Connect with us

Hrvatska

Monstrum s Facebooka završio u zatvoru

Objavljeno

-


Oskvrnjivač Facebook stranice posvećene dvoje mrtve djece osuđen je na sedam i pol mjeseci zatvora. Na Facebooku, na stranici posvećenoj mrtvom 12-godišnjem dječaku napisao je ‘hura ja sam mrtav’ preko slike mrtvog djeteta.
Prema pisanju australskog Brisbane Timesa, 29-godišnji Bradley Paul Hampson objavio je slike penisa i pisao poruke uvredljivog sadržaja na dvjema stranicama u veljači prošle godine.
Na Facebooku, na stranici posvećenoj mrtvom 12-godišnjem dječaku napisao je “hura ja sam mrtav” preko slike mrtvog djeteta.
Također je postavio fotografiju na kojoj je napravio montažu koja prikazuje lice tog dječaka unutar stroja za usitnjavanje drveta i krv koja šiklja naokolo.
Na drugoj stranici napisao je seksualno eksplicitne komentare implicirajući da je upravo on odgovoran za silovanje i ubojstvo osmogodišnje curice.
Hampson je pri tome koristio ime svog školskog kolege. Taj mladić čiji je identitet koristio, bio je zlostavljan od druge djece u školi jer su mnogi od njih mislili da je on to napravio.
Kada su policijski inspektori pretražili njegovu kuću, u računalu su mu pronašli mnoštvo slika obezglavljene djece koja su bile žrtve zlostavljanja ili sadizma.
Hampson se izjasnio krivim po optužama za posjedovanje i distribuciju materijala koji prikazuje iskorištavanje djece te korištenje interneta za prijetnje, uznemiravanje i vrijeđanje.
Sudac Kerry O’Brien osudio ga je na tri godine zatvora te je rekao da će biti pušten nakon 12 mjeseci. Pošto mu se u odležavanje kazne priznaje i vrijeme koje je proveo u zatvoru za vrijeme suđenja, Hampson bi trebao izaći u rujnu.

 
Nastavi čitati
Kliknite za komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Hrvatska

Obavijest HZMO-a za 87.546 korisnika

Objavljeno

-

By

Danas počinje isplata doplatka za djecu za ožujak 2024., izvijestio je HZMO.

Doplatak za djecu dobit će 87 546 korisnika za ukupno 186 410 djece.

Informacije vezane uz doplatak za djecu mogu se dobiti radnim danom od 8 do 16 sati na infotelefonima HZMO-a 01/ 45 95 011 i 01/ 45 95 022 i na mrežnoj stranici HZMO-a, objavio je HZMO.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

Prodaje se 3. maj Rijeka 1905, javilo se šest firmi

Objavljeno

-

Šest uglavnom europskih brodograđevnih tvrtaka do sada je iskazalo je interes za kupnju tvrtke 3. maj Rijeka 1905 i nastavak brodograđevne djelatnosti u riječkom škveru, potvrdio je danas predsjednik Nadzornog odbora 3. maja Juraj Šoljić.

Prema Šoljićevim riječima, još će se pričekati ponude koje bi mogle prispjeti poštom, a nakon iskazivanja interesa potencijalnim kupcima bit će omogućen uvid u dokumentaciju, što je jedna od tvrtaka već učinila.

Očekuje se druga faza

U sljedeća dva do tri mjeseca očekuje se provedba druge faze za koju je potrebno pripremiti dokumente i obvezujuće uvjete, što među ostalim uključuje nastavak brodograđevne djelatnosti i ulaganja, rekao je Šoljić.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela, tj. u cijelosti tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905 objavljen je u sredini ožujka, a rok za iskazivanje interesa je bio do 15. travnja.

Potencijalni ulagači pozvani su na iskazivanje interesa za kupnju 100-postotnog udjela, tj. u cijelosti tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905. te na iskaz interesa za dostavom neobvezujućeg pisma namjere.

 
Nastavi čitati

Hrvatska

DHMZ izdao posebno upozorenje. Oluje, jako zahlađenje, snijeg moguć u nekim nizinama

Objavljeno

-

U Hrvatsku sutra stiže velika promjena vremena. Državni hidrometeorološki zavod objavio je zbog toga posebno priopćenje. U nastavku ga prenosimo u cijelosti:

Nakon, u dosadašnjoj povijesti mjerenja, jedne od najtoplijih veljača i ožujka, ponegdje čak i rekordno toplih, temperatura zraka je i u prvoj polovini travnja bila znatno iznad prosjeka za doba godine. No, iznimno toplom vremenu stiže kraj. Naime sutra, 16. travnja, na vrijeme u našim krajevima sve jače će utjecati izražena termobarička dolina sa sjeverozapada s kojom će u utorak poslijepodne po visini naglo stići osjetno hladniji zrak, npr. na 1.5 km visine temperatura će se u svega pola dana s oko 12 °C spustiti na 0 °C.Pritom će se u prizemnom sloju stvarati ciklona sa središtem na sjeveru Italije čiji će se frontalni poremećaji preko Hrvatske premještati tijekom utorka i srijede.

Izraženi pad temperature zraka

Stoga će druga polovina travnja početi uz promjenljivo, nestabilno i osjetno hladnije vrijeme, osobito sredinom ovog tjedna. Primjerice, u unutrašnjosti će najviša dnevna temperatura u srijedu, 17. travnja biti oko 11 °C. Dakle, čak dvadesetak stupnjeva niže vrijednosti nego što su bile u nedjelju, 14. travnja kada su oboreni i neki travanjski rekordi, ali također i ispod prosječnih vrijednosti za navedeno razdoblje.

Ponegdje obilni pljuskovi

Povremeno će padati kiša, ponegdje vrlo vjerojatno i u obliku izraženijih te obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom, u utorak u drugom dijelu dana ponajprije u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a navečer i tijekom srijede u Dalmaciji. Uz dotok hladnog zraka kiša će u utorak navečer u gorju prelaziti u susnježicu i snijeg. Na području Gorske Hrvatske mjestimice se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača, poglavito u Gorskom kotaru ponegdje i višeg od 10 cm. Vrlo malo susnježice ili snijega prolazno je moguće i u nekim nizinama središnje te istočne Hrvatske u noći na srijedu.

 
Nastavi čitati
Oglasi
Oglasi
Oglasi
Oglasi

U trendu