Connect with us

Hrvatska

"Odabir kontrolora namješten je i neobjektivan!"

Objavljeno

-


“Javljam vam se s obzirom da ste izuzetno transparentni i neovisni portal, što je pohvalno u današnje vrijeme korupcije i politiziranja medija. Razlog mog javljanja je nadolazeći popis stanovništva.
Naime, prvo bih htjela ostati anonimna jer sam primljena za popisivača, tako da me je strah da ne ostanem i bez tih kuna koje bi trebala zaraditi. Ali javila sam se za kontrolora, međutim u tom dijelu priče postaje zanimljivo i tu se javlja naša svakodnevnica i stvarnost, odnosno nepotizam, veze, kako rodbinske tako i političke. Sve o čemu govorim možete provjeriti na web stranicama Grada Zadra.
Prilikom objave natječaja za popis stanovništva za popisivače kontrolore u svim mogućim medijima je bilo konstantno bombardiranje kako će to biti transparentno. Rečeno je da se za popis mogu javiti svi, ali će biti primljeni samo nezaposleni i studenti te da se zaposlene osobe nemaju smisla niti javiti. Za popisivače je to bio uvjet, a za kontrolore je bio uvjet da su radili na prethodnim popisima. I popisivači i kontrolori, tj. osobe koje su se javile za obavljanje ta dva posla, morale su ispuniti popisni list koji je išao dalje u Državni zavod za statistiku da bi se vidjelo kako optički čitač očitava dotični rukopis. Na temelju tog lista u kojem je također trebalo označiti da li se prijavljujemo za popisivača ili kontrolora, radila se lista uspješnosti očitanja koja je objavljena na stranicama Grada Zadra dana 07. 03. 2011., a konačna lista objavljena je dana 11. 03. 2011. godine.
Međutim, dana 20. 03. 2011. godine izašla je lista primljenih kontrolora i u toj listi je vidljivo da dotična imena koja su primljena nisu ostvarila niti najbolje rezultate, a niti rezultate optičkog čitanja do rednog broja 250. odnosno 79,231% očitanja, što je bio prag za prijem za popisivače.
Na konačnoj listi za popisivače ne nalaze se imena kontrolora već se nalaze na staroj listi od 07. 03.2011. godine. Među imenima koja se nalaze velik dio njih uopće nije prešao taj prag očitanja, mislim da je Grad Zadar zaboravio da je stara preliminiarna lista još uvijek objavljena na webu grada i na toj listi možemo naći te primljene kontrolore i vidjeti da nisu svi uopće pristupili testiranju, odnosno veliki dio njih nije prešao prag od 79%. Npr. prvo navedena Helena Antunac ima rezultat očitanja 66,929%, Ivana Čirjak 69,492%, Sonja Marušić 70,388%, Katica Malović 71,642%, Renata Dugandžić 71,239%, Ivica Ivčević 71,528%, Marijana Janić 72,289%, Danijela Perin 72,256%, Ana Dukić 73,984%, Boris Skroče 74,667%, Marko Kardum 73,962%, Jelena Lukin Pedišić 75,622%, Anita Milin 76,667%, Mladen Parenta 77,070%, što nije dovoljno, Šime Babac i Zrinka Baraka uopće nisu na listi što znači da isti nisu pristupili testiranju lista.
Sve navedeno može se provjeriti na stranicama Grada Zadra. Odabir primljenih kontrolora vršilo je Županijsko popisno povjerenstvo, što ide u prilog da je sve namješteno i nije objektivno!
Molim Vas da s provjerenim informacijama izađete u javnsot, tako da se javnost upozna s dotičnim problemom koji je slijed događanja u našoj državi i našem gradu.
Ako nam je potrebna veza za primanje za popisivača i kontrolora, onda čemu se mi nezaposleni imamo nadati prilikom javljanja na natječaje za posao u raznim državnim institucijama.
Toliko o trenutno najzanimljivijem natječaju za posao koji bi nam trebao donijeti bar neku kunu, ali na pošten i javno objašnjen način. Međutim, očito niti u tome nema poštenja, natjecanja i zasluga po osobnim rezultatima, već i tu trebaju razni sinovi i nećaci biti primljeni da uzmu kruh iz usta, nama bez posla, bez mogućnosti zarade i da ne spominjem bez mogućnosti zaposlenja u državnim institucijama.
Nadam se da ćete nam se javno obratiti određenim informacijama vezanima za odabir kontrolora kod popisa 2011. godine.”

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

0 Comments

  1. Kontrolorka

    28. ožujka 2011. at 8:48

    Ima li ista u ovoj zemlji da se ne namjesta? Naravnoda nema!

     
  2. kritičar

    28. ožujka 2011. at 9:58

    e pa di si se “javila” baš ovom potpuno “neovisnom” mediju…

     
  3. korektor

    28. ožujka 2011. at 10:33

    da, pa mogli bi vi novinari i provjerit priču i pozvat na odgovornost, a ne samo objavit pismo i pojeo vuk magare

     
    • bezimeni

      28. ožujka 2011. at 11:03

      kako to mislis,pa pise ti sve u clanku di mozes provjeriti,pa daj si malo truda i provjeri informacije,ja evo provjerija i sve tako i pise otvori stranice grada sve pise!

       
    • gost

      28. ožujka 2011. at 11:35

      korektor daj se sredi,pa komentar ti nije na mistu!

       
    • me

      29. ožujka 2011. at 20:14

      haha da novinari. Misliš ljudi koji sami sebe nazivaju novinarima, a Fakultet novinarstva nisu vidjeli ni na slici 🙂

       
  4. bezimeni

    28. ožujka 2011. at 11:01

    koji uzas nasi rade transparentno! di su sad te nase glavesine i zasto znet nije provjerija kako su se birali kontrolori!!! ili su pokusali pa nisu uspili saznati kako su se birali? jadna nam majka di zivimo!

     
  5. Bumbar

    28. ožujka 2011. at 11:01

    Mislim da je stvarno dosta tih “anonimnih” izvora….

     
    • bezimeni

      28. ožujka 2011. at 11:04

      ajde sve je tocno,pise ti na stranicama grada!

