GOJKO GRAVIĆ (64) IZ PRKOSA, UJAK ŠVEDSKOG NOGOMETAŠA ZLATANA IBRAHIMOVIĆA

“Zlatan je bio u Prkosu prije tri, četiri godine kada je falija onaj penal”

Objavljeno: 04.6.2011. u 12:20
Autor: , e-mail: marko.dunatov@znet.hr

Povezano

 • Nema povezanih članaka

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Gojko Gravić (64) iz mjesta Prkos kraj Škabrnje, ujak je svjetski poznatog švedskog nogometaša Zlatana Ibrahimovića i rođeni brat njegove majke Jurke.

- Ona je rođena u Prkosu, a mlađa je od mene tri godine, počeo nam je priču Gojko Gravić o svojoj sestri koja sa navšenih osamnaest godina odlazi u Njemačku trbuhom za kruhom iz koje nakon sedam, osam godina seli u švedski Malmo, gdje se udaje za Anića iz Kruševa, a potom ubrzo i rastaje od njega.

U Malmeu, 1977. godine Jurka Gravić upoznaje bosanskog gastarbajtera folk pjevača Šefika Ibrahimovića koji je došao iz Bjeljine u Švedsku također trbuhom za kruhom, nakon što se rastavio od svoje prve žene Slobodanke. U braku su dobili kćer Selmu, a zatim 03. listopada 1981. godine i sina Zlatana, jednog od najboljih nogometaša današnjice. Ni taj brak između Zlatanovih roditelja nije dugo trajao pa je poslije razvoda Zlatan ostao sa ocem Šefikom, sestrom Selmom i polubratom iz očevog prvog braka Sapkom koji je doselio iz Bjeljine. Zlatanova majka Jurka također se ponovno udaje pa Zlatan dobiva i dvije polusestre, Moniku i Violetu.

Prvi i posljednji put Zlatan Ibrahimović s ocem je posjetio Bosnu 1990. godine. A kako doznajemo od njegovog ujaka Gojka Gravića posjetio je i majčino rodno mjesto u kojem je ona posljednji put bila prije tri godine.

 

- Zlatan je bio u Prkosu jedan jedini put i to prije četiri, pet godina. Onda kad je falija onaj penal. Ali dolazili su ovdje kod nas razni ševedski novinari i raspitivali se gdje je rođena Zlatanova majka, priča nam Zlatanov ujak Gojko govoreći kako je njegova i Jurkina majka umrla kroz rat, a otac prije nekoliko godina.

- Čujem se ponekad sa sestrom, a oće li doći ove godine u Prkos ne bih vam znao reći, kratko je dodao.

 

Zlatan Ibrahimović najviše sluša bosanske sevdalinke, Cecu Ražnatović, Halida Bešlića, ali i Dinu Merlina”, a najdraža mu je Cecina pjesma “Ja još spavam u tvojoj majici”. U braku je sa diplomiranom ekonomisticom Helen Selger, s kojom ima dva sina, Maksimiliana i Vincenta.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
"Zlatan je bio u Prkosu prije tri, četiri godine kada je falija onaj penal", 5.0 out of 5 based on 3 ratings

2 komentara za ““Zlatan je bio u Prkosu prije tri, četiri godine kada je falija onaj penal””

 1. Madame Parisienne

  BRAVO, Zlatane !!!!!!
  Merci, Zlataneeeeeee…….

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Zlatan, Zlatan… <3

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program