Moralne vertikale

Objavljeno: 26.9.2010. u 08:52
Autor: , e-mail: pavle.kalinic@znet.hr

Povezano

Najnovije

Posljednji komentari

Marketing

Nije vrijeme da se dira Mladena Bajića, kad je tako dobro zajašio korupciju! – poručio je Ivo Sanader, pardon, Ivo Josipović iz SAD-a.

Vrlo zanimljiva teza legalno i legitimno izabranog predsjednika. Samo ostaje nejasno tko je to dobio pravomoćnu presudu?

Vrtim po Internetu i – NIŠTA. Nitko nije osuđen!

Tu i tamo poneka umirovljenica koja nije platila HRT pretplatu; poneki pijanac zbog remećenja javnog reda i mira; rijetki zbog prebrze vožnje; pokoji kokošar zbog prevare; samo neki zbog nasilja u obitelji.

No, nijedan pretvorbeni kapitalac. Čak nije provedena ni istraga o tome koja je to odlikaška obitelj imala tu nesreću da se sama i jedina naplatila u stečajnoj masi Komercijalne banke! Pričalo se o nekom Ivi, ali to nije bio prosvjetitelj iz Dugobaba.

Nego, onako usput, koliko je godina g. Bajić to što jest?

5?

10?

Rezultati?

Nitko nije vratio stan u koji je ušao po moralno političkoj podobnosti plus, devedesetih, podobnosti krvnih zrnaca.

Nitko nije kažnjen zbog bezrazložno srušenog – tijekom rata.

O procesuiranju bilo kojeg dezertera nikada nije bilo ni riječi.

O ukidanju penzije lažnom partizanu ili ukidanju mirovine lažnom branitelju nije donesena niti jedna pravomoćna presuda. A ako slučajno jest, onda se to drži u strogoj tajnosti kao što se čuvaju imena vlasnika računa u Lichtensteinu.

Zanimljivo je kako nitko u sadasnjoj Vladi ne zna što je radio Polančec, a što je to, osim jelovnika, potpisivala Jadranka Kosor.

Hrvatska Vlada na čelu sa oktroiranom premijerkom nikada nije čula za preplaćene račune izgradnje kilometara auto ceste!

U Švicarskoj je skoro upola jeftinije graditi kroz Alpe nego u Hrvatskoj kroz Slavoniju. To je potpuno logično i razumljivo. Koliko samo treba kamiona i kamiona stijena i kamenja navesti po Slavoniji, kako bi ih se onda sklonilo kako bi autocesta ipak išla po ravnom!?

A Švicarcima je kamen već tu i oni samo imaju izbušiti tunele i složiti vijadukte bez da, pitaj Boga odakle, dovlače taj pusti kamen, a onda ga miču i sklanjaju na za to točno predviđena mjesta zajedno sa kemijskim otpadom.

Uz ovakvu okretnu i sposobnu Vladu koja iz dana u dana donosi nove i nove proračune, rebalanse i planove za idućih petnaest minuta – nemamo se što brinuti!

Naime, Hrvatska NEMA budućnosti.

Mogu naši pretvorbeni alkemičari u miru spavati! Bajić je toliko zajašio da se godinama izlagao pogibelji, toveći se hranom koju su plaćali porezni obveznici, ručajući i većeravajući sa Ivom Sanaderom ne bi li mu on dobacio kakvu tajnu, kost, tajni spis ili barem kakvu insinuaciju o možebitnom kriminalu u Hrvatskoj.

I, čim je Ivo von Dugobabe otišao u SAD, naš borac za pravdu, po svaku cijenu ručka i večere, napao je iz svih oružja bivšeg premijera!

Sad je pitanje – da li je to zbog toga što je navodno muljario pa stekao nekih bjednih desetak milijuna eura nekretnina i pokretnina, ili je to zbog toga što nam je za premijerku uvalio svoju bivšu zapisničarku?

Ostali pretvorbeno-otmičarsko-rođačko-partijsko-orijentalni kriminal je više-manje nezanimljiv, da se ne kaže izmišljen.

Naravno, afera Grupo bila je izmišljena, i auto Ninoslava Pavića je letio u zrak zbog uobičajenog kvara na električnim instalacijama. Prilikom njegovog neopravdanog, ničim izazvanog hapšenja, Jelena Lovrić je bila najvjerojatnije zaokupljena puno važnijim stvarima ili na slobodnim danima tako da nije stigla napisati ni retka o tom gnjusnom potezu pokojnog Ivice Račana!

Ninoslav Pavić također nije pokazao zavidnu nepismenost šaljući desetke SMS-ova svojim priajteljima, iako ovako više sa strane baš i ne sliče na prijatelje.

Hypo Alpe Adria Consultants je naravno podla insinuacija Nininih neprijatelja! To njemačko pravosuđe i policija istražuju samo zato što Ninoslav Pavić također nije bio zadnji urednik Partijskog glasila “KOMUNIST”. Drugih razloga uglavnom nema!

Ninoslav Pavić je dosljedan i beskopromisan! On također nikada ne bi otkupljivao za njega zanimljive informacije od obavještajnog podzemlja!

On nikada, ni pod koju cijenu, ne bi zaposlio bivšeg ražalovanog doušnika UDB-e kao glavnog urednika u svom dnevniku.

Prije će Sava poteći uzvodno nego li će Ninoslav Pavić odustati od jedinog kriterija koji ga cijeli život vodi – istina i samo istina! A poštenje i iznad istine same.

Zbog takve velike moralne ličnosti, asketizma i altruizma, u vrhovima Grkokatoličke crkve navodno razmatraju pokretanje postupka za njegovo proglašenje blaženim – još za života! Ali to drže u tajnosti jer to zahtjeva procedura!

Pitanje je samo – je li to jedina tajna procedura koja ima veze s njim?

VN:F [1.9.22_1171]
Ocijenite članak!
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 komentar za “Moralne vertikale”

 1. A čime si ti Kaliniću zaslužio svoj stan, rehabilitaciju u Americi i sve povlastice koje danas uživaš??????
  Ako se dobro sjećam , zar nisi ti aktivirao zolju ( ILI nešto slično), ranio sebe samog i zamalo pobio ljude oko sebe. I i i
  umjesto da te neko zbog toga sankcionira vidim lipo su te udesili….
  a o krvnim zrncima nećemo ovaj put

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Komentirajte ovaj članak

mojtv.hr - kompletan tv program