       
  6. gošća

    28. ožujka 2011. at 11:18

    trebalo bi ove iz Županijskog popisnog povjerenstva poimenice prozvati!!!! pa to je užasno! fuj!!!

     
  7. bezimeni

    28. ožujka 2011. at 11:30

    EVO KOPIRAN POPIS POPISNOG POVERENSTVA NA ČELU I GLAVNI MOZAK AKCIJE JE NAŠ ŽUPAN I NJEGOVA DESNA RUKA NEDODIRLJIVA MILENA IKIĆ!!!!! ONI NAM INAČE PO SVIM PITANJIMA KROJE PRAVDU U GRADU!
    Odluku o osnivanju i imenovanju članova Županijskog popisnog povjerenstva u koji su pored župana kao predsjednika, imenovani još voditeljica područne jedinice Državnog zavoda za statistiku Zadarske županije ANKA ZEKANOVIĆ, pročelnik PU za katastar Državne geodetske uprave NENAD JAVORAN, koordinatorica za Zadarsku županiju BISERKA SVIBEN te pročelnica Upravnog odjela za proračun Zadarske županije i financije BIBIJANA BARIČEVIĆ i pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Zadarske županije MILENA IKIĆ.

     
  8. gost

    28. ožujka 2011. at 11:35

    pa što nekima nije dovoljno pa da vide kako je sve namješteno?!!!! korektor i kritičar su sigurno gospodja ikić i gospodin župan, ili neki od vrlih kontrolora! koji užas i diktatura!

     
  9. kritičar

    28. ožujka 2011. at 17:43

    nisam ja ni ikić ni župan fala bogu dragome. samo sam reagirao na rečenicu da je ovaj portal neovisan kad se zna tko stoji iza njega. nadalje, poznavajući novinarstvo glavne urednice posumnjao sam u autentičnost teksta. u prvom sam sigurno u pravu, u drugom neka se provjere navodi i neka se kazne odgovorni.

     
  10. mario

    28. ožujka 2011. at 17:56

    mrzim seljacine,koje su se doselile u ovaj preljep grad,upropastili su grad i drzavu,a ni pricat neznaju zavujaju kao vukovi e nedilju smeca lopovska

     
  11. korektor

    28. ožujka 2011. at 18:31

    malo ste me krivo skužili ljudi. Dapače, ni sekunde nisan posumnja da su navodi istiniti, pa može se provjeriti. Želim samo da se pozovu na odgovornost ovi koji još uvijek zapošljavaju priko veze, kužite? Želi m čuti njihove lopovske reakcije. ajte poooz

     
  12. kontrolor

    28. ožujka 2011. at 18:35

    Ime neću pisati jer nemam želju da se provlačim po medijima u bilo kojem obliku ali pošto sam jedan od prozvanih imam potrebu napisati odgovor.
    Kao prvo niti jedan od kontrolora nije zaposlena osoba. Za ostale podatke ću govoriti iskljućivo za sebe ali na početku predavanja kontrolorima upitani smo od koordinatora iz Zagreba da li među nama ima zaposlenih i odgovor je bio negativan. Kao što si gore navela uvjet(jedan od) za izbor kontrolora je bio sudjelovanje na prošlom popisu. Ja sam osobno sudjelovao na prošlom popisu 2001., nezaposlen sam, imam visoko obrazovanje i radno iskustvo. Što se tiče rezultata očitovanja popisnog lista. Barem što se tiče mene ovdje naveden rezultat je točan ali i ja bi htio vidjeti te ispravke jer sam, s obzirom da imam iskustvo u popisu i ispisivanju popisnica, uvjeren da nisam imao grešaka ili barem ne u tom postotku. A razlog zašto sam primljen za kontrolora je valjda zbir svih navedenih uvjeta uz rezultate popisnog lista. I za kraj mogu reći da sam završnu provjeru na koncu obuke prošao bez greške.
    Eto, još jednom govorim samo za sebe jer nemam pojma tko i kako je vršio odabir.

     
  13. kontrolor

    28. ožujka 2011. at 18:41

    Da ne bi ispalo da je odgovor o zaposlenju bio samo usmen, svi mi pa tako i popisivači trebali su donijeti kopiju radne knjižice kako bi mogli potvrditi nezaposlenost a ujedno istim dokumentom i obrazovanje, te eventualno radno iskustvo.

     
  14. kontrolor1

    28. ožujka 2011. at 18:54

    Kontrolor sam i ne spadam u ove prozvane, ali ću izaći u njihovu obranu. Spomenuta osoba je napisala ovaj članak samo zato jer je jalna što ona nije primljena za kontrolora već “samo” za popisivača i zato jer će popisivači imati nešto više posla od kontrolora, a ova je osoba očito ljenčina i teško joj je raditi.
    Da bi netko bio kontrolor, nije bilo samo dovoljno da je imao “lijep” rukopis već da je imao i iskustvo u prijašnjem popisu ili da je imao iskustvo na nekom drugom velikom anketnom ispitivanju.
    Ja sam recimo ispunio sve od ovih uvjeta i zato ću sada objektivno napisati kako stoje stvari. Evo recimo prozvana je osoba pod imenom Ivana Čirjak. Imao sam tu ČAST (da ČAST) upoznati je i slušati s njom četiri dana predavanja za obuku kontrolora. Riječ je o pametnoj mladoj curi, VSS obrazovanje, nezaposlena više od godinu dana. Koji to ona uvjet nije ispunila?
    Nadalje. Ta ista Ivana je završni ispit za kontrolora položila sa samo jednom jedinom greškicom. Zar to nije dovoljno opravdanje da bi ona trebala biti kontrolor? Ta ista Ivana je dana održala smireno i poučno predavanje svojim popisivačima, kao i što sam ja održao svojim.
    Zar Ivana nije trebala biti kontrolor zato što nije imala “savršen” rukopis?
    A ti djevojko koja sim napisala ovaj članak. Gdje su tvoje reference? Osim što si nahvalila samu sebe da si imala “savršen” rukopis, da li ikada radila na popisima ili na nekom drugom velikom anketnom ispitivanju? Da li si VSS osoba koja je već godinu dana nezaposlena?
    A na kraju ti želim poručiti da se strpiš dok tvoja partija (SDP) ne dođe na vlast pa ćeš i ti preko partijske veze dobiti dobar posao!

