ON LINE

Turistička zaje… bancija

Objavljeno: 28.7.2011. u 10:40
Autor: , e-mail: online@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Zvonko Šupe i dr. – Ganzulić, Felber, Dunatov… i svi preostali – žive svoje najluđe snove. Pod krinkom velikih priprema za konstantno ništa, tijekom godine obilaze svijet sa još nekim krpeljima iz medijskih krugova, troše koliko stignu, isplaćuju si međusobno koliko hoće, ne opterećuju se ni sa čime, osim s jednim – kako povremene napadaje kakvih takvih aktivnosti i u potpunosti izbaciti iz svojeg dnevnog rasporeda i očekivanja drugih.

Tome konačno i svjedočimo. Zadarska Turistička zajebancija je i službeno mrtva! Ali, i dalje košta. Milijune, vjerojatno. Točan podatak nemamo jer ga, jasno, ne daju, ali smo sigurni da ovaj živi mrtvac nije ništa jeftiniji.

Zvonko Šupe

Kako je došlo do ovakvih povlastica u nekoga tko se zove Šupe, Bog će više znati, ako i On sam još uvijek ima volje za mlaćenje ove prazne slame? Zato problematiku zadarskog turističkog ništa preostaje analizirati još jedino kroz prizmu – nevjerojatnosti.

Branko Ganzulić

Naime, netko tko ovoliko dugo ništa ne radi, dosad bi se bio već i usmrdio, istrunuo i raspao. Ali ne i Šupe i dr. Stoga, valjda, ekskurzije kroz godinu? Radi provjetravanja? Da nije velikih zimsko-proljetnih „priprema za nadolazeću sezonu“, naime, sa adrese Turističke zajebancije već bi odavno dobro smrdjelo, što bi bila dobra vijest. Našao bi se već netko tko bi na putu do Poglavarstva smrad osjetio i pozvao službu za deratizaciju (Svemira Bašića, točnije, on je raspoređen – koliko čujemo – na takve zadatke) da smrad ispita i riješi. Ovako – niti smrde niti mirišu, pa usred sve druge truleži nikome ni ne smetaju.

Takva učmalost, koju su Šupe i dr. shvatili zapravo (pogrešno ili ne, veliko je pitanje) kao priznanje za rad i trud, dovela je do toga da se sva promidžbena turistička aktivnost istih svela na – pokazivanje na subotnjoj špici. Obzirom da mu nitko nije udijelio dva šamara za njegove tri feštice kao centralna sezonska događanja Šupe sad već misli da je reklama sam po sebi. Najbolja.

Ivo Dunatov (Foto: Ivan Katalinić)

Ivo Dunatov

Zapravo… Možda to i jest tako? Sadržaj zadarske turističke ponude donekle i odgovara sadržaju Zvonka Šupe (i dr.). Zastario je, neprivlačan čak i najbližima i, povrh svega, do zla boga dosadan.

Da u ovoj fazi doznamo da takvo što plaćamo i sa nekoliko tisuća, a ne milijuna kuna godišnje, zvučalo bi previše. Sve dublji je dojam, naime, da bi za sva ova sranja s kojima nas vrijeđaju iz sezone u sezonu Šupe i dr. trebali dobiti – nogu u guzicu i račun. Za naše srtpljenje i svoj nerad. Pa da zajebancija bude kompletna?

P. S. (Opet, da.) Ovosezonski program zadarske Turističke zajednice toliko je loš da niti zaslužuje analiziranje i komentiranje, niti se što ima analizirati i komentirati. Stoga samo mala molba gradonačelniku Zadra – dajte, pogledajte malo, što i zašto radi Turistička zajednica vašega grada? Sve je, pa će i to doći jednom na ozbiljan dnevni red. Bilo bi politički mudro kada biste takvo što prvi inicirali.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Turistička zaje… bancija, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

24 komentara za “Turistička zaje… bancija”

 1. Napokon da je i Supka neko naguzio khm ovaj nagazio…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Pogledajte zastavu TZ pa će vam sve biti jasno. Ako još niste skužili ukucajte u google: “gay flag” i gle slučajnosti, identična zastava turističke i pedera (Šupaka). Zar nije zanimljivo pod kojom su se zastavom skupili Šupe, Ganzulič i dr. (ovo znači doktori, da se dotični ne bi uvrijedili), ha ha ha

