KONTRAS

Kukuriku paliona

Objavljeno: 01.10.2010. u 08:06
Autor: , e-mail: pavle.kalinic@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Svi mediji, uključujući glavninu reketarskih, okrenuti su “raskrinkavanju” kriminalnih radnji HDZ-a. Kao da oni sami nisu dio produkta tog i takvog HDZ-a?! I ostala popudbina koju vuku za sobom. Koliko je ili nije HDZ kriminalna udruga koja uredno pobjeđuje na izborima, uz svesrdnu pomoć reketarskih medija, posao je, htjeli mi to ili ne – Mladena Bajića.

On je taj koji zadnjih deset godina uglavnom nije uočio većih nepravilnosti u funkcioniranju HDZ-a, a još manje SDP-a. U kojoj su grupaciji veći lopovi, Mladen Bajić neće razriješiti ako na istoj poziciji ostane dva, tri slijedeća života.

I svi se čude kako je u zadnjih dvadeset godina, od osnutka samostalne države Hrvatske, HDZ sedamnaest godina na vlasti. Točno, ali htjeli mi to priznati ili ne, u Rijeci se vlast nije mijenjala još od 1945. ! To su rekorderi! Što li će se tamo naći kad jednom, što je neizbježno, do promjene vlasti ipak dođe!?

Svi sad vide kako se HDZ uspješno financirao uz pomoć novouhićenika Barišića i pripadajućih mu direktora koji su na te pozicije došli – ne zbog sposobnosti već , zna se, moralno političke podobnosti.

Nije bolje ni u SDP-u. Maras je smijenjen jer se “odlično razvija”. Koliko se razvio minus njihove stranačke blagajne dok je na njoj čučao Maras, najbolje znaju “pouzdanici” u samom SDP-u. Iblerov trg broj 9. mogao bi na bubanj, ako nastave podjednako uspješno kao do sada, a kako bi se poplaćali dugovi unaprijed uspješnog SDP-a. Po stranačkoj blagajni se već može vidjeti kako će “uspješno” voditi Hrvatsku, ako dođu u tu priliku! Naravno, neće tu biti previše glasova ZA SDP sam po sebi, koliko će se preliti glasova PROTIV HDZ-a. Teška je nesreća pogodila narod koji će morati birati između Jace i Zoke!

Ipak, kako god prošli izbori, a demokracija je upravo mogućnost promjene jedne karikature drugom – ne piše nam se dobro! U Hrvatskoj se demokracija svela na to da ćemo vrlo brzo moći glasovati između kuge i kolere! To je jedina razlika između dvije boljševičke paradigme koje ne korenspodiraju s vremenom u kojem živimo.

Da se ne bi pisalo samo kako HDZ uništava sve i sva oko sebe, malo ćemo pogledati tko, što i kako se – igra u i oko Holdinga, najveće zagrebačke tvrtke.

Promjene direktora su uvijek dobrodošle, pogotovo kad ih politika promovira. Logično je da ih onda i politika skida. Ili, kraće: s politikom došao, s politikom otišao. No, u Zagrebačkom holdingu događaju se čudne stvari. SDP, čitaj Zoran Milanović, dijeli kome god stigne ono što nije ni njegovo, a još manje didovo i ćaćino.

Nove direktrore dao je i HSLS koji u Saboru nema zastupnika, dok u zagrebačkoj Skupštini ima samo jednog vijećnika (koji je, pak, u Skupštinu ušao dobrotom HDZ-a). Bez koalicije HSLS ne može preći prag i još dugo će to biti sanak pusti. A Darinko Kosor, onako s visine, SDP-u dirigira kako treba raditi, inače slijede smjene! Da nije tragično, bilo bi smiješno.

Naravno, kad je trgovina u pitanju, nezaobilazan je HNS. Stranka koja je gotovo kao i HDZ u stalnom sukobu sa zakonom. Mnogi su im čelnici već osuđeni, a ni predsjednik im u Mađarskoj ne stoji baš najbolje.

Ono što je najvažnije za Holdnig jest da se u prikrajku rastakanja HDZ-a pokušava rastočiti i Holding i to smjenom uspješnih direktora.

Može, recimo Mate Kraljević, biti ovakav ili onakav, lijep ili ružan, ali to je najprofitabilniji direktor bilo koje podružnice već godinama, od daleke 1986. kad je došao na to mjesto. Ustalom, naplata parkinga putem SMS-a prešla je i izvan granica Hrvatske, poglavito zahvaljujući i njemu. Od Zdenka Antunovića nema uspješnijeg voditelja Arene, uzimajući u obzir svih osam, koliko ih Hrvatska ima! Direktor Čistoće Melčić također je pozitivno poslovao, ali to nije bilo dovoljno da zadrže svoja mjesta. O nasljednicima, ili o nasljedniku Mate Kraljevića, nema smisla trošiti vrijeme!

Iz svega navedenog se sa strane može naslutiti kako ova smjena nema nikakve veze sa uspješnošću, profitabilnošću ili s nečim trećim, četrvrtim… Smjene su samo uvod u to da se Holding oslabi, razmrvi, da se smanje prihodi, povećaju gubitci… da bi se onda, gle iznenađenja, kao kakvo spasonosno rješenje ponudila – PRIVATIZACIJA!

Naravno, prvo domaćih tajkuna i tajkunčića, te nakon njihovog brljanja i pretakanja iz šupljeg u prazno – što smo se već nagledali sa INA-om, PLIVA-om, Telekomunikacijama, Našice Cementom, Hotelima, Remontnim zavodom “Velimir Škorpik”, Croatia Lineom, SAS-om… – dolaze strani odlikaši da nam pokažu kako se to radi! Platiš malo, potplatiš debelo i možeš raditi što hoćeš.

Ukoliko se želi spriječiti daljnje rastakanje Holdinga u sjeni “pročišćavanja” unutar HDZ-a hitno treba zaustaviti “stručnjake vizionare” Kukuriku koalicije – Milanović-Čačić-Kosor! Nakon provođenja njihovih vizija za Holding, savjetovanih od managera kao što je Srića – tu će biti svega osim Sreće!

Kako su se s privatizacijom komunalnih poduzeća usrećili Mađari, više je nego poučno! Nakon privatizacije vodovoda u ponedjeljak, voda im je u utorak poskupjela za skromnih sedamedeset posto!

Ako to želimo – samo naprijed KUKURIKU PALIONA!

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program