     
  15. kontrolor

    28. ožujka 2011. at 19:21

    Napisao si ok tekst i ova zadnja primjedba ti je potpuno nepotrebna. Ukazuje da sadašnji kontrolori su valjda vezani uz HDZ. Ja srećom nemam veze ni sa jednima ni drugima.

     
    • kontrolor1

      28. ožujka 2011. at 19:34

      Da, slažem se da je ovo moje na kraju sada ispalo da su kontrolori povezani s HDZ-om. Ja također nemam s njima nikakve veze, ali znam da neke stranke svaku priliku koriste kako bi popljuvale protivnu stranku. Malo pogledajte svi kako je prošao izbor za popisivače i kontrolore u Istarskoj županiji – gotovo svi primljeni su zaspoleni u tamošnjim javnim službama ili su vjećnici, njihova djeca i obitelj. Naravno, a sve to vezano uz koaliciju IDS-SDP koja je tamo na vlasti.

       
      • popisivač

        28. ožujka 2011. at 22:09

        znači to se tako radilo u istri…a kod nas? koji su kod nas bili kriteriji?! ako se moglo u istri onda kako se tek moglo u zadarskoj županiji!!!! primjer da nije vršena selekcija po ničem drugom nego po vezi…jer da je mjerilo bilo nešto drugo onda ne bi sami sebe gazili kojekavim izjavama…

         
  16. roksi

    28. ožujka 2011. at 20:14

    Ovo sve smrdi na Z-net.

     
  17. ja

    28. ožujka 2011. at 20:33

    Ispravak netočnog navoda iz teksta: Zrinka Baraka (80,519%) i Šime Babac (70,866%) SU na listi optičkog čitača od 7.3.2011.

     
  18. me

    28. ožujka 2011. at 20:36

    Mislim da bi se osoba koja je napisala ovaj članak, a i onaj koji ga je objavio mogli naći na sudu pa će tamo moći obrazlagati svoje klevetničke navode.

     
  19. popisivač

    28. ožujka 2011. at 22:06

    pozdrav svima….vidim da se razvila žustra rasprava oko ove teme i moram priznati da je baš zanimljivo! pa evo da se i ja priključim…dakle ja sam jedan od popisivača, visoko sam na listi po uspješnosti očitanja…radila sam na prošlom popisu,konstantno radim kao anketar, imam VSS, nezaposlena sam duže od godine dana, pa eto i mene ste zainteresirali sa temom,jer mi nije jasno zašto nisam niti ja izabrana za kontrolora, iako imam puno bolji rezultat os gore svih navededenih i ispunjavam ostale uvjete…ali izgleda da nisam uspjela jer nisam imala vezu…ajde ne lupajte gluposti…svi znamo da ste se svega toga dokopali preko raznih veza…nismo ovdje niko ludi i ne mažite nam oči..i naravno ne pišite komntare da bi zamaskirali i obranili važe vezaroše.ionako je gotovo,nije bio pošten odabir kao i ništa u današnje vrijeme i idemo dalje,i ove gluposti vezane za stranačko opredjeljenje!!!??? pa kako vi kao takvi primitivci uopće opstajete u današnje vrijeme…a kako…tako što vas guraju još veći promitivci od vas! jako mi je žao ako se neko nadje prozvan u ovom mom komentaru,ali svi imamo oči nije nam jasno koji su bili kriteriji za odabir kontrolora,i koliko vidim traži se od odredjenih institucija da objavi podatke,ali niko se ne javlja jer ne mogu oni to objaviti kad je kriterij bio vezno-rodbinska skala uspješnosti!

     
    • kontrolor1

      28. ožujka 2011. at 22:54

      Znači ispada da su svi oni koji su primljeni za kontrolore tamo upali preko veze? Blago meni onda. Samo kako to da sam onda već skoro dvije godine bez posla?
      A možda ti popisivaču si imala vezu u Zagrebu kod uređaja koji je skenirao naše uratke, pa je eto baš tvoj uradak bio među najboljima?
      Radila si na prošlom popisu? Da, nisi možda ti imala vezu? Nije baš svatko 2001. godine mogao biti popisivač. Da li si se onda ovako bunila?

       
      • gost

        29. ožujka 2011. at 23:13

        ti si kontrolor? pa odgovori nam kako si ti dobio posao kontrolora,ako si ispod crte na rang listi?!

         
        • kontrolor1

          30. ožujka 2011. at 21:29

          Ja nisam ispod crte na rang listi, ali branim ljude koje se bezrazložno napada.

           
    • kontrolor1

      28. ožujka 2011. at 22:56

      I na kraju.
      Što nam sutra u lice ne kažete da smo mi upali preko veze, a da ste vi trebali biti na našim mjestima. Ajde pokažite muda pa napravite to.

       
  20. gost

    28. ožujka 2011. at 22:12

    kao i sve kod nas tako je i odabir kontrolora bio preko veze,svi to znamo i sve nam je jasno!

     
  21. cro_choban

    29. ožujka 2011. at 7:46

    Ovi koji su se osjetili prozvaniu za izbor u kontrolorei trebaju biti. NIJE TRANSPARENTNO. Rečeno je da će se od kandidata koji PROĐU testiranje odabrati popisivači i kontrolori. To je ono što nam svima smeta….
    Bez želje za daljnjom diskusijom…

     
    • gost

      29. ožujka 2011. at 23:07

      slažem se!

       
  22. veze

    29. ožujka 2011. at 10:12

    Osobe čija su imena i prezimena objavili u tom anonimnom pismu mogu biti itekako sretne,ovakav način obračuna,prozivanja krajnje je neprofesionalan i utuživ.
    Ako već izgube privremeni posao kontrolora mogu tužiti Znet,nema teorije da ne dobiju tužbu.
    dobro njima a dobro i nama kao čitateljima jer nas više neće obasibati ovakvim neprovjerenim informacijama.

