Županijski vijećnik DPS-a, Dušan Oluić

Objavljeno: 25.12.2011. u 09:46
Autor: , e-mail: mladen.jankovic@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Osoba koja je najviše pažnje privukla proteklog tjedna jest županijski vijećnik DPS-a, Dušan Oluić. Na žalost pažnja medija nije usmjerena zbog pozitivnih stvari. Prvo je u javnost izašlo kako su srpske novine, Blic, pisale o prevari za koju se sumnjiči Oluić.

Naime, Dušana Oluića se u Srbiji sumnjiči da je prevario tvrtku Telenor za oko 600 tisuća dinara. Kako navodi Blic, prema sudskim dokumentima akviziteri Oluićevog poduzeća Centar za financije lažno se predstavljajući kao predstavnici državne Agencije za privredne registre nudili su besplatne primjerke raznih vrsta registara i adresara koje je koje je proizvodilo Oluićevo poduzeće. Zauzvrat tražili su da im se potpiše papir na kojem je bila upisana količina ostavljenih primjeraka, navodno zbog pravdanja. Poslije nekog vremena, oštećeni su poštom dobivali popisane papire nazad ali u formi narudžbenice sa upisanom cijenom. Sitnim slovima na dnu narudžbenice pisalo je da se navedeni iznos mora platiti u roku od 15 dana, ali i da se naručitelj obavezuje na kupovinu istih publikacija sljedećih pet godina.

Nakon saznanja o prevari u Srbiji, Z NET je otkrio i kako je Oluić, navodno, istu priču želio prodati i Zadarskoj županiji, na čiju je adresu stigao određeni broj CD-a sa imenicima, a potom i računa za njihovu naplatu. Oluićeva tvrtka planirala je prodati CD-e Zadarskoj županiji za 35 tisuća kuna.

O tome se raspravljalo i na Županijskoj skupštini, kada je vijećnik HDZ-a, Željko Lončar, postavio pitanje što će biti sa spornim CD-ima. Župan Zrilić najavio je kaznenu prijavu za tvrtku koja je preko sebe imala cijeli posao s spornim CD-ima.

Iako niti jednom nije spomenuto ime Dušana Oluića, treba napomenuti kako je on vlasnik i direktor tvrtke koja je uključena u spomenute poslove.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program