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Šupe je bio i ostao krpelj . Čovjek koji ne zna složiti pametnu rečenicu na hrvatskom ,a kamo li na nekom stranom jeziku . Ako on to zove manifestacijom , a to je u biti učmalost i smrad . Kakav šup ak , takav i grad . Možemo ga birati za ” najpametniju ” maskotu .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. Ha , ha ,mogu ga zamisliti s ” izvrsnim znanjem ” jezika negdje u inozemstvu . Poznajući ga , negdje se mukte grebe ,a ako to on naziva manifestacijama , tako jadne se mogu poistovjetiti s njim . Šup ..ak je uvijek šu..pak .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Ufurao se nas šupe u svoju ulogu, jos uvijek uvjeren da radi u hp borik, u bivsoj jugi, gdje su cesi i slovaci bili sigurni gosti, bez obzira sto je supe, reklame radi, u to vrijeme “promicao turizam, putujuci diljem zapadne europe”. Halo šupe i ostali, prosla su ta vrimena, a i vi bi trebali s njima. Nasem gradu, koji ima bogom dane uvjete za vrhunski turizam, triba netko tko hoce i zna radit, i nadasve, uciti od boljih, a ne neki supci, koji upropaste i ono malo sto valja.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 5. ajde što ste svi graknuli na njeg
  a što je loša reklama za naš turizam slika Šupe sa špice sa iPhone 4 na uhu…
  spoj starog i novog…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 6. Članak je previše blag u ocjeni uspješnosti turizma u Zadru a mogao bi biti i za RH. Napisali ste izvrstan članak.
  Ovu godinu posjetili su Zadar : Norveški kraljevski par,princeza Malezije i princ Saud Arabije ili sl. a odgovorni -SPAVAJU ! Ja sam pisao što bi trebalo napraviti za Zadar Poluotok a i mnogi drugi dobronamjerni.
  Nego ,naveli ste neka imena i meni se vraćaju sjećanja na 1996-99. godinu i kriminalce iz Carine . Je li jedan od navedenih na vrijeme pobjegao i sakrio se u TZZ ? Sud je ove godine donio odluke za sankcije o nekima. Pisalo je po novinama ali nema turističkog stručnjaka ????

  Inače, za ocjenu svega bitnog u nešem gradu “obavezno” kontaktirajte vatrogasca i konobara i par ćaknutih koji su inače u svim anketama. Valjda se vole filmovati.

  Njima je dobro !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 7. Članak odličan. Tz s proračunom od nekoliko milijuna kuna nema nijednu manifestaciju koju sami organiziraju nego se šlepaju uz udruge i stvari koje drugi organiziraju. Ako ne znaju kako neka malo pogledaju “male” turističke zajednice koje nemaju ni 5% proračuna TZ Zadra, a rade mnoge manifestacije koje su na razini većih gradova. Evo čisto za primjer – Benkovačko kulturno ljeto manifestacijama i događanjima je nadišlo mnoge gradove uz more, a sve zahvaljujući ljudima koji rade svoj posao za koji su plaćeni.

  Da bi se uvjerili šaljem link
  http://www.tz-benkovac.hr

  U nadi da TZ Zadra će se malo trgnuti iz višegodišnjeg zimskog sna i da će se prestati kititi tuđim perjem i stavio sam ovaj komentar.

  LP

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 8. Oni ne mogu ni prd nuti , a da ne pitaju maskotu što da naprave . Inaće , da ga ne pitaju , šupe dobiva nogu u š upak . Poznati lopine pa se skrasili na jednom mjestu . Je li to onaj bivši krim imalac iz carine postao neki uglednik ?! Jadnog li grada kad ih takvi vode .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 9. Nedaj se šupe!
  Sto bi mi bez tebe! Najbolje da nam neke tamo manifestacije po gradu čine. Kome je do tog neka ide u Benkovac!
  Ustvari, možda on to i čini namjerno. Razvija turizam u zaleđu.
  Šupu za ministra turizma!
  Doli kontrašupci!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 10. Kriminalac iz carine? Hahahahahaha… Blago nama….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Ma nije to istina. To zločesti ljudi lažu da je on omogućio Zadarkomercu da 3 godine n eplaća ni PDV ni carinu. Pa policija i sud su sve to pregldali i utvrdili da je čovjek od plaće kupio auto za trke (neš titrkača), sagradio kuću, kupio stan, a bogami i novi BMW. Pa on je ipak uspješan Odvjetnik (veliko O) sa bezbroj dobivenih parnica, samo se ne zna na kojem sudu….ovo je dovoljno… za Rmetinec..

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 11. Poštovani!
  Molim vas broj telefona autorice ovog članka da joj kavu platim ona je kraljica!
  Ja joj dajem nadimak “Malo dobrih ljudi” legenda si!
  Ja dajem 100 kn da kupimo šupi čarape i kravatu! PS još 100 da ga pošaljemo na tečaj engleskog