     
    • gost

      29. ožujka 2011. at 23:12

      sve objavljeno na stranicama grada!

       
  23. luka

    29. ožujka 2011. at 10:22

    nisam ni kontrolor ni popisivač, ali zašto se osoba xy nije predstavila kad je već navela imena kontrolora javno, bez njihovog znanja mogla je i svoje pa da se utvrdi jeli možda više od njih zaslužila.
    uostalom neka bude zahvalna što je dobila posao popisivača, mnogi bi se ljubili u lakat za tih 3000 kn, a ona pohlepnica žali što neće dobiti 5000 kn!

     
  24. Josip

    29. ožujka 2011. at 10:30

    Jadno je i degutantno prozivati ljude koji su dobili posao na poziciji kontrolora, a pritom taj koji kritizira želi ostati anoniman. Ne shvaćam kakav ti treba biti mentalni sklop u glavi da kao argument upotrebljavaš činjenicu da imaš ljepši rukopis od dotičnih izabranih?! Uvijek je kvaliteta važnija od kvalitete pa prema tome da u ovoj ”Anonimki” ima imalo savijesti i dostojanstva, sama bi se javila i iznjela svoje argumente i ako ne bi bili dostatni onda ako ima imalo ljudskosti sama bi podnjela ostavku!

     
    • zaposleni

      29. ožujka 2011. at 23:17

      pa što ne vidiš da je rukopis bio prvo i jedino mjerilo za eliminaciju i postavljanje rang liste!!? a dotična gospoda nisu zadovoljila traženi kriterij,ali su ipak odabrana za kontrolore?! kako i na koji način…mislim da nas sv eto zanima? i mene i popisivače i gore navedenu anonimnu osobu, i ostale čitatelje…ako je rukopis bio prvi kriterij i eliminacijski postupak,kako onda???

       
  25. korektor

    29. ožujka 2011. at 10:34

    daj ne serite lažni moralisti, znamo svi skupa kako u ovoj kvazi-državi prolaze oni koji javno istupe prozovu nekoga. A što se vi ne predstavite?

     
    • me

      29. ožujka 2011. at 10:49

      Nije baš i da tvoje ime vidimo?
      Što se ti ne predstaviš? Osobe koje su prozvane mogu slobodno bez imalo problema podignuti tužbu za klevetu, a najbolji dokaz je sljedeće:
      – ta tzv. nezadovoljna osoba (ako ona uopće postoji) je izrdala imena ljudi koji su po njoj dobili posao kontrolora, a preko veze. On nadalje čak i piše da su Šime Babac i Zrinka Baraka taj posao dobili bez da su opće pisali onaj pristupni tekst. Znet to objavljuje bez da je provjerio istinitost tih navoda, a jasno se može na onim listama vidjeti da su i Šime i Zrinka pisali taj test i mogu se vidjeti njihovi postignuti rezultati.
      – dakle, Šime i Zrinka. Prozvani ste. Ne ustručavajte se dignuti tužbu jer je Vaše dostojanstvo i čast ovime narušeno. Do kada će ovi tzv. novinari objavljivati neprovjerene, a klevetničke navode?

       
      • gost

        29. ožujka 2011. at 23:11

        koje klevete i tužbe???? pa te podatke je objavio GRAD ZADAR što ne vidite i ne čitate sve…onda bi trebalo tužiti grad zadar!
        i što politički preskačete činjenicu i podatak da su dotične osobe daleko ispod zadnjeg primljenog popisivača na rang listi!!!!!! TO JE BITNO U CILOJ PRIČI!!!!!!!!!!!!!!

         
        • kontrolor1

          30. ožujka 2011. at 21:15

          Jel piše da Šime i Zrinka uopće nisu izašli na onaj prvi ispit? Zar to nije laž i kleveta?

           
  26. korektor

    29. ožujka 2011. at 11:12

    ok, to stoji ako je istina. Ali nekako si mi ti previše zainteresiran za ovu spiku.

     
  27. kontrolor2

    29. ožujka 2011. at 16:46

    Do današnjeg dana od 250 popisivača, čak njih 50 je odustalo od ponuđenog im posla i prilike za zaradom. Od 35 kontrolora s područja Zadra, niti jedan nije odustao tijekom provođenja obuke ni kasnije (uz napomenu da kontolori i popisivači imaju istu obuku samo što kontorlore obučavaju instruktori, a popisivače obučavaju kontrolori). Mislim da to sve govori kome je posao stvarno bio potreban, a tko je lijen i ne želi raditi. Naravno ti koje ne žele raditi će itekako glasno pričati o tome kako su nezaposleni!

     
  28. Zmaj

    29. ožujka 2011. at 17:33

    Za kontrolora1:
    Danas je jedan momak u lice prigovorio jednoj od kontrolorki vezano za njezin niski postotak čitkosti rukopisa te je umjesto odgovora dobio zamuckivanje, mrmljanje i crvenilo lica. Inače, cura ima 25 godina i nema šanse da ima radnog iskustva u popisivanju stanovnika, a to ste naveli kao važan uvjet pri izboru kontrolora.
    Ne mažite nam oči. Sve je u biti transparentno. Nepotizam i veze se u ovom gradu više i ne skrivaju!

     
    • kontrolor1

      29. ožujka 2011. at 18:57

      Možda se cura nije odmah snašla dati odgovor. A odgovori ti meni Zmaju zašto je 50 ljudi odsutalo od posla popisivača? Zar je trebalo da je netko od tih 50 bio primljen za kontrolora pa da je nakon prvog predavanja odustao od posla, jer ipak gospodi je teško raditi cijeli dan.
      Da li je taj dečko koji je predbacio kontrolorki rekao svoje reference? Jel spomenuo da ima VSS ili barem VŠS? Da li je on do sada radio na nekakvim anketnim ispitivanjima?
      Mislim da je najbolje tina napisala. Zar netko tko ima vezu ne bi imao normalan posao već bi morao prihvatiti ovo privremeno riješenje.

