SKANDALOZNO - POTRESNA ISPOVIJEST MARIJE MIOČEV, NAJPOZNATIJE HRVATSKE TETE

Gotovinina teta: “Moji najbliži od mene rade ‘ludu babu’!”

Objavljeno: 15.10.2010. u 09:00
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Teta Ante Gotovine (foto: Žeminea Čotrić)

Marija Miočev, teta generala Ante Gotovine, ovih je dana pozvala reportere Z NET-a i požalila se kako je “u velikim problemima sa najužom obitelji i načelnikom Pakoštana, Milivojem Kurtovom”, a što je na prvi pogled začudilo, obzirom da je dojam bio kako žena za koju se priča da je zapravo odgojila pakoštanskog generala – za njegova izbivanja – u Pakoštanima propisno zaštićena i zbrinuta. Gotovina je, podsjetimo, nakon smrti majke Ane, odrastao uz tetu Mariju.

- Moja se sestra Ana udala u Tkonu za Antinog oca. Poginula je 4. ožujka 1959. godine, ispred svoje kuće. Čula je kad su viknuli “mina”, te je otrčala u dvorište gdje su se igrali Ante i brat mu Boris. Uhvatila ih je, zagrlila i zaštitila od aktivirane mine. Međutim, pogodio ju je kamen i rasjekao joj glavu. U zadarskoj bolnici borili su se za njezin život, ali bezuspješno. Antin i Borin otac je otišao nakon toga u Zagreb, trbuhom za kruhom. Ja i moji roditelji bili smo uz Antu za vrijeme njegova školovanja. Smeta mi kad danas čujem da kažu za njega da je neobrazovan jer to nije točno. Ante je bio dobar dječak, cvijet ne bi ukrao. Njegov brat Bore, s druge strane, nije bio takav. Znao je ponekad voćke krasti. Iako, bili su oni dobri…, govori 77-godišnja teta Marija.

U nastavku, reći će kako danas teško živi. Tvrdi da su joj “sve uzeli njezini najbliži – sestra Danica Mandić i rođaci Pere i Željko Miočev, ali i Općina”!?

- Sestra Danica je živjela u Dubrovniku. Sin je istjerao iz kuće, pa je došla kod mene. Primila sam je i dala joj da živi u prednjem dijelu kuće kod Općine. Zahvalila mi je tako što je ukrala sve papire kuće i prepisala je na svog muža Antu Mandića. Općina, odnosno načelnik Milivoj Kurtov, pomogao joj je u tome. No, darovni ugovor je kod mene, nisu ga našli, optužuje teta Marija i dodaje kako “sumnja da je njezina imovina prepisana dijelom i na Općinu”!?

Otišla je zato, reći će, kod načelnika Kurtova, sa željom da joj objasni probleme koji je muče i da ga zamoli da joj pomogne, ali…

- On me gurnuo niz stepenice, ali su očevici iz njegova ureda kasnije ustvrdili da sam sama pala i da vjerovatno bolujem od epilepsije!? Lažu, mogu ja doktora posjetiti, pa neka on utvrdi ako sam bolesna! Svima će njima pokazati Ante kad se vrati, govorila nam je u suzama teta generala Gotovine.

- Pero i Željko Miočev također su ušli u kuću i uzeli sve što ih je zanimalo, a u Dragama su na mom zemljištu napravili kućerinu, tvrdi Marija Miočev.

Mariji Miočev je, podsjetimo, pokojni Papa Ivan Pavao II. prije 10-tak godina u Padovi poklonio zlatni molitvenik, a i zadarski nadbiskup Ivan Prenđa tražio je svojedobno od njezinih sumještana da se brinu o njoj jer je stara i nemoćna. Za samog Gotovinu, poznato je da joj je izuzetno privržen.

Danas, pak, reći će nam, osjeća da “njezini najbliži od nje prave ludu babu”.

Milivoj Kurtov (foto: Žeminea Čotrić)

KURTOV: “Marija je otrovala pse generalovog bratića!”
O cijeloj stvari, zatražili smo da se očituje i sam načelnik Pakoštana, Milivoj Kurtov, a koji je rekao:

- Marija Miočev je bolesna i svima pravi cirkus! Optužuje sve da su lopovi. Da sam je ja bacio niz stepenice, vjerojatno sad ne bi bila živa! Istina je da sam joj bacio kišobran, jer je prijetila i mahala s njim. Otrovala je pse od generalovog bratića. Luda žena, što da vam kažem, kazao je Kurtov i dodao:

- Njezino zemljište je državno vlasništvo, a takvih je slučajeva koliko je i stanovnika u Pakoštanima. Marija je podnijela optužni prijedlog za utvrđivanje vlasništva prije 15 dana i mi smo ga prihvatili.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 komentara za “Gotovinina teta: “Moji najbliži od mene rade ‘ludu babu’!””

 1. Ta žena je lopovica, za vrime rata je krala hranu našim vojnicima i nosila kući!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 2. Dobro sad jeste ironični ali nemojte se spuštati na razinu indexa i drugih šund portala i tiskovina kojima je preplavljen medijski prostor,dobro ste počeli pokušajte tako i nastaviti.
  Od ovakvih smiješnih pričica važnije je i bitnije učiniti sve za istinu o Domovinskom ratu.
  Pišite afirmativne i stručne članke o Gotovini,jedinom generalu nakon Bana Jelačića u povijesti koji nikada nije izgubio niti jednu bitku.
  Ako ne znate kako krenuti napravite recenziju nove knjige Davora Domazeta Loše ili obradite Zbornik radova o Haaskom sudu koji je izdalo Hrvatsko kulturno vijeće kojim je svaka točka optužnice detaljno pobijena sa pravnog,,povijesnog,vojnog ,politološkog i inih znannstvenih stajališta.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 3. čoooooooooooooooooooo!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 4. Ima I stine u njenim rjecima iako su je ti lopovi doveli do ruba zivaca! Zna ona sto prica

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program