Posljednji ZaPis u ovoj godini održan večeras

ZaPis – početak stvaranja književne scene s nekonvencionalnim pristupom

Objavljeno: 29.12.2011. u 20:28
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, održalo se večeras posljednje književno druženje Zadarskih pisaca u ovoj godini. Pod nazivom “Knjiška pučka zabava”, svoje su uratke u prepunoj dvorani, predstavili Igor Eškinja-filipjakanski felidaestični mit “Što je njoj Hekuba”, Robert Nezirović-kontracepcijsko katolička prispodoba ‘”Baloni”, Mario Padelin-satirička analiza dnevno-socioloških sesija Spinede de Cattaneisa, Želimir Periš-inuendična monodrama s falusiodnim voćem “Banane”, Iva Pejković-božićno fetišistička kronika ‘”Sasvim obična obitelj” i Nikolina Dolfić-post moderna retro pop art poezija.

- Zadnja ovogodišnja večer je u znaku blagdana, odlučili smo se opustiti i otud naziv “Knjiška pučka zabava”.  Sve priče su blagdanske tematike i humoristične su. Ove godine je bilo dosta posla, napomenula bih kako smo poznati i u gradskim strukturama. Ugostili smo Tanju Mravak i Zorana Ferića, a prijatelji smo i sa Romanom Simićem, kazala je autorica božićno fetišističke kronike, Iva Pejković.

Dodala je kako imaju dosta planova i za iduću godinu, s ciljem stvaranja književne scene, ali s nekonvencionalnim pristupom, te izdavanje zajedničke zbirke “The best off”, pri čemu se nadaju sredstvima iz Grada, koji im je već pružio potporu u ovom projektu.

- Tijekom cijele godine sudjelovali smo na raznim manifestacijama poput “Zadar čita”, “Tjedan dobre knjige”, a također smo zadar priključili globalnoj akciji “Sto tisuća pjesnika za promjene”, kazala je Pejković.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program