       
      • gost

        29. ožujka 2011. at 23:06

        ko kaze da je toliko ljudi odustalo? NIJE ISTINA, danas su dosli svi koji se jucer nisu pojavili! nije ih jucer doslo desetak a ne 50!

         
        • kontrolor1

          30. ožujka 2011. at 21:09

          Ajde ne izmišljaš i ne pričaj gluposti. Da desetak odustalo, haha
          Odustalo ih je oko 50. Valjda ja bolje znam od tebe.

           
  29. tina

    29. ožujka 2011. at 17:56

    zašto visoko obrazovana osoba ne bi dobila priliku na jednom takvom “projektu” vidjeti svoje mogućnosti? uostalom da neki od navednih imaju kakvu vezu ne bi više od godinu dana bili nezaposleni i mučili se za kratkoročni posao za 5000 kn, koji kako sam ja čula zahtjeva cjelodnevni rad.

     
  30. popisivač3

    29. ožujka 2011. at 19:20

    Cijenjena “anonimna popisivačice”, moj savjet ti je da više vremena provodiš na portalu zadarski.net nego znet!!!! Budi sretna da si dobila posao popisivača kao što su sretni i oni koji su svojom zaslugom dobili posao kontrolora.
    Svaka čast kontroloru1 na njegovim komentarima.
    A dotični gospodine “zmaj”, očito si onda bio prisutan i kad je druga kontrolorka koja isto ima 25 godina, iako nije bila prozvana, ITEKAKO DOBRO ODGOVORILA momku koji je prigovorio!

     
  31. josko

    29. ožujka 2011. at 19:38

    zmaju lazes ka pas,cura je lipo odgovorila,ako nesto nije jasno da popricaju ona i taj decko u 4 oka,bija sam tamo i lipo cuja,ocito da smo u istoj grupi,uglavnom lazes,

     
  32. popisivač3

    29. ožujka 2011. at 19:40

    za joska; hvala Bogu,ima i realnih!!!!

     
  33. josko

    29. ožujka 2011. at 19:54

    popisivač3 iti lazes tako da manje mudruj,druga cura je rekla samo da je i ona na tom popisu na znetu,tako da iti lazes ka pas?

     
  34. kontrolor1

    29. ožujka 2011. at 20:10

    Blago meni da sam u grupi gdje popisivači pozorno slušaju ono što im mi predajemo, a ne bave se tračarijama i tzv. “anonimnim prijavama” na razini “rekla-kazala”.
    Ovi popisivači koji su sada grlati i koji se bune će u petak moći na ispitu pokazati svoje znanje, pa da vidimo hoće li imati barem iste rezultate kao i njihovi kontrolori.
    Ali već vidim postove: “nismo dobro prošli ispit jer nas naši kontrolori koji su upali preko veze nisu dobro naučili” :)))
    A što će tek biti kada bundžije budu na terenu. Baš me zanima hoće li biti dosljedni svojim izjavama pa će kada naiđu na problem prigristi govno i napraviti krivo ili će ispasti licemjeri pa će kontaktirati svoje kontrolore. Ah da. Zaboravio sam. Kako će zvati nekoga tko je upao preko veze i zna manje od njih sveznajućih koji su rođeni da budu kontrolori, ali eto, zadesila ih nepravda 🙂

     
  35. Zmaj

    29. ožujka 2011. at 22:43

    Mi smo očito bili u drugim učionicama kad je dotična mlada dama, protiv koje nemam ništa, davala odgovor. Vidim da si se uvatija VSS-a i ne puštaš. Ne sumnjam ja da je ona i školovana i pametna, ali to ne mijenja činjenicu da je došla na mjesto na koje nije trebala zbog eliminacijskih razloga. Jednostavno, nije prošla prag i tu nije trebala biti. Jer ako je većina kandidata za popisivače otpala, među kojima osobno znam dosta visokoobrazovanih osoba, zbog svog rukopisa, onda ne vidim kriterij po kojem bi ona došla na mjesto popisivača, a pogotovo kontrolora. Također, ne sumnjam da će ona svoj posao obaviti dobro, ali to ovdje nije pitanje.
    Za ovo drugo što me pitaš, zašto ih je toliko odustalo… Ne znam i nije moj problem. Ja ću svoje zadaće nastojati obaviti maksimalno profesionalno, jer mi je svaka kuna bitna.

     
  36. calimero

    29. ožujka 2011. at 23:23

    mislim da još niko nije dao odgovor od ovih kontrolora? svi vidimo da im i nije baš neki argumentirajući odgovor upotrijebljen! mene osobno zanima na koji način su oni odabrani ako nisu prošli prvi eliminacijski prag, čitkost rukopisa na optičkom čitaču? to je bilo osnovno što se tražilo pa onda dalje…radno iskustvo i zavšena stručna sprema…ali niko nam ne daje taj odgovor…niste prošli prag eliminacije,zapeli ste na prvoj škali…i onda dobili bolje plaćen posao…KAKO! o tome se radi i u tome se vidi da ste posao dobili preko veze, tu se vidi kako funkcionira dobro nepotizam u našem gradu kao i u ciloj državi!

     
  37. Prozvana

    30. ožujka 2011. at 11:20

    Nije ugodno biti prozvan zbog nečeg što u mojem slučaju ne drži vodu. Doselivši u Zadar prije dvije godine s obitelji u grad u kojem NEMAM NIKOGA I NE POZNAJEM NIKOGA, prijavila sam se kao i svi vi zbog toga što imam iskustvo popisa,VSS i nezaposlena sam zadnje dvije godine odkada sam doselila u vaš, a sada i u moj grad. Nakon testiranja pozvana sam na obuku kontrolora,(ponavljam, BEZ PROTEKCIJE) čije sam završno testiranje napisala sa jednom greškom(nisam napisala ime naselja,a ulicu i grad jesam u zadanoj stavci)..Draga moja anonimko! Nije li nepravedno optuživati ljude samo zato jer nisi imala sreće? Tvoja prozivka me ražalostila jer sam osoba koja je sve u životu postigla svojim radom i trudom bez ičije pomoći i bez protekcije i bez obzira na sve, jako sam sretna što imam priliku zaraditi taj novac, tvoji komentari mi neće umanjiti radost što radim nakon pune dvije godine nezaposlenosti i što ću dati sve od sebe da moji popisivači budu uspješni u svom radu. Možeš pričati što hoćeš, svatko za sebe zna što je ISTINA!
    P.S.- nije li ti teško biti na predavanju i gledati kontrolora u oči, a u svom srcu nosiš teške, po meni nepravedne, optužbe??
    Budući da ja stojim iza svojih riječi i svojeg imena, moje ime je Katica Malović.Bog Vas blagoslovio!

