ŠUŠUR U ZADARSKOM ZALEĐU

Benkovački sajam ugostio stare zanatlije

Objavljeno: 10.10.2010. u 16:09
Autor: , e-mail: desk@znet.hr

Sajam u Benkovcu (Foto: Iva Lauš)

Benkovački sajam ni ovog desetog u mjesecu nije podbacio. Štoviše, po broju posjetitelja, može se mjeriti s jednim sasvim solidnim glazbenim ”open air” festivalom.

Prodaje se sve i svašta, od sjekire do rasplodnog  bika, od opreme za mobitele do slika svetaca.
Osim šarolikosti,  sajam je ovaj put ponudio i eko-kulturnu dimenziju.

KUD-ovi i udruge iz Zadarske i Šibensko-kninske županije, udružili su snage u promociji Sajma starih zanata kojeg organizira Udruga građanske inicijative iz Drniša.

Najbolji način za prezentaciju starih zanata je upravo sajam poput benkovačkog, složila se Aleksandra Janjić, predsjednica navedene udruge.

- U suradnji s Udrugom žena Drniš započeli smo provedbu projekta  “Suvez”,  koji se odnosi na što veće uključivanje žena u održivi razvoj ratom pogođenih područja. Cilj “Suveza“ je umrežavanje udruga koje se bave održivim razvitkom zajednice kroz očuvanje tradicije, promocijom rodne ravnopravnosti i razvojem socijalnog poduzetništva na području Dalmacije. Projekt financiraju  Europska unija i francusko veleposlanstvo, dodaje.

Uz poboljšanje infrastrukture sajma, ovaj događaj ima svijetlu budućnost u regionalnoj trgovini, turizmu, i promociji ovoga kraja.

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program