GLASOVALO 47 POSTO BIRAČA

Kosovo: Hashim Thaci proglasio pobjedu na izborima

Objavljeno: 13.12.2010. u 10:35
Autor: , e-mail: mario.nakic@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Predsjednik Demokratske partije Kosova (DPK) i premijer u ostavci, Hashim Thaci proglasio je pobjedu na prvim parlamentarnim izborima u Republici Kosovo, objavio je B92.

Prema neslužbenim rezultatima, DPK je osvojio 31 posto glasova. To znači 120 mjesta u kosovskom parlamentu. Slijedi ga Demokratski savez Kosova Ise Mustafe s 25 posto glasova, na trećem je mjestu pokret “Samoopredjeljenje” Albina Kurtija sa 16 posto i Savez novo Kosovo sa 6,5 posto glasova.

- Ovo je glas za europsko Kosovo. Ovo je referendum građana o dobroj vladavini Demokratske partije Kosova. Ovo je glas za euroatlansko Kosovo, za demokratske reforme, za viznu liberalizaciju, rekao je Thaci.
Simpatizeri i članovi DPK proslavili su sinoć neslužbene rezultate vožnjom automobilima po središtu Prištine.

Vođa Demokratskog saveza Kosova i gradonačelnik Prištine, Isa Mustafa poručio je da treba pričekati službene rezultate.
- Pozivam simpatizere i članove DSK da pričekaju službene rezultate. Nema potrebe pretpostavljati rezultate i za manifestacije naših članova i simpatizera. Pozivam sve da sačuvamo red i mir, da dovršimo posao pa pričekamo službene rezultate, rekao je Mustafa.

Na izbore je izašlo 47 posto od ukupno 1,6 milijuna registriranih birača. Najmanji odaziv zabilježen je u mjestima s većinskim srpskim stanovništvom.

Osim parlamentarnih izbora, u nekim su općinama održani i lokalni izbori. U srpskim je općinama pobjedu proglasila Samostalna liberalna stranka, jedna od 8 prijavljenih lista s nositeljima srpske nacionalnosti. Prijavljeno je nekoliko incidenata jer su se srpski kandidati međusobno posvađali.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program