     
  38. ivana

    30. ožujka 2011. at 18:06

    Draga anonimna osobo,
    stara narodna poslovica kaže: “Zaklela se Zemlja Raju da se sve tajne odaju”.
    Tako se otkrila i ova misterija. Danas sam saznala tko je i što je naša famozna anonimka. Za razliku od nje ja neću napisati njezino puno ime i prezime jer nisam toliko bezobrazna, a ni glupa. Dakle, riječ je o ženskoj osobi inicijala J.P., relativno visoko rangiranoj u jednoj zadarskoj, a i hrvatskoj opozicijskoj stranci. Napominjem da sve ovo što je tu izvela je napravila u svrhu predizborne utrke. Spomenutoj osobi ovo nije prva stranka, već stranke mijenja kao netko čarape.
    Nadalje. Laže je da dotična osoba ima završen fakultet. Ona govori da ima, ali još nije diplomirala. Jedna je od studentica koja ima poduži staž na našem sveučilištu.
    Dotična osoba je, iako primljena za popisivača, nakon prvog dana odustala od tog posla, jer i sama kaže da njoj taj posao ne treba. Odbijanje posla je izvela kao u nekom filmskom scenariju, čak prijeteći fizičkim obračunima, jer eto nju mrze jer je u opozicijskoj stranci.
    Draga J.P., svi oni koje si prozvala znaju tvoje ime, prezime i ostale reference. Ne brini se. Od njih te nitko neće ni prozivati po novinama ni portalima, a neće te ni tužiti. Neću te ni ja tužiti iako si me ovdje optužila i okaljala moje ime i ugled.
    Želim ti sve najbolje u životu i moliti ću dragoga Boga da i tebi da malo ljudskosti i da shvatiš da život nije samo politika, već da ćeš u životu jednoga dana morati raditi i pravi posao.

     
  39. kontrolor

    30. ožujka 2011. at 18:24

    Ja sam svoje napisao prije i neću se više upuštati u rasprave. Samo bi podržao Katicu, svaki dan se ne susreće tako pozitivna i vrijedna osoba i zbilja ne zaslužuje biti prozvana na ovaj način. Ako ima osoba koje su oštećene meni je žao, ali znam za sebe i još dvoje prozvanih da nismo nikome uzeli njegovo mjesto. Za one što podmeću iz njima poznatih razloga me nije briga, bitno mi je da su naši popisivači zadovoljni sa nas troje, da sutra dobro napišu test,obave svoj posao kako treba i zarade te novce!:) Sretno svima!

     
  40. Zmaj

    31. ožujka 2011. at 10:38

    Kontrolori koji su odabrani na temelju kvalitetnog testa nitko i ne proziva. Tim ljudima želim svu sreću jer su na pošten način nešto postigli. Ali vi drugi, nemojte nikog praviti ludim… Pa nije nitko blesav da poviruje da je netko sa 60-ak posto dobio radno mjesto kontrolora na pošten i legalan način.
    Još jedna stvar, odmah se odi spominju razne političke stranke… Zaboli me za jedne i druge i treće… Kad ih barem ne bi bilo, možda bi bilo barem malo poštenja u ovom jadnom gradu.

     
  41. cro_choban

    31. ožujka 2011. at 10:48

    Ovako, nitko u svojim postovima nije napisao da su SVI kontrolori došli preko veze, već da nikomu nije jasno na osnovu kojeg kriterija ste vi došli do mjesta kontrolora. Na početku je bila informacija da će na popisu stanovništva raditi nezaposleni i studenti (prednost će imati branitelj i njihova djeca). Na provjeri rukopisa je rečeno da se izjasni za što se kandidiramo, za popisinača, kontrolora ili oboje. Tada je rečeno da ONI koji zadovolje rukopisom, se dijele na kontrolore i popisivače jer dio OBRAZACA za optičko čitanje popunjavaju i kontrolori. Nas sve interesira KRITERIJ odabira kontrolora. O tomu se radi…

     
    • cro_choban

      31. ožujka 2011. at 10:49

      A btw, osobno ime napisano ovdje ništa ne znači jer svatko može staviti svačije…

       
  42. Stanko

    31. ožujka 2011. at 13:30

    Kad smo već kod priča po ulici, po Vrsima se cijeli tjedan priča kako će se podaci sa popisa koristiti u Općini i odmah noću kopirati jer se zna da Općina noću radi. Zato je i stavila svoje popisivaće, a podatke će upotrijebiti protiv ljudi koji su na njihovim crnim listama. Kazne su male, ovdje se ionako ne poštuju zakoni, a kad se kazne i plate, one ne idu iz osobnih novčanika već iz proračuna Općine Vrsi i to je već ovdje postala praksa.

     
    • gospođa

      12. travnja 2011. at 8:07

      na žalost, ovo bi čak mogla biti i istina. čujem da pojedine osobe, visoko pozicionirane, govore kako će se sada vidjeti tko stvarno živi u Vrsima, a tko je samo prijavio mjesto boravka (naglasak je na tko, a ne na broj) , vjerojatno se misli na vlasnike vikendica (a svi podatci bi trebali biti tajni, koliko ja znam i trebaju služiti isključivo u statističke svrhe). a to što općina na taj način ubire poreze, to im ne smeta?