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 12. draga arijana hvala ti što si se dotakla i ni za što hvalisavog gospodina šupe, eto hvala bogu naradiše se oni iz TZ na čelu sa šupom napravili su veliko NIŠTA i hvale se s velikim NIČIM a i dalje osmijeh od uha do uha pa zašto i ne???? promovirat će oni i dalje zadar po svijetu, ubirat će paru i dalje dokle god nas služi ovo sunce i more, dokle god orgulje bude ispuštale zvukove i dokle god se opet netko ne sjeti uništit pozdrav suncu, ma ima i pravo Šupe šta će našim turistima više i bolje (samo ne znam da li može gore od ovog) zašto da se zamaruju kojekakvima programima u zadru ili ne daj bože da razbijaju glavu šta da odu pogledat ili poslušat ovako je njima super imaju Šupin ljetni program, kad je sunce nek ležu na plaži, ode na orgulje i pozdrav suncu ( i tako svaki božji dan, možda im se u međuvremenu i gospa ukaže) a ako slučajno kiša opali kao npr. ovaj tjedan, imaju eto SUPERNOVU pa nek šopingiraju hvala bogu ima dućana oni to sigurno nikad nisu vidili!!!!! Pozdrav šupi i TZ Zadar, samo vrijedno i dalje!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 13. joj pa zakaj ova gospoda ne podnesu ostavke? Zakaj se blamiraju, svi ih sprdaju joj pa imali su na forumu onaj fashion week kaj felber nije prošetal mogel je i zapjevat nekaj na francuskom

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 14. nišankosačma

  USKOK u TZGZ

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 15. administrator

  joj što bi ja volio napisat komentar al onako od stranu ipo

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 16. Da Šup ak i ekipa imaju karaktera , dali bi ostavku odavno . Takvi neradnici i lop ine , to je mjesto taman za njih . Šu pe nije bio sposoban voditi i manje hotele , o njegovom obrazovanju da se i ne priča . Glavno da se smije i iz usta mu zaudara ,al on toga nije ni svjestan , Važno je paradirati gradom i imati mob. na uhu jer to je pojam uspješnog poslovnog čovjeka .A na Gangu liću se vidi da bi ukra žvaku iz dućana ,a reference su mu poznate .Glavno da imamo more , sunce , orgulje , pečene kokice i supernovu . I onda nakon 2 mjeseca se priča o uspješnoj sezoni i umoru turističkih djelatnika poput ovih propalih slučajeva .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 17. Tri aša u peton misecu

  IMA LI TURISTA VIŠE ILI MANJE NEGO PROŠLE GODINE ? Falširanje statistike ? Koliko san “potkovan” informacijama , turistička sezona je podbacila , ali neki jako žele navući optimizam lažnim podacima . Pa ljudi moji prije kad bi pala kiša krajen sedmog miseca bila bi kolona od Kožina do Melade . Ma ustvari… Neka se mulja i laže , bolje nismo ni zaslužili , sve u interesu za zadržati fotelje , kako lokalne , tako i državne . Kako bi vi novinari rekli “…pozdrav neimenovanom izvoru iz ministarstva turizma…”. Hrvatska narodna banka će ka i svake godine prizemljiti te špekulante . Ali koga će biti briga . U ovoj Hrvatskoj i onako nikoga nije ništa briga .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 18. kur bin pir

  Glavno da zadrže fotelje ,a garant smatraju da su turisti i purgeri koji dolaze u svoje vikendice . Sezona je podbacila , svake god. manje ,ali oni moraju pravdati svoj nerad . Hvala Bogu da još mjesec dana kur binog pira .

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 19. Ma nije istina to za Ganzulića (samo da Bajić ovo ne pročita :) ). To zločesti ljudi lažu da je on omogućio Zadarkomercu da 3 godine n eplaća ni PDV ni carinu. Pa policija i sud su sve to pregldali i utvrdili da je čovjek od plaće kupio auto za trke (neš titrkača), sagradio kuću, kupio stan, a bogami i novi BMW. Pa on je ipak uspješan Odvjetnik (veliko O) sa bezbroj dobivenih parnica, samo se ne zna na kojem sudu….ovo je dovoljno… za Rmetinec.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 20. Pogledajte zastavu TZ pa će vam sve biti jasno. Ako još niste skužili ukucajte u google: “gay flag” i gle slučajnosti, identična zastava turističke i pedera (Šupaka). Zar nije zanimljivo pod kojom su se zastavom skupili Šupe, Ganzulič i dr. (ovo znači doktori, da se dotični ne bi uvrijedili), ha ha ha

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 21. A isto mi niste jasni sad, na mistu je ovo sve sto pise ali ko bira tu ekipu na takva mista ili jos bolje ko ih drzi na takvim mistima? Jer da nije njih nebi sad imali o cemu ni pisat ni citat. Ovako oni doprinose u razmjenjivanju misljenja i poticu ljude na nova razmisljanja o starim problemima. More li ko to prominit u nasemu malome mistu ?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 22. Zashtitar bravo na komentaru…i ja se pitan tko bira te ljude na ta mista…niti imaju projekte koji bi digli turizam na višu razinu,niti znaju jezike, niti se znaju ponašati,niti se zalažu, a Šupe ima mana kolkogod hočeš a pogledajte i Dunatova iz Turističke kakav je smotanko…a tek koju promociju čini sa svojin grobljem od zubi..a stvarno tko bira i drži te ljude na tim mistima?

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program