FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK FILMA 2010

Rock film festival za zadarsku publiku

Objavljeno: 11.12.2010. u 09:34
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

U DHM-a održana je prva večer dokumentarnog rock festivala. Udruga «Šigureca» vam donosi gostovanje DORF-a  iz Vinkovaca, 6 filmova s ovogodišnjeg izdanja danas već etabliranog festivala u regiji.

Prvi film bio je “Priča o dobrom ludilu” Tomislava Zorića. Lo-fi priča o zadarskom lo-fi kantautoru Robiju Vodanoviću, koji stvara, piše i nastupa pod imenom Čopor. Njegov Brlog records se polako i skulirano nametnuo kao izdavač i distributer koji umjereno raste unutar sve kvalitetnije HR acoustic/freak folk/nazovite-kako-hoćete scene, na naše veliko zadovoljstvo. Kroz snimke s njegovih nastupa i iz svakodnevnog života saznajemo detalje o duhovnom nemiru, stvaranju i pisanju, te o traženju puta kroz život i svakodnevicu u Zadru.

Sljedeći  po pogramu sat vremena nakon zadarska mlada publika i svi rock i punk zaljubljenici mogli su vidjeti film “4deathsofpunk”. Mandelbrot Set, riječko-zadarski sastav, koji su strpljivo i uporno (iz)gradili status jedne od najzanimljivijih bučnih priča noise-rock HR-podzemlja. U godini koja je prošla dočekali su drugi album, sad imaju i film, kratak i jasan, kakav je bilo i za očekivati. Nastao je u radionici koji je organizirao riječki Filmaktiv. Još jedna zadarska premijera.

Film “Koprivnica pleše pogo” je još jPrva večer festivala edna od najvitalnijih HR-underground scena je u Koprivnici i ovakav film je sjajan dokument, prilika da se prikaže kompleksna i glazbeno zanimljiva sredina koja je godinama funkcionirala i omogućila nekim od najboljih sinova domaćeg punk/rocka da zabljesnu u punom sjaju. Punkerski pojam „amaterske stručnosti“ nameće se od početka, sjajni arhivski snimci i zanimljivi sugovornici veliki su plus ovog hvalevrijednog pokušaja da s puno ljubavi i entuzijazma pokaže kako se u Koprivnici i danas pleše pogo.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program