       
  43. gargamel

    4. travnja 2011. at 17:15

    Kontrolor, kontrolor1 i ostali branitelji velikog postenja pri odabiru kontrolora, aj sad lipo ovo sve isprintajte i odite u sredisnjicu i pokazite tati kako ste lipo branili svoje dobrocinitelje i kako ste se uvlacili…

     
  44. x1

    9. travnja 2011. at 17:21

    gargamel, sjedište Vaše stranke više nije u “Peglici” pa me zanima gdje Vam se mogu doći obratiti zbog ovog “divnog” članka?
    Hvala

     
  45. Miu Miu

    20. travnja 2011. at 11:31

    hm..ja čak znam da će biti i onih kojih nema..( nepostojeći likovi.. zabilježeni ovdje..kod načelnika kapovića 😛 na viru

     

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

PROGNOZA / Za vikend stiže novo pogoršanje vremena, a evo što nas očekuje sljedeći tjedan…

Objavljeno

-

By

foto: Saša Čuka

Azorska anticiklona zapadno od obale Europe i ciklonalna aktivnost nad sjevernom Europom uzrokuju jako sjeveroistočno strujanje od prizemnih do viših slojeva atmosfere kojim se hladan zrak polarnih širina spušta prema jugu.

U našim krajevima tlak zraka raste zbog pritjecanje hladnog zraka sa sjevera koji se gomila nad Panonskom nizinom istočno od Dinarida i preljeva preko planinskih prijevoja na Jadran kao jaka a u podvelebitskom primorju olujna bura. Nad Tirenskim morem plitka ciklona premješta se preko Grčke prema Egejskom moru i uzrokuje povećanu naoblaku na jugu Dalmacije.

Hladna fronta sa sjeverozapada nalazi se sjeverno od Alpa sporo se premješta prema jugoistoku a nad naše krajeve će prodrijeti noćas i sutra prijepodne. Danas će biti sunčano i vjetrovito s temperaturama primjerenim proljeću. Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 16. Na Jadranu će puhati jaka, a u podvelebitskom primorju olujna bura koja će navečer oslabiti.

U noći na subotu u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti naoblačenje uz kišu, a u višem gorju susnježicom i snijegom. Pogoršanje će se tijekom subote brzo širiti na cijelu zemlju s izuzetkom juga Dalmacije i otoka. Jutarnje temperature u unutrašnjosti od 1 do 5, na Jadranu i otocima oko 11 . Najviše dnevne temperature u unutrašnjosti oko 9, na Jadranu do 15C. Na Jadranu jaka a u podvelebitskom primorju olujna bura širit će se tijekom dana sa sjevernom prema južnom Jadranu.

nedjelju oblačno i vjetrovito. Kiša će padati u Slavoniji i Baranji te na srednjem i južnom Jadranu a u zaobalnim planinama i planinama Bosne i Hercegovine moguća je susnježica i snijeg. Najviše dnevne temperature oko 10 na Jadranu oko 13.

Od ponedjeljka hladnije uz promjenljivu naoblaku. i sjeverni vjetar. Do kraja tjedna nastavak nestabilnog proljetnog vremena s povremenim mjestimičnim pljuskovima uz postupan porast temperature zraka.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

VEĆI NEGO PRIJE PET GODINA / Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore

Objavljeno

-

By

Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta. 

Najnoviji Eurobarometar pokazao je da u Hrvatskoj raste interes za europske izbore na kojima će Hrvati birati 12 zastupnika u Europski parlament.

Njih 61 posto reklo je da ih zanimaju europski izbori, što je četiri postotna boda više u odnosu na jesensko istraživanje te čak 24 postotna boda više u odnosu na istraživanje uoči europskih izbora 2019. godine.

Interes za europske izbore rastao je u gotovo svim članicama Unije, a najviše u Hrvatskoj. Slijede je Češka, Litva, Finska i Španjolska.

– Hrvatska bilježi najveći porast interesa građana za europske izbore u odnosu na 2019. godinu te smo, sa 61 posto zainteresiranih, iznad EU prosjeka. Četiri od pet hrvatskih građana smatra da naša zemlja ima koristi od EU članstva te dvije trećine građana osjeti da EU utječe na njihovu svakodnevicu, rekla je Hini v.d. voditeljice Ureda EP-a u Hrvatskoj Maja Ljubić Kutnjak.

Njih 57 posto istaknulo je kako bi vjerojatno dali svoj glas da se izbori održavaju idući tjedan, što je porast od četiri postotna boda u odnosu na prošlo istraživanje te 15 postotnih bodova više nego u istom razdoblju prije pet godina. 

Na razini EU-a je 60 posto građana zainteresirano za izbore koji će se održati od 6. do 9. lipnja i na kojima će se birati ukupno 720 zastupnika, dok je 71 posto ispitanika navelo da će vjerojatno izaći na izbore, također više u odnosu na ranija istraživanja.

Osam od 10 Europljana, 81 posto, smatra da je izlazak na europske izbore još važniji u aktualnim međunarodnim okolnostima, a u Hrvatskoj se s time slaže 79 posto ispitanika.

– Uz ove ohrabrujuće uzlazne trendove, velika većina hrvatskih građana slaže se da je izlazak na birališta još važniji u aktualnom međunarodnom kontekstu. Uzastopne krize posljednjih godina te europski odgovor na njih ojačali su ulogu EU-a u očima građana. Stoga vjerujem da će i odaziv birača 9. lipnja biti veći nego 2019., kada je izlaznost u Hrvatskoj bila 29,85 posto, dodala je Ljubić Kutnjak.

No stvarni odaziv obično je manji od iskazivanja namjere u anketama.

Hrvatska je na zadnjim izborima 2019. imala jedan od najslabijih odaziva, a slabiji je bio samo u Češkoj, Slovačkoj i Sloveniji. Istodobno, na razini EU-a 2019. dogodio se preokret trenda u pogledu odaziva na izbore.

Na izbore je izašlo 50,82 posto birača, dok je na prethodnim izborima 2014. izlaznost bila samo 42 posto.

Jačanje gospodarstva u fokusu Hrvata

Zakonski rok za predaju lista za Europski parlament je u utorak, 23. travnja u ponoć. Ubrzo nakon toga krenut će službena izborna kampanja i trajat će do petka, 7. lipnja u ponoć.

