod parkirališta kod Branimira i TIZ-ovih zgrada teško uključiti u promet, dok je  Radu Šimićevića zanimalo kad će se sanirati atletska staza na Višnjiku s obzirom na to kako je to jedina staza u gradu, a dio se podignuo.

- Atletsku stazu potrebno je u cijelosti promijeniti, a trošak se procijenjuje na 2.5 milijuna kuna, odgovorio je gradonačelnik Vrančić.

- Prometna regulacija u ulici Bana Jelačića nije dobra, kazao je Željko Ivančević kojeg je zanimalo kada će se to riješiti s obzirom na postojanje projekta za to. Gradonačelnik je potvrdio kako postoji projekt za to, ali i kako treba naći oko 2.5 milijuna kuna, a jedna od ideja je da se Jelačićeva i Radićeva pretvore u jednosmjerne ulice.

- Pratite li što se događa u Perivoju kraljice Jelene? Zelenilo polako postaje beton. kako je to dugoročno dobro za grad, zanimalo je Irenu Dragić.

- Događa se  lijep kompromis između javnog i privatnog interesa. Bio je zapušten, čak bi se usudio reći da su ga građani zaboravili. Zadnjih godina to je postalo okupljalište sumnjivih skupina. Nasadi će oplemeniti park s novim raslinjem i travnjacima. nadam se da ćemo prije sezone imati novu atrakciju, rekao je gradonačelnik i uputio oporbenim vijećnicima prijedlog da prostor kraj svog ureda stave na raspolaganje građanima koji bi pritom mogli ostvariti ‘šetalište’ od Perivoja do citadele.

Jedno od zanimljivijih pitanja uputio je Željko Predovan kojeg je zanimalo nazire li se kraj radovima u Ulici Benka Benkovića i Put Bokanjca.

- Ispričao bih se ljudima zbog usporenosti radova na spomenutim ulicama. Tvrtka koja je izvođač radova imala je problema, sad kada su sredili to, došli su na gradilišta s većim brojem strojeva i kraj radova se predviđa za kraj mjeseca svibnja, odgovorio je gradonačelnik.

Omerka Šarić je upozorila gradonačelnika na dugovanje Caritasovoj Pučkoj kuhinji čak oko milijun kuna na što je on odgovorio kako na nikakav način nije ugrožen rad Pučke kuhinje.

- ŠRC Ravnice danas izgleda jako loše . Igralište je načeo zub vremena i nemara. Derutno, jadno i napušteno igralište. Što će se dogoditi s tim? Kada će se sanirati, zanimalo je Sabinu Glasovac.

- O Ravnicama brine tvrtka Zadarski sport, koja će nešto poduzeti, obećao je Vrančić.

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program