Hrvatski građani očekuju da će u kampanji za europske izbore dominirati rasprave o jačanju gospodarstva i stvaranju novih radnih mjesta (46 posto) te borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti (45 posto).

Malo preko polovice, 52 posto, anketiranih u Hrvatskoj kaže da im se životni standard u proteklih pet godina nije promijenio, 41 posto kaže da se smanjio, a sedam posto da je porastao.

Prosječno u EU-u, 45 posto kaže da im je životni standard smanjen, 49 posto da je ostao isti, a šest posto da je porastao.

Za sljedećih pet godina, 30 posto ispitanih u Hrvatskoj smatra da će im se životni standard smanjiti, 52 posto da će ostati isti, a da će se povećati 16 posto.

U EU su nešto pesimističniji, 32 posto ih misli da će se smanjiti, 49 posto da će ostati isti i 15 posto da će rasti.

U posljednjih 12 mjeseci, više od polovice Hrvata, 54 posto, što je sedam posto više u odnosu na zadnje istraživanje iz rujna i listopada prošle godine, nije imalo skoro nikad problema s plaćanjem računa, u EU-u je takvih prosječno 63 posto. Povremeno je imalo s tim problema 39 posto anketiranih u Hrvatskoj, pet posto manje nego u jesen prošle godine, a u EU-u 29 posto, jedan posto više.

Nešto manje od trećine, 30 posto Hrvata smatra da stvari u zemlji idu u dobrom smjeru, dok je prosjek u EU 27 posto. Da stvari idu u krivom smjeru u njihovoj zemlji smatra 60 posto anketiranih u Hrvatskoj, a isti postotak je i na razini prosjeka u EU-u.

Više Hrvata misli da stvari u Europskoj uniji idu u dobrom smjeru (46 posto), nego u krivom smjeru (41 posto).

Većina Hrvata, 83 posto, smatra da je Hrvatska imala koristi od članstva u EU-u, a 14 posto da nije. U Europskoj uniji prosječno 71 posto njih smatra da je njihova zemlja imala koristi, a 23 posto da nije.

Hrvati su optimističniji u pogledu budućnosti EU-a od europskog prosjeka, 71 posto u odnosu na 61 posto.

Potpuno pozitivnu sliku o EU-u ima 53 posto Hrvata, dva posto više nego u jesen prošle godine, a 13 posto negativnu. U EU-u 47 posto ima pozitivnu, a 17 posto negativnu sliku.

Za jačanje uloge EU-a u svijetu, Hrvati, njih 38 posto, na prvo mjesto stavljaju pitanje energije, energetske neovisnosti, izvora i infrastrukture, a na drugom mjestu, s 33 posto, hranu, poljoprivredu, konkurentnost i gospodarstvo. Na razini EU-a, na prvom su mjestu, s 37 posto, sigurnost i obrana.

Pitanje zajedničke obrane i sigurnosti aktualiziralo se zbog ruske agresije na Ukrajinu. To bi moglo biti jedno od prioritetnih pitanja u kampanji u čak devet država članica, a najviše u Danskoj (56 posto), Finskoj (55 posto) te Litvi (53 posto).

Funkcioniranjem demokracije u zemlji potpuno je zadovoljno 39 posto Hrvata, a potpuno nezadovoljnih je 60 posto.

I u Hrvatskoj i EU-u 60 posto anketiranih kaže da prati zbivanja u Uniji bez obzira na izbore.

Negativan stav prema Rusiji

U pogledu odnosa prema velikim, trećim zemljama, najpozitivnije je stajalište prema Sjedinjenim Državama, u Hrvatskoj 50 posto potpuno pozitivno i 45 potpuno negativno. U EU-u 48 pozitivno, a 47 negativno.

Najslabije stoji Rusija, samo 16 posto u Hrvatskoj i 12 posto u EU ima pozitivno mišljenje, a negativno 78 posto u Hrvatskoj i 83 posto u EU-u.

Kina stoji nešto bolje, 38 posto u Hrvatskoj je pozitivno, a 54 negativno. Na razini EU-a 24 posto ih ima pozitivno stajalište, a 68 posto negativno.

U pogledu Turske, pozitivno stajalište u Hrvatskoj ima njih 45 posto (u EU-u 26 posto), a negativno 48 posto (u EU 63 posto).

Pozitivna ocjena EP-u na kraju saziva

Eurozastupnici će se idući tjedan okupiti u Strasbourgu na posljednjoj plenarnoj sjednici u ovom sazivu, a svoj rad privode kraju uz uglavnom pozitivnu ocjenu građana EU-a.

U Hrvatskoj čak 64 posto ispitanika smatra da Europski parlament treba imati važniju ulogu, 27 posto manje važnu, a sedam posto ne želi nikakve promjene.

Na razini 27 članica, njih 56 posto smatra da bi EP trebao imati važniju ulogu. S tim se ne slaže 28 posto, a njih 10 posto zadržalo bi postojeće ovlasti.

Proljetno istraživanje Eurobarometra Europskog parlamenta provela je agencija Verian između 7. veljače i 3. ožujka 2024. u svih 27 članica EU-a.

 Istraživanje je provedeno uživo, a intervjui na daljinu (CAVI) dodatno su korišteni u Češkoj, Danskoj, Finskoj i Malti.

Obavljeno je ukupno 26.411 intervjua. Rezultati EU-a ponderirani su prema broju stanovnika u svakoj zemlji.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Pogledajte kako su glasali Zagreb, Split, Osijek, Slavonski Brod, Rijeka…

Objavljeno

-

By

Neslužbeni rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, prema medijskim izračunima, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata.

Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika.

A kako su glasovi pojedini gradovi u Hrvatskoj pogledajte u nastavku:

Zagreb u 1. izbornoj jedinici

DIP

Zagreb u 2. izbornoj jedinici

DIP

Čakovec

DIP

Osijek

DIP

Slavonski Brod

DIP

Zagreb u 6. izbornoj jedinici

DIP

Karlovac

DIP

Rijeka

DIP

Zadar

DIP

Šibenik

DIP

Dubrovnik

DIP

Split

